Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:35 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Argeș - Incendii

ro

21 Jun, 2023 15:47 709 Marime text

BULETIN INFORMATIV

 
         În perioada 20.06.2023, ora 08:00 – 21.06.2023, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 41 de misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:
 
INCENDII:
 
(ora 10:20) Pompierii au intervenit în localitatea Suseni pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință. La fața locului s-au deplasat trei echipaje de intervenție cu două autospecialele pentru stingerea incendiilor și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat. Incendiul a afectat acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 70 mp și bunurile depozitate în podul construcției. Intervenția pompierilor a făcut ca incendiul să nu se propage și la o anexă aflată în apropiere. Paramedicii SMURD au monitorizat la fața locului o persoană de sex masculin care a suferit un atac de panică, iar ulterior nu a avut nevoie de transport la spital.
(ora 10:36) Cinci echipaje de pompieri au intervenit cu trei autospeciale pentru stingerea incendiilor, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la nivelul acoperișului unei clădiri nelocuită din localitatea Nucșoara. Până la sosirea echipajelor de intervenție, personal din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al localității a intervenit cu o motopompă, încercând să oprească propagarea flăcărilor. Construcția avea în componență multe elemente din lemn, iar Incendiul a afectat acoperișul pe o suprafață de aproximativ 250 mp, o parte din balcoanele etajului și tavanele din câteva camere. A fost evitată propagarea incendiului la toată construcția, iar evenimentul nu s-a soldat cu victime.
(ora 10:48) Salvatorii de la Detașamentul de Pompieri Pitești au intervenit în localitatea Moșoaia pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit în zona unui panou electric al unei locuințe. Echipajele sosite la locul solicitării au constatat că flăcările au afectat panoul electric, un corp de mobilier și o ușă de acces în locuință. Paramedicii SMURD au acordat primul ajutor calificat unei persoane de sex feminin care prezenta atac de panică și arsuri la nivelul membrelor superioare, iar ulterior îngrijirilor medicale nu a avut nevoie de transport la spital.
(ora 22:50) Pompierii de la Punctul de Lucru Stolnici au intervenit în localitatea Stolnici cu o autospecială pentru stingerea unui incendiul produs la aproximativ 1500 kg de fân depozitat într-un spațiu deschis. Colegii noștri au intervenit prompt și au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului care se propagase și la un gard din vecinătate.
 (ora 06:16) Trei echipaje de pompieri au intervenit în localitatea Corbi cu două autospeciale pentru stingerea incendiilor și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o locuință construită din lemn. Flăcările au distrus complet construcția de aproximativ 80 mp și au afectat aproximativ 10 metri de gard. Pompierii au primit sprijin la fața locului de la un echipaj al SVSU Domnești cu o autospecială de intervenție. Incidentul nu s-a soldat cu victime.
 
INTERVENŢII SMURD ȘI ALTE MISIUNI:
 
                             (ora 15:25) Accident rutier în care un motociclist a căzut de pe motocicletă și a avut nevoie de îngrijiri medicale. Incidentul s-a produs pe strada Piscul Ilinei din orașul Mioveni, iar la fața locului s-au deplasat pompierii de la Detașamentul Mioveni pentru a asigura măsurile specifice de prevenire ale incendiilor, precum și pentru a acorda primul ajutor calificat victimei. Paramedicii SMURD au preluat o persoană de sex masculin care a suferit o plagă la nivelul membrului inferior stâng și zgârieturi la membrul superior stâng. Ulterior îngrijirilor medicale, pacientul a fost transportat la spital.
                             În drum spre spital, echipajul SMURD a oprit pentru a acorda primul ajutor calificat în cazul unui alt eveniment rutier în care un autoturism a acroșat un pieton în orașul Mioveni. A fost vorba despre o persoană de sex feminin în vârstă de 12 ani care prezenta un traumatism la cap și dureri la membrul superior drept. Pacienta a fost predată ulterior unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean sosit la locul incidentului.
                             (ora 16:14) Salvatorii au intervenit în cazul unui accident rutier produs între o autoutilitară și un autoturism în localitatea Rociu. La fața locului s-au deplasat două echipaje de intervenție cu o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat și o autospecială pentru asigurarea măsurilor specifice de prevenire ale incendiilor. Paramedicii SMURD au monitorizat la locul evenimentului patru persoane, iar ulterior au transportat la spital doar două dintre acestea. A fost vorba despre două persoane de sex feminin care prezentau leziuni la nivelul capului și la membre.
                             (ora 01:02) Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice de prevenire ale incendiilor în cazul unui accident rutier produs între patru autoturisme pe Bulevardul Republicii din municipiul Pitești. La fața locului s-au deplasat și paramedicii SMURD, dar nu a fost nevoie de intervenția acestora, în urma incidentului nefiind identificate victime.
 
         De asemenea, paramedicii SMURD au gestionat în teritoriu 27 de cazuri pentru acordarea asistenței medicale de urgență.   
         În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
Nu uitați!
         Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
         Totodată, un mijloc de informare rapid și sigur este și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
 
 
COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii