Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:06 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Argeș - Incendii

ro

09 Aug, 2023 12:49 461 Marime text

BULETIN INFORMATIV

 
    În perioada 08.08.2023, ora 08:00 – 09.08.2023, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 49 de misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:
                                                                                                                        
INCENDII:         
 
         (ora 22:23) Cinci echipaje de pompieri de la Detașamentul Curtea de Argeș și Punctul de Lucru Tigveni au acționat pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din localitatea Ciofrângeni. Forțele de intervenție au constatat că incendiul se manifesta violent la o locuință, trei adăposturi de animale și alte anexe, pe o suprafață de aproximativ 250 mp. S-a acționat mai bine de cinci ore atât pentru protecția locuințelor aflate în imediata vecinătate, cât și pentru înlăturarea efectelor negative ale acestuia. Paramedicii SMURD au monitorizat o persoană de sex feminin, în vârstă de 31 de ani, care prezenta atac de panică, nefiind necesar transportul ulterior la spital.
 
INTERVENŢII SMURD ȘI ALTE MISIUNI: 
 
         (ora 15:01) Detașamentul de Pompieri Câmpulung a intervenit cu două echipaje în localitatea Schitu-Golești, în cazul unui eveniment rutier în care un cap tractor cu remorcă a lovit un autoturism staționat și s-a răsturnat într-un șanț. În urma accidentului, șoferul vehiculului a avut nevoie de îngrijiri medicale, acesta fiind confuz și prezentând un traumatism cranio-cerebral. Pacientului în vârstă de 40 de ani i s-a acordat primul ajutor calificat și a fost transportat la spital de către paramedicii SMURD. Pompierii au asigurat măsurile specifice de prevenire ale incendiilor până la înlăturarea oricărui pericol.
 
(ora 22:31) Două echipaje de pompieri cu o autospecială de intervenție și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat de la Detașamentul de Pompieri Câmpulung au fost solicitate să intervină în localitatea Dragoslavele, la un accident rutier în care o autoutilitară s-a răsturnat. Echipajul medical nu a identificat persoane care să aibă nevoie de îngrijiri medicale, iar echipajul de pompierii a asigurat măsuri specifice de prevenire ale incendiilor.
 
(ora 00:17) Pompierii de la Garda de Intervenție Topoloveni au fost solicitați să acționeze cu o autospecială de intervenție și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat, alături de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Argeș (SAJ), la un accident rutier produs în localitatea Beleți-Negrești, în care un autoturism a lovit un stâlp, iar ulterior s-a răsturnat. În urma coliziunii, o persoană de sex masculin a fost găsită încarcerată, fiind necesară efectuarea manevrelor de descarcerare de către pompieri. După ce victima a fost extrasă din autoturism, a fost predată echipajului S.A.J., care a transportat-o la spital. La fața locului, paramedicii SMURD au monitorizat o persoană de sex feminin, în vârstă de 49 de ani, care a suferit un atac de panică și nu a fost necesar transportul la spital.
 
  (ora 05:45) Colegii noștri de la Detașamentul de Pompieri Mioveni au intervenit în orașul Mioveni, strada Colibași,  la un eveniment rutier în care un autoturism a lovit o glisieră de protecție din apropierea căii ferate. La locul solicitării nu au fost identificate victime, iar pompierii au asigurat măsuri specifice de prevenire și stingere ale incendiilor.

De asemenea, paramedicii SMURD au gestionat în teritoriu 31 de cazuri pentru acordarea asistenței medicale de urgență.      

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
Nu uitați!
  Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
        
Totodată, un mijloc de informare rapid și sigur este și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
 
INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii