Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:17 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Argeș - Incendii

ro

26 Jul, 2023 11:08 571 Marime text

BULETIN INFORMATIV

 
         În perioada 25.07.2023, ora 08:00 – 26.07.2023, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 39 de misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:
                                                                                                                        
INCENDII:
         (ora 17:40) Pompierii de la Detașamentul Pitești au fost solicitați să intervină în municipiul Pitești, strada Iancu de Hunedoara, pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o locuință. Ajunși la locul solicitării, salvatorii au constatat că fumul dens inundase atât locuința, cât și casa scării unui bloc, iar sursa fumegației a fost o tigaie uitată pe aparatul de gătit. S-a înlăturat vasul și s-au aerisit spațiile, nefiind nevoie de acordarea primului ajutor calificat.
 
Pentru prevenirea izbucnirii unui incendiu într-un spaţiu de preparare a hranei, vă recomandăm:
- menţineţi permanent curăţenia şi ordinea, ca de exemplu: se curăţă petele/scurgerile de grăsimi/ulei, se amenajează cutii pentru cârpele îmbibate cu grăsimi, separat de cele pentru resturi de ţigări, se păstrează cârpele de lucru departe de sursele de aprindere;
- aparatele electrocasnice de tipul cafetierelor, friteuzelor, cuptoarelor cu microunde şi altele similare se utilizează conform instrucţiunilor producătorilor şi se deconectează întotdeauna de la priză, atunci când nu sunt folosite.
 
Se interzice:
- folosirea mijloacelor şi dispozitivelor termice de preparare a hranei, cu defecţiuni, improvizaţii ori fără supravegherea şi respectarea instrucţiunilor specifice de apărare împotriva incendiilor;
- lăsarea produselor alimentare/culinare, precum ulei/grăsime, alcool, care prezintă pericol de incendiu, în apropierea/pe sursele de aprindere;
- lăsarea nesupravegheată a mijloacelor şi a dispozitivelor termice de preparare a hranei. Pentru asigurarea intervenţiei în caz de incendiu, se recomandă amplasarea în bucătării a unui stingător sau a unei pături de incendiu.
 
INTERVENŢII SMURD ȘI ALTE MISIUNI:
                             (ora 13:22) Colegii noștri de la Detașamentul de Pompieri Mioveni au intervenit în comuna Țițești cu o autospecială de intervenție și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat, alături de două echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean Argeș (SAJ), pentru a asigura zona și pentru a acorda îngrijiri medicale în cazul unui accident rutier în care au fost implicate două vehicule. Forțele de intervenție au constatat că în incident au fost implicate un microbuz de transport persoane, care a acroșat un autoturism staționat, în urma evenimentului rezultând două victime. Una dintre acestea a fost preluată de către un echipaj SAJ, iar cealaltă de către paramedicii SMURD care au transportat-o la spital. A fost vorba despre o persoană de sex feminin, în vârstă de 33 de ani, ce prezenta un hematom la nivelul frunții și zgârieturi în zona șoldului. La locul solicitării, pompierii au asigurat măsuri specifice de prevenire și stingere ale incendiilor.
 
                             (ora 15:41) Două echipaje de pompieri de la Secția Costești au acționat cu o autospecială de intervenție și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat în comuna Buzești, DN65A, la un accident rutier în care au fost implicate o autoutilitară și un autoturism. Echipajul medical a identificat o victimă de sex masculin, în vârstă de 50 de ani, care acuză dureri la nivelul pieptului și prezenta contuzii la nivelul membrului inferior drept și membrului superior stâng. Pompierii au asigurat măsuri specifice până la îndepărtarea oricărui pericol.
 
                             (ora 18:27) Un echipaj SMURD de prim ajutor calificat de la Detașamentul de Pompieri Curtea de Argeș a intervenit în localitatea Corbeni în cazul unui eveniment rutier în care au fost implicate o motocicletă și un autoturism. În urma incidentului a fost identificată o victimă, motociclistul, care prezenta un traumatism la membrul inferior stâng. În urma monitorizării, victima nu a avut nevoie transport la spital.

 De asemenea, paramedicii SMURD au gestionat în teritoriu 32 de cazuri pentru acordarea asistenței medicale de urgență.          
 
         În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
Nu uitați!
         Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
         Totodată, un mijloc de informare rapid și sigur este și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
 
 
COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii