Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:22 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Argeș - Două echipaje de pompieri cu o autospecială de intervenție și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat au intervenit în localitatea Priboieni

ro

01 Nov, 2023 14:29 461 Marime text

 

BULETIN INFORMATIV

 
         În perioada 31.10.2023, ora 08:00 – 01.11.2023, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 36 de misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:
 
INCENDII:
         În intervalul de referință, pompierii argeșeni au acționat pentru localizarea și lichidarea a două incendii de vegetație uscată. Acestea s-au produs, după cum urmează:
- orașul Topoloveni, unde au ars aproximativ 500 mp de vegetație uscată;
- comuna Căteasca, unde au ars circa 20.000 mp de miriște.
 
Reamintim că arderile necontrolate de vegetație sunt interzise!
         ❗Nerespectarea prevederilor legale se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.
         ❗Un regim sancţionator distinct este stabilit pentru arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice, faptă care constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală.
 
 
INTERVENŢII SMURD ȘI ALTE MISIUNI: 
         (ora 10:21) Un echipaj SMURD de prim ajutor calificat a intervenit în municipiul Pitești, în cazul unui accident rutier produs între două autoturisme. La fața locului a fost identificată o victimă de sex masculin, în vârstă de 42 de ani, care a suferit un traumatism la cap și acuza dureri la coloana cervicală. Pacientul a fost preluat și transportat la spital de către paramedicii SMURD.
         (ora 13:54) Două echipaje de pompieri cu o autospecială de intervenție și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat au intervenit în localitatea Priboieni, în cazul unei persoane surprinsă de un mal de pământ, pe timpul unor lucrări la canalizarea localității. Echipajele de intervenție au identificat o persoană de sex masculin, în vârstă de 31 de ani, prinsă cu partea inferioară a corpului sub pământ. La fața locului a fost prezent și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Argeș (SAJ), care a constat că victima se afla în stop cardio-respirator, iar alături de paramedicii SMURD, au început imediat manevrele de resuscitare. Pompierii au lucrat  aproximativ două ore pentru extragerea persoanei de sub pământ, iar echipajele medicale au reușit să-i restabilească și să mențină funcțiile vitale ale pacientului. În sprijin, au mai fost solicitate o ambulanță SAJ cu medic și un echipaj cu elicopterul SMURD. După extragerea pacientului, acesta a fost transportat la spital cu ajutorul elicopterului SMURD.
         (ora 15:17) Paramedicii SMURD de la Detașamentul de Pompieri Câmpulung au intervenit pentru acordarea primului ajutor calificat unei persoane care a fost acroșată de un autoturism, în municipiul Câmpulung. Colegii noștri au preluat victima de sex feminin, în vârstă de 36 de ani, care prezenta un traumatism în zona capului și au transportat-o la spital.
         (ora 16:39) Două echipaje de pompieri de la Detașamentul Câmpulung au intervenit în localitatea Valea Mare Pravăț, la un accident rutier produs între trei autoturisme. La fața locului, pompierii au asigurat măsurile specifice de prevenire ale incendiilor, iar paramedicii SMURD au monitorizat o persoană de sex feminin în vârstă de 20 de ani, care prezenta atac de panică și nu a avut nevoie de transport ulterior la spital.
         (ora 16:53) Un echipaj de pompieri cu o autospecială de intervenție a asigurat măsurile specifice de prevenire ale incendiilor în urma producerii unui accident rutier între două autoturisme, în orașul Mioveni. La fața locului nu au fost identificate victime.
         (ora 18:17) Colegii noștri au acționat cu o autospecială de intervenție și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat, alături de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Argeș, în cazul unui accident rutier produs între trei autoturisme, în localitatea Albota. La locul evenimentului s-au asigurat măsurile specifice de prevenire ale incendiilor, iar echipajele medicale au monitorizat două victime, ulterior fiind transportată la spital o singură persoană, de sex feminin, în vârstă de 50 de ani, care prezenta leziuni la membrul inferior drept și în zona toracelui.
 
                             De asemenea, paramedicii SMURD au gestionat în teritoriu 25 de cazuri pentru acordarea asistenței medicale de urgență.          
                                               
         În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.         
 
Nu uitați!
         Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro. 
 
         Totodată, un mijloc de informare rapid și sigur este și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
 
COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii