Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:26 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Argeș - Incendii

ro

04 Aug, 2023 11:06 512 Marime text

BULETIN INFORMATIV

 
         În perioada 03.08.2023, ora 08:00 – 04.08.2023, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 34 de misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:
                                                                                                                        
INCENDII:
        
         (ora 06:15) Colegii noștri de la Detașamentul de Pompieri Pitești au acționat în municipiul Pitești, strada Traian, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-un apartament. Echipajele au constatat că incendiul se manifesta cu flacără și degajări de fum într-o încăpere a locuinței, la elementele de mobilier, iar, în urma acestuia, s-au deteriorat parchetul și zugrăveala din camera respectivă. Paramedicii SMURD au monitorizat și transportat la spital o persoană de sex masculin, în vârstă de 50 de ani, care prezenta atac de panică.
 
         Având în vedere că în perioadele caniculare ale anului, instalațiile electrice pot fi supraîncălzite de utilizarea excesivă a unor aparate electrice, vă recomandăm câteva măsuri preventive:
  • nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;
  • nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan;
  • nu lăsaţi nesupravegheate aparate electrice sub tensiune, cum sunt: fierul de călcat, plitele electrice, aparatele de aer condiționat şi altele asemenea;
  • instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând cu stricteţe indicaţiile producătorului ce sunt menţionate în prospectul produsului.
 
INTERVENŢII SMURD ȘI ALTE MISIUNI:
        
         (ora 01:45) Trei echipaje de la Detașamentul de Pompieri Bradu au intervenit cu o autospecială de intervenție, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat la un accident rutier produs pe A1, km 89, în localitatea Căteasca, sensul București – Pitești. În incident au fost implicate un autotren cu remorcă și o autoutilitară care s-a răsturnat în afara părții carosabile. Nu a fost necesară intervenția echipajului medical, în urma evenimentului nefiind identificate victime. Pompierii au asigurat măsuri specifice de prevenire și stingere ale incendiilor.
        
  De asemenea, paramedicii SMURD au gestionat în teritoriu 27 de cazuri pentru acordarea asistenței medicale de urgență.          
        
         În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
Nu uitați!
         Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
         Totodată, un mijloc de informare rapid și sigur este și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
 
COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii