Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:57 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Timiș De Ziua Mărțișorului, polițiștii rutieri din cadrul I.P.J Timiș au întâmpinat doamnele și domnișoarele aflate în trafic

ro

01 Mar, 2023 15:24 497 Marime text
Nr. 37 din 1 Martie 2023
 
BULETIN INFORMATIV 1 MARTIE 2023
 
MĂRȚIȘOARE PENTRU DOAMNE ȘI DOMNIȘOARE DIN PARTEA POLIȚIȘTILOR RUTIERI
                  
De Ziua Mărțișorului, polițiștii rutieri din cadrul I.P.J Timiș au întâmpinat doamnele și domnișoarele aflate în trafic cu mărțișoare și recomandări preventive.
 
Ca în fiecare an, polițiștii au oferit mărțișoare conducătoarelor auto oprite în trafic.
 
De asemenea, polițiștii le-au adresat acestora și recomandări de care trebuie să țină cont pentru a nu fi implicate în evenimente rutiere.
 
Gestul polițiștilor le-a surprins plăcut pe doamnele și domnișoarele conducătoare auto care au manifestat apreciere și entuziasm față de activitatea oamenilor legii.
 
Mesajele preventive și mărțișoarele au fost întâmpinate cu îmbrățișări și zâmbete.
 
Cu prilejul Zilei Mărțișorului, Inspectoratul de Poliție Județean Timiș urează tuturor doamnelor și domnișoarelor o primăvară frumoasă!
 
  •  
 
O ZI DE 1 MARTIE PLINĂ DE ADRENALINĂ!
 
La data de 01.03.2023, la sediul Secţiei 4 Poliție Urbană Timișoara s-a prezentat un bărbat, în vârstă de 31 de ani, cetățean străin, care a sesizat faptul că în dimineața aceleași zile și-a uitat un rucsac în care avea actele personale și o sumă considerabilă de bani, într-un autovehicul de transport persoane "Bolt".
 
În urma verificărilor efectuate a fost identificat conducatorul auto, s-a luat legătura telefonic cu acesta, care, dând dovadă de spirit civic, s-a prezentat la sediul secției de poliție unde a predat bărbatului în vârstă de 31 de ani rucsacul cu toate bunurile.
 
Recunoștința și bucuria bărbatului a reprezentat răsplata noastră!
 
  •  
 
ORA DE CARIERĂ
 
În data de 28.02.2023, în cadrul programului “ORA DE CARIERĂ “, polițiștii orașului Jimbolia au desfășurat o activitate informativ-educativă în cadrul Liceului Tehnologic Jimbolia.
 
La activitate au participat elevii claselor a XII-a, aceștia  fiind informați cu privire la posibilitatea de a deveni polițiști, precum și cu privire la avantajele acestei meserii și ce implică un serviciu în slujba statului în uniforma de polițist.
 
Activitatea a avut la baza crearea un dialog liber între polițiști și elevi, fiind apreciată atât de către elevi cât și de către cadrele didactice, dovadă fiind multiplele întrebări adresate polițiștilor de către elevii prezenți și interesul acestora în discuțiile purtate .
 
  •  
 
ELEVII ȘI ANIMALELE DE COMPANIE
 
În data de 28.02.2023, în cadrul Programului Școlar “ Școala Altfel 2023”, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, au desfășurat o activitate informativ-educativă la Colegiul Național Bănățean din municipiul Timișoara.
 
Pe parcursul activităților desfășurate, elevii claselor a VI-a și a VII-a au fost informați cu privire la atribuțiile care îți revin atunci când ai un animal de companie, precum și faptul că animăluțele au nevoie de dragoste și atenție.
 
De asemenea, elevii au vizitat un adăpost de câini, unde au învățat ce înseamnă iresponsabilitatea oamenilor care abandonează câinii, dar și faptul că siguranța noastră depinde de cei care îi capturează și îi îngrijesc în continuare în locurile special amenajate în acest sens.
 
Elevii au conștientizat faptul că doar împreuna putem contribui la schimbarea vieții acestor animale, prin adopție, astfel având parte de atenție și îngrijire în cadrul unei familii responsabile.
 
Totodată, copii au participat la o sesiune interactivă de întrebări, în cadrul căreia polițiștii le-au explicat atribuțiile unui polițist din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, precum și modul de intervenție la evenimente, elevii dând dovadă de interes și curiozitate.
 
Activitățile de instruire vor continua și în perioada următoare, pentru responsabilizarea elevilor și a cetățenilor privind protejarea animalelor.
 
  •  
 
LA VOLAN, BAUT ȘI FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE
 
La data de 28.02.2023, în jurul orei 20:10, polițiștii Biroul de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Lugoj au oprit pentru control, pe strada Coloman Wallisch din municipiu, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 36 de ani.
 
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a stabilit că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,31 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de "conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a deține permis de conducere" și "conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența  băuturilor alcoolice", acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J Timiș.
 
Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale a acestuia.
 
COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii