Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:58 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Argeș - Incendii

ro

24 Jul, 2023 12:41 363 Marime text

 

BULETIN INFORMATIV

 
         În perioada 21.07.2023, ora 08:00 – 24.07.2023, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 154 de misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:
                                                                                                                        
INCENDII:
         În intervalul menționat anterior, pompierii au acționat prompt pentru localizarea și lichidarea a trei incendii izbucnite la vegetația uscată și mărăcinișul din localitățile Merișani, Leordeni și Țițești. În urma producerii acestora, a fost afectată o suprafață totală de teren de peste 2.000 mp.
 
21.07.2023
         (ora 08:23) Pompierii de la Detașamentul Pitești au intervenit cu două autospeciale pentru stingerea incendiilor și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat în cazul unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească din localitatea Budeasa. În urma incendiului au fost distruse construcția de aproximativ 40 mp și bunurile din interiorul acesteia, precum și aproximativ 2 mc de lemne de foc. Paramedicii SMURD au monitorizat o persoană de sex masculin, în vârstă de 68 de ani, care prezenta atac de panică, nefiind necesar transportul ulterior la spital.
         (ora 15:22) Patru echipaje de pompieri cu trei autospeciale pentru stingerea incendiilor și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat au intervenit în Gara Golești pentru lichidarea unui incendiu care se manifesta la încărcătura de cărbune a unui vagon. Incendiul se manifesta fără flacără, iar pentru stingerea acestuia s-a acționat timp de aproximativ trei ore și jumătate, în urma producerii acestuia fiind afectată o cantitate de aproximativ 25 de tone de cărbune. Incidentul nu s-a soldat cu victime.
        
22.07.2023
         (ora 22:11) Pompierii argeșeni au intervenit în cazul unui incendiu care s-a manifestat în zona prispei și la nivelul acoperișului unei case din municipiul Curtea de Argeș, strada Tudor Vladimirescu. Colegii noștri au acționat prompt și au localizat și lichidat rapid incendiul, fiind afectată doar o suprafață totală de aproximativ 25 de metri pătrați din respectiva locuință. În urma incendiului nu au rezultat victime.
 
INTERVENŢII SMURD ȘI ALTE MISIUNI:
                             În intervalul de referință, colegii noștri au fost solicitați să intervină la 13 evenimente rutiere, în care au fost implicate 22 de vehicule, pompierii asigurând măsurile specifice de prevenire ale incendiilor, precum și asistența medicală la nevoie. În urma incidentelor au fost identificate nouă victime, iar în cazul a cinci dintre acestea a fost necesar transportul ulterior la spital.
                            
                             În perioada amintită anterior, pompierii au intervenit în 19 situații pentru îndepărtarea efectelor negative pe care le-au produs fenomenele meteorologice, după cum urmează:
- 11 solicitări pentru îndepărtarea copacilor și a crengilor căzute pe carosabil sau conductorii de electricitate în localitățile Săpata, Morărești, Mărăcineni, Slobozia, Rociu, Leordeni, Dârmănești, orașul Ștefănești și municipiul Pitești;
- o solicitare pentru îndepărtarea unui copac căzut pe acoperișul unei locuințe din comuna Hârsești;
- două solicitări pentru asigurarea măsurilor specifice în cazul unor conducători de electricitate căzuți pe carosabil și a unui stâlp care prezenta pericol de cădere în localitățile Bârla și Vedea;
- două solicitări pentru îndepărtarea copacilor și crengilor căzute pe două autoturisme din orașul Mioveni și municipiul Pitești;
- o solicitare de intervenție în cazul unui panou publicitar căzut în municipiul Pitești;
- o solicitare în cazul unui incendiu produs la nivelul conducătorilor de electricitate din comuna Tigveni;
- o intervenție pentru degajarea unui copac căzut pe un cățel, în zona unei alei pietonale din parcul Trivale din municipiul Pitești. Din nefericire pentru cățel nu s-a mai putut face nimic, acesta fiind găsit decedat.
 
                             De asemenea, paramedicii SMURD au gestionat în teritoriu 94 de cazuri pentru acordarea asistenței medicale de urgență.          
 
         În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
Nu uitați!
         Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
         Totodată, un mijloc de informare rapid și sigur este și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
 
 
 
COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii