Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:04 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Vaslui Acțiuni ale polițiștilor vasluieni

ro

20 Feb, 2024 14:51 371 Marime text
Nr.  70  din  20  februarie  2024
 
ACȚIUNE CU EFECTIVE MĂRITE DERULATĂ DE
INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN VASLUI
 
Peste 55 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliției Județean Vaslui au acționat în perioada 17 – 18 februarie 2024,  pe raza de competență a Polițiilor municipale Bârlad și Vaslui, precum și a Poliției Orașului Negrești, pentru prevenirea săvârșirii faptelor antisociale şi menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică, pentru prevenirea și combaterea furturilor și a infracțiunilor comise cu violență, precum și pentru depistarea, identificarea și tragerea la răspundere a tuturor participanților la trafic care încalcă prevederile legale în vigoare.
 
În perioada 17 - 18 februarie 2024, în diferite intervale orare, peste 55 de polițiști și elevi/studenți practicanți, din cadrul structurilor de ordine publică, poliție rutieră și investigații criminale au participat la acțiuni, cu efective mărite, atât în mediul urban, cât și rural, pe teritoriul de competență al Poliției Municipiului Bârlad, Poliției Municipiului Vaslui și al Poliției Orașului Negrești.
S-a urmărit asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică, prevenirea și combaterea furturilor și a infracțiunilor comise cu violență, precum și reducerea numărului și consecințelor accidentelor de circulație rutieră, în privința încălcării regimului legal de viteză sau nerespectarea normelor de circulație pe drumurile publice de către bicicliști sau căruțași.
Totodată, prin desfășurarea acțiunilor s-a urmărit creşterea autorităţii poliţiei şi asigurarea respectării legii prin prezenţa activă a polițiștilor, în vederea prevenirii activităţii infracţionale şi creşterea vizibilităţii elementului poliţienesc, în zonele cu risc criminogen ridicat.  
Cu ocazia activităților desfășurate, au fost instituite 21 de filtre rutiere, fiind legitimate peste 530 de persoane (dintre care 19 bicicliști și 30 de căruțași), controlate peste 490 de vehicule și căruțe, derulate 279 de testări alcoolscopice și verificați 17 agenți economici.
 De asemenea, polițiștii au aplicat 140 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 44. 000 de lei, fiind constatată și săvârșirea a două infracțiuni.  
Totodată, au fost reținute 7 permise de conducere, 8 certificate de înmatriculare și un set de plăcuțe de înmatriculare.
 
Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui vor continua desfășurarea de acțiuni specifice pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite și încălcării legislației, în toate domeniile date în competență, în scopul asigurării unui climat optim de ordine, liniște, siguranță și legalitate a mediului de afaceri, cu preponderență în locurile și mediile cu risc ridicat criminogen.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii