Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:16 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Argeș - Incendii

ro

31 Jul, 2023 16:49 486 Marime text

BULETIN INFORMATIV

 
         În perioada 28.07.2023, ora 08:00 – 31.07.2023, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 126 de misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:
                                                                                                                        
INCENDII:
         În intervalul de referință, pompierii argeșeni au acționat pentru localizarea și stingerea a opt incendii, în urma cărora au ars vegetație uscată, mărăciniș și o cultură de viță de vie. Urmare producerii acestora, a fost afectată o suprafață totală de teren de aproximativ 8.000 mp.
         Acestea s-au produs, după cum urmează:
  • municipiul Câmpulung, aproximativ 5 mp de vegetație uscată;
  • localitatea Bârla, aproximativ 2.000 mp de vegetație uscată și circa 150 mp cultură de viță de vie, flăcările prezentând pericol de propagare la casele și anexele gospodărești din apropiere. Alături de pompieri, la intervenție a participat și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) al localității Bârla;
  • comuna Bogați, aproximativ 200 mp de vegetație uscată;
  • localitatea Stolnici, aproximativ 500 mp de vegetație uscată și mărăciniș;
  • comuna Moșoaia, aproximativ 100 mp de vegetație uscată;
  • localitatea Suseni, aproximativ 4.000 mp de vegetație uscată și mărăciniș;
  • comuna Priboieni, aproximativ 1.000 mp vegetație uscată;
  • localitatea Micești, aproximativ 50 mp vegetație uscată.
28.07.2023
 
         (ora 22:02) Trei echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat de la Detașamentul Câmpulung și Punctul de Lucru Rucăr au acționat în comuna Dâmbovicioara pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie. Forțele de intervenție ajunse la locul solicitării au constatat că ardeau generalizat două anexe, pe o suprafață de circa 50 mp, flăcările violente propagându-se și la acoperișul unei locuințe, care a fost afectat pe o suprafață de aproximativ 100 mp. Pompierii au acționat prompt și au lichidat incendiul, reușind astfel să salveze restul locuinței.
 
30.07.2023
 
         (ora 17:53) Colegii noștri de la Detașamentul de Pompieri Curtea de Argeș, alături de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență au acționat pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din localitatea Brăduleț. În incendiu a ars generalizat o anexă gospodărească pe o suprafață de aproximativ 60 mp și bunurile depozitate în interior. Echipajul medical prezent la fața locului nu a identificat victime.
 
         (ora 16:25) Un efectiv de 49 de pompieri argeșeni a acționat cu nouă autospeciale pentru stingerea incendiilor, două ambulanțe SMURD de prim ajutor calificat, două autospeciale de intervenție și salvare de la înălțime și două autospeciale de primă intervenție și comandă, au acționat pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un operator economic din municipiul Pitești. Echipajele ajunse la fața locului au constatat că ardea acoperișul clădirii cu degajări mari de fum, flăcările prezentând pericol de propagare la vecinătăți. Forțele de intervenție au lucrat continuu pentru îndepărtarea efectelor incendiului, concomitent cu protejarea blocurilor din imediata apropiere și a altor construcții la care flăcările nu au reușit să se propage. Intervenția a fost de lungă durată, pompierii fiind prezenți la locul evenimentului până în această dimineață, pentru identificarea și lichidarea focarelor de sub dărâmăturile provenite de la acoperiș.
 
INTERVENŢII SMURD ȘI ALTE MISIUNI:
         În perioada menționată anterior, colegii noștri au fost solicitați să intervină la 11 evenimente rutiere în care au fost implicate 20 de vehicule, pompierii asigurând măsurile specifice de prevenire ale incendiilor, precum și asistența medicală la nevoie. În urma producerii incidentelor, echipajele medicale au identificat zece victime, una dintre acestea fiind descarcerată dintre fiarele contorsionate ale unui autoturism, iar din totalul de zece victime, patru dintre acestea au fost transportate la spital. Din păcate, în rândul victimelor a fost înregistrat și un deces al unei persoane de sex masculin.
 
         În perioada de referință, inspectorii de prevenire au desfășurat o serie de controale și instruiri la operatorii economici din localitatea Domnești și municipiul Pitești, precum și o convocare cu inspectorii de protecție civilă sau a personalului cu atribuții în acest domeniu de la nivelul localităților județului și operatorilor economici sursă de risc.
         Pe timpul a patru controale, inspectorii au constatat deficiențe în ceea ce privește lipsa autorizației de securitate la incendiu, depășirea numărului de utilizatori, instalații electrice exploatate cu deficiențe, mijloace tehnice (stingătoare) neverificate, neasigurarea marcării căilor de evacuare, aplicând totodată cinci sancțiuni contravenționale în cuantum total de 155.500 lei și două avertismente.
         Totodată, pentru o sală de evenimente din localitatea Domnești, colegii noștri au dispus oprirea funcționării și utilizării pe o perioadă nedeterminată, până la intrarea în legalitate. Pentru respectivul operator economic s-a aplicat și o sancțiune contravențională principală, constând într-o amendă în cuantum de 100.000 lei, precum și sancțiunea complementară  privind oprirea funcționării și utilizării spațiului, aplicându-se sigiliul Inspectoratului pentru Situații de Urgență.         
 
                             De asemenea, paramedicii SMURD au gestionat în teritoriu 80 de cazuri pentru acordarea asistenței medicale de urgență.     
        
         În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
Nu uitați!
         Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
         Totodată, un mijloc de informare rapid și sigur este și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
 
 
COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii