Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:36 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Argeș - Incendii

ro

14 Jul, 2023 12:41 513 Marime text

BULETIN INFORMATIV

 
         În perioada 13.07.2023, ora 08:00 – 14.07.2023, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 61 de misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:
 
INCENDII:
 
         (ora 04:26) Pompierii de la Detașamentul Pitești au intervenit în municipiul Pitești, strada Carpenului, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un operator economic. Forțele de intervenție ajunse la locul solicitării au constatat că ardeau cu flacără deschisă acoperișul clădirii și  mobilierul dintr-o încăpere. Prin intervenția promptă la locul solicitării, pompierii au reușit să evite propagarea incendiului la întreaga construcție. În urma evenimentului au ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 200 mp și mobilierul dintr-o încăpere. Echipajul medical prezent la fața locului nu a identificat victime.
        
INTERVENŢII SMURD ȘI ALTE MISIUNI:
 
         Ca urmare a manifestărilor meteorologice prognozate de Codul Portocaliu de averse torențiale, pompierii au fost solicitați să intervină în următoarele situații:
  • degajare copac căzut pe carosabil în comuna Uda;
  • degajare copac căzut pe un autoturism în orașul Costești, strada Progresului;
  • degajare copac căzut pe carosabil în comuna Săpata;
  • degajare copac căzut, care a avariat mai multe autoturisme în orașul Costești, strada Alexandriei;
  • degajare copac căzut pe carosabil în comuna Căteasca;
  • evacuarea apei dintr-un beci din municipiul Pitești, Aleea Spitalului.
 
                             (ora 08:56) Detașamentul de Pompieri Pitești a acționat la un eveniment rutier produs în municipiul Pitești, strada Grigorești, în cazul unui autoturism care a părăsit partea carosabilă și a lovit un copac. În urma producerii incidentului, paramedicii SMURD au monitorizat și transportat la spital o victimă. A fost vorba despre o persoană de sex feminin, în vârstă de 15 ani, care acuza dureri de cap și prezenta o plagă la membrul superior drept. La locul solicitării, pompierii au asigurat măsurile specifice de prevenire și stingere ale incendiilor.
 
                             (ora 12:02) Colegii noștri de la Detașamentul de Pompieri Pitești au asigurat măsuri specifice la un accident rutier produs în municipiul Pitești, zona Podul Viilor. În urma incidentului a rezultat avariere a două autotrenuri care au intrat în coliziune. Evenimentul nu s-a soldat cu victime.
 
                             (ora 16:51) Un echipaj de pompieri de la Detașamentul Câmpulung a intervenit în municipiul Câmpulung, strada Dr. Falcoianu, la un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme. La locul solicitării au fost asigurate măsuri PSI.
 
                             (ora 23:41) Două echipaje de pompieri cu o autospecială de intervenție și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat de la Detașamentul de Pompieri Pitești au fost solicitate să intervină în municipiul Pitești, strada Calea București, la un incident rutier în care un autoturism a lovit un parapet. Paramedicii SMURD au acordat îngrijiri medicale unei persoane de sex masculin, în vârstă de 18 ani, care acuza dureri la nivelul coastelor. Victima a refuzat transportul la spital. Pompierii au asigurat măsuri specifice până la înlăturarea oricărui pericol.
 
                             De asemenea, paramedicii SMURD au gestionat în teritoriu 37 de cazuri pentru acordarea asistenței medicale de urgență.          
         În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
Nu uitați!
         Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
         Totodată, un mijloc de informare rapid și sigur este și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
 
 
COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii