Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:09 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Argeș - Incendii

ro

07 Aug, 2023 13:32 372 Marime text

BULETIN INFORMATIV

 
         În perioada 04.08.2023, ora 08:00 – 07.08.2023, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 166 de misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:
                                                                                                                        
         INCENDII:
         În perioada 04-06.08.2023, pompierii argeșeni au intervenit în cazul a 14 situații pentru stingerea unor incendii izbucnite la vegetația uscată și deșeuri de diverse tipuri.  În urma producerii incendiilor a fost afectată o suprafață de teren de peste 102 ha. Aceste arderi necontrolate s-au manifestat în localitățile Schitu Golești, Suseni, Buzoești, Râca, Băiculești, Ungheni, Merișani și orașul Costești.
         În cazul a trei dintre situații, care au avut loc în comunele Râca, Băiculești și Suseni, flăcările violente prezentau pericol de propagare și la casele din apropiere, dar prin intervenția operativă a pompierilor s-a reușit limitarea incendiilor și stingerea acestora în cel mai scurt timp posibil.
         Totodată, o anexă de aproximativ de 80 mp, construită din lemn, din  localitatea Schitu Golești a fost distrusă de flăcări ca urmare a folosirii focului deschis în apropierea acesteia. La sosirea forțelor de intervenție ardea generalizat și prezenta pericolul de propagare la casele învecinate, însă, și de această dată, prin intervenția promptă a pompierilor s-a reușit salvarea locuințelor învecinate.
         În niciuna dintre situațiile expuse anterior nu a fost necesară intervenția echipajelor medicale. 
 
 05.08.2023
         (ora 10:26) Pompierii au fost solicitați să intervină de urgență pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-un apartament dintr-un bloc din cartierul Craiovei al municipiului Pitești. Echipajele de intervenție au evacuat din bloc 11 persoane și alte 12 s-au evacuat pe cont propriu. Incendiul se manifesta în balconul locuinței cu degajare mare de fum atât în exterior, cât și pe casa scării blocului. Din persoanele evacuate, paramedicii SMURD au preluat și transportat la spital o femeie, în vârstă de aproximativ 78 de ani, care s-a intoxicat cu monoxid de carbon și prezenta atac de panică și hipertensiune arterială. Pentru stingerea incendiului, salvatorii au acționat atât din interiorul locuinței cât și din exteriorul acesteia cu ajutorul unei autospeciale de intervenție și salvare de la înălțime.
 
         (ora 21:15) Colegii noștri au intervenit în localitatea Leordeni pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism. Forțele de intervenție au constatat că flăcările se manifestau la întregul autoturism și s-au propagat ulterior și la aproximativ 1.000 mp de vegetație uscată. Nu au fost identificate victime, iar pompierii au reușit să lichideze incendiul fără să existe alte pagube.
 
INTERVENŢII SMURD ȘI ALTE MISIUNI:  
 
         În intervalul de referință, colegii noștri au fost solicitați să intervină la șapte evenimente rutiere în care au fost implicate 11 vehicule, pompierii asigurând măsurile specifice de prevenire ale incendiilor, precum și asistența medicală la nevoie. În urma accidentelor au fost identificate șase victime, iar în cazul a două dintre acestea a fost necesar transportul ulterior la spital.
         În una din situații, petrecută în comuna Priboieni, a fost vorba despre un copac care în cădere a lovit un autoturism aflat în mers. Pompierii au intervenit pentru degajarea copacului de pe carosabil, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat unei persoane din autoturism, de sex feminin, în vârstă de 19 ani, care prezenta atac de panică și zgârieturi la nivelul membrului inferior drept, fără a fi necesar transportul ulterior la spital.
         Totodată, într-o altă situație, colegii noștri au intervenit la un accident rutier în localitatea Vale Mare Pravăț, unde un autoturism a intrat într-un cap de pod. În urma impactului a rezultat o victimă de sex masculin, în vârstă de 19 ani, care era în stare de inconștiență și prezenta mai multe leziuni. Inițial pacientul a fost preluat de către paramedicii SMURD, ulterior fiind predat unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Argeș care l-a transportat la spital.
 
         Urmare a fenomenelor meteorologice din ultima perioadă, pompierii argeșeni au intervenit în municipiul Pitești, în trei situații, pentru degajarea copacilor, crengilor și a elementelor a două corturi, care au afectat două autoturisme și au blocat o cale de circulație. Pentru îndepărtarea acestora, pompierii au acționat cu ajutorul accesoriilor din dotarea autospecialelor.
 
         Controalele inspectorilor de prevenire ai ISU Argeș au continuat și în finalul săptămânii trecute, pentru menținerea unui climat sigur în ceea ce privește prevenirea incendiilor.
         Astfel,  pe parcursul a două controale, la o amenajare temporară cu destinația circ și un operator economic, cu destinația club, s-au constatat nereguli în exploatarea instalațiilor electrice și controalele de prevenire precum și neprezentarea documentelor specifice de securitate la incendiu.
         În consecință, inspectorii au aplicat patru sancțiuni ce au constat în trei amenzi contravenționale în cuantum total de 2.000 lei și un avertisment. De asemenea, paramedicii SMURD au gestionat în teritoriu 105 de cazuri pentru acordarea asistenței medicale de urgență.     
        
         În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
Nu uitați!
         Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
         Totodată, un mijloc de informare rapid și sigur este și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
 
COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii