Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:48 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Timiș Buletin informativ - 18.08.2022

ro

18 Aug, 2022 12:23 691 Marime text
Nr. 97 din 18 August 2022
 
BULETIN INFORMATIV 18 AUGUST 2022
 
ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR ORAȘULUI JIMBOLIA
 
În data de 17.08.2022, în intervalul orar 07:00-11:00, polițiștii orașului Jimbolia, împreună cu reprezentanți ai Direcției Sanitar-Veterinare Timiș și ai D.G.A.S.P.C. Timiș au organizat o acțiune în localitatea Checea, din județul Timiș, care a avut drept scop creșterea gradului de siguranță civică în rândul locuitorilor din Checea, precum și prevenirea și combaterea faptelor antisociale.
 
De asemenea, în cursul aceleiași zile, în intervalul orar 18:00-22:00, polițiștii orașului Jimbolia, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Timiș au organizat o acțiune în Jimbolia, în vederea asigurării unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, precum și pentru prevenirea evenimentelor rutiere și a faptelor de natură penală.
 
Astfel, polițiștii au verificat 4 săli de jocuri de noroc și 5 unități hoteliere, au instruit 8 administratori ai unor localuri publice cu privire la respectarea legislației privind organizarea jocurilor de artificii la evenimentele private, au controlat 111 autovehicule și au legitimat 341 de persoane.
 
În urma activităților efectuate au fost aplicate 73 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 42.042 de lei.
 
Dintre acestea, 59 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea normelor rutiere, conform O.U.G. 195/2002R, 10 conform  H.G. nr. 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, 1 conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice și 3 conform O.G. nr. 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora.
 
Totodată, împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere a fost verificat un depozit de material lemnos, fiind dispusă confiscarea a 64 mc de material lemnos.
Au fost reținute 5 permise de conducere, retrase 5 certificate de înmatriculare și constatate 3 infracțiuni la regimul rutier (una pentru conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive și 2 pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat).
 
Acest gen de activități vor continua și în perioada următoare, pentru prevenirea evenimentelor negative.
 
  •  
 
BĂRBAT ARESTAT PENTRU ÎNCĂLCAREA MĂSURII CONTROLULUI JUDICIAR
 
La data de 17.08.2022,  polițiștii orașului Jimbolia au pus în executare un mandat de arestare preventivă pentru 30 de  zile emis de Judecătoria Timisoara față de un bărbat de 50 de ani, care a încălcat măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Prevenivă din cadrul I.P.J. Timiș.
 
Reamintim faptul că, la data de 19.05.2022, bărbatul a fost reținut pentrtu 24 ore, pentru încalcarea unui ordin de protecție, fiind dispusă ulterior măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 zile.
În fapt, bărbatul și-ar fi contactat telefonic soția, cu toate că acest lucru i-a fost interzis prin dispunerea măsurii controlului judiciar.
Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Prevenivă din cadrul I.P.J. Timiș.
  •  
 
MANDAT PUS ÎN EXECUTARE DE POLIȚIȘTI

       La data de 17 august a.c., în jurul orei 14:20, polițiștii Orașului Sânnicolau Mare au pus în executare un mandat emis de Judecătoria Sânnicolau Mare cu privire la un bărbat în vârstă de 48 de ani, condamnat la 2 ani de închisoare, pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul rutier.
 
Acesta a fost depistat în localitatea Saravale, din județul Timiș.
 
Persoana în cauză a fost escortată și introdusă în Penitenciarul Timișoara.
 
  •  
 
CERCETAȚI PENTRU INFRACȚIUNI RUTIERE
 
Polițiștii timișeni au depistat în județul Timiș doi bărbați bănuiți de comiterea unor infracțiuni rutiere. Au fost întocmite dosare penale.
 
1. La data de 17 august a.c., în jurul orei 18:45, polițiștii Orașului Jimbolia au depistat pe strada Republicii din Jimbolia, un bărbat de 24 de ani, care a condus sub influența substanțelor psihoactive.
 
În urma testării cu aparatul drugtest a rezultat o valoare pozitivă la canabis.
 
A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive”.
 
2. La data de 17 august a.c., în jurul orei 20:10, polițiștii Serviciului Rutier Timiș au oprit pentru control pe DN 59A, un autovehicul condus de un bărbat de 40 de ani.
 
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat că autoturismul nu era înmatriculat.
 
A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul neînmatriculat”.
COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii