Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:16 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Argeș - Incendii

ro

04 Jul, 2023 12:28 463 Marime text

BULETIN INFORMATIV

 
         În perioada 03.07.2023, ora 08:00 – 04.07.2023, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 41 de misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:
 
INCENDII:
 
         (ora 10:41) Detașamentul de Pompieri Bradu a fost solicitat să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată, izbucnit pe A1, km 87, în comuna Rătești. La fața locului, pompierii au constatat că flăcările au afectat o suprafață de teren de aproximativ 100 mp. În urma evenimentului nu au fost identificate victime.
         (ora 15:18) Pompierii de la Detașamentul Mioveni, alături de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al localității Davidești au acționat pe strada Verdele, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. Forțele de intervenție, ajunse la locul solicitării, au constatat că flăcările s-au propagat la construcție de la un incendiu izbucnit în apropiere, la vegetația uscată. Colegii noștri au localizat și lichidat incendiul, iar în urma evenimentului au fost afectate în întregime casa cu suprafața de aproximativă de 40 mp și aproximativ 10 mp de vegetație uscată. Un echipaj SMURD a monitorizat la fața locului o persoană de sex feminin, care prezenta atac de panică și nu a avut nevoie de transport la spital.
 
         Având în vedere situațiile prezentate anterior, facem un apel la cetățeni să adopte un comportament preventiv în evitarea incendiilor de vegetație.
         Totodată, reamintim că arderile necontrolate de vegetație sunt interzise!
         ❗Nerespectarea prevederilor legale se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.
         ❗Un regim sancţionator distinct este stabilit pentru arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice, faptă care constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală.
 
INTERVENŢII SMURD ȘI ALTE MISIUNI:
 
         (ora 10:00) Trei echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere, o autospecială cu modul descarcerare și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat, alături de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Argeș, au acționat în orașul Costești, satul Pârvu Roșu, la un accident rutier în care un autoturism a părăsit partea carosabilă și a lovit un copac. Forțele de intervenție, ajunse la locul solicitării, au identificat o persoană încarcerată în interiorul autoturismului și a fost nevoie de manevre de descarcerare pentru extragerea victimei de sex masculin, în vârstă de 73 de ani. Din păcate, pentru victimă nu s-a mai putut face nimic, aceasta fiind declarată decedată. La locul incidentului, pompierii au asigurat și măsurile specifice de prevenire și stingere ale incendiilor.
         (ora 10:53) Echipajul SMURD de prim ajutor calificat de la Cota 2000 a intervenit în comuna Arefu, în cazul unui eveniment rutier în care un motociclist, în vârstă de 45 de ani, a căzut de pe motor. Paramedicii SMURD l-au monitorizat și transportat la spital cu dureri la membrul superior drept.
         (ora 21:20) Garda de Intervenție Topoloveni a intervenit la un accident rutier în care un autoturism s-a răsturnat în comuna Bogați, satul Glâmbocelu. La fața locului, au fost asigurate măsuri specifice de prevenire și stingere ale incendiilor. În urma evenimentului nu au fost identificate victime.
        
         De asemenea, paramedicii SMURD au gestionat în teritoriu 31 de cazuri pentru acordarea asistenței medicale de urgență.   
         În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
Nu uitați!
         Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
         Totodată, un mijloc de informare rapid și sigur este și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
 
 
COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii