Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:29 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Argeș - Incendii

ro

03 Jul, 2023 12:02 529 Marime text

BULETIN INFORMATIV

 
         În perioada 30.06.2023, ora 08:00 – 03.07.2023, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 132 de misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:
 
INCENDII:
 
                             30.06.2023
                             (ora 17:28) Pompierii de la Detașamentul Bradu au intervenit pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism din municipiul Pitești, strada Petrochimiștilor. În momentul izbucnirii incendiului autoturismul se afla în mers, iar în urma producerii acestuia a ars un metru liniar din izolația conductorului electric. În urma incidentului nu au rezultat victime.
 
                             02.07.2023
                             (ora 04:44) Garda de Intervenție Topoloveni a acționat în orașul Topoloveni pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință. Forțele de intervenție ajunse la locul solicitării au constatat că incendiul se manifesta într-o încăpere a casei, unde au ars obiecte de mobilier și s-au degradat pereții. Echipajul medical prezent la fața locului nu a identificat victime.
 
                             (ora 12:00) Un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere de la Punctul de Lucru Izvoru a intervenit în localitatea Popești pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată. Pompierii ajunși la fața locului au constatat că incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 1.000 mp de teren și prezenta pericol de propagare la casele și construcțiile învecinate. Prin intervenția promptă a salvatorilor la față locului s-a reușit evitarea propagării flăcărilor la vecinătăți. În urma producerii evenimentului nu au rezultat victime.
 
INTERVENŢII SMURD ȘI ALTE MISIUNI:
 
         În intervalul de referință, colegii noștri au fost solicitați să intervină la șapte evenimente rutiere în care au fost implicate 11 vehicule, pompierii asigurând măsurile specifice de prevenire ale incendiilor, precum și asistența medicală la nevoie. În urma incidentelor au fost identificate nouă victime, iar în cazul a trei dintre acestea a fost necesar transportul ulterior la spital.
 
         În data de 2 iulie, inspectorii de prevenire au desfășurat o serie de instruiri și verificări pe raza localității Dedulești, pentru respectarea normelor de securitate la incendiu de către operatorii economici cu domeniul de activitate alimentație publică.
         Activitățile de acest fel se amplifică în perioadele cu risc ridicat de producere ale unor situații de urgență, pentru a menține un nivel crescut al siguranței la incendiu.
         Astfel, pe timpul a nouă controale, inspectorii au constatat deficiențe în ceea ce privește exploatarea instalațiilor electrice, depozitarea materialelor combustibile, executarea de controale interne de prevenire în scopul identificării/ înlăturării stărilor potențiale de pericol de incendiu, aplicând totodată 12 sancțiuni contravenționale în cuantum total de 7500 lei.
        
         De asemenea, paramedicii SMURD au gestionat în teritoriu 98 de cazuri pentru acordarea asistenței medicale de urgență.   
         În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
Nu uitați!
         Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
         Totodată, un mijloc de informare rapid și sigur este și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
 
 
COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii