Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:18 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Timiș Buletin informativ - 18.07.2022

ro

18 Jul, 2022 14:22 699 Marime text
Nr. 75 din 18 Iulie 2022
 
 
BULETIN INFORMATIV 18 IULIE 2022
 
  
           POLIȚIȘTII RUTIERI AU ACȚIONAT ÎN ACEST WEEKEND
 
În acest weekend, polițiștii rutieri au acționat în tot județul Timiș pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente și mai ales pentru depistarea conducătorilor auto care circulă sub infulența alcoolului și substanțelor psihoactive.
 
Polițiștii au legitimat peste 550 de persoane și au controlat 480 de autovehicule.
Au fost efectuate 294 de testări cu aparatul etilotest și 20 cu aparatul drugtest.
În urma activităților efectuate, polițiștii au aplicat 379 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 109.910 lei, pentru nerespectarea prevederilor rutiere, conform O.U.G. 195/2002R, dintre acestea 238 fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.
Au fost reținute 37 de permise de conducere și retrase 9 certificate de înmatriculare.
Polițiștii au constat 9 infracțiuni rutiere, dintre care:
-5 pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere;
-2 pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului;
-2 pentru conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive.
 
 
 
Exemple:
 
1. La data de 17 iulie a.c., în jurul orei 15:00,  polițiștii orașului Recaș au oprit pentru control în orașul Recaș, județul Timiș, un autovehicul condus de un bărbat de 41 de ani, care se afla sub influența alcoolului.
 
În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,38 mg/l alcool pur în aerul expirat.
A fost întocmit dosar penal.
 
2. La data de 16 iulie a.c., în jurul orei 23:15,  polițiștii Serviciului Rutier Timiș au oprit pentru control pe strada Mihail Kogălniceanu din Timișoara, un autovehicul condus de un bărbat de 27 de ani, care se afla sub influența substanțelor psihoactive.
 
În urma testării cu aparatul drugtest a rezultat o valoare pozitivă la canabis.
A fost întocmit dosar penal.
 
3. La data de 16 iulie a.c., în jurul orei 19:00,  polițiștii municipiului Timișoara au oprit pentru control pe strada Constructorilor din Timișoara, un autovehicul condus de un bărbat de 48 de ani.
 
În urma verificărilor efectuate în baza de date polițiștii au constatat că bărbatul avea permisul de conducere suspendat.
A fost întocmit dosar penal.
 
În continuare, conducătorii auto sunt sfătuiţi să nu conducă sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, să reducă viteza de deplasare în zonele cu circulaţie intensă, să se asigure corespunzător la schimbarea direcţiei de mers şi să respecte semnalele agenţilor de poliţie rutieră.
 
Păstrați o distanță corespunzătoare față de autovehiculul care circulă în fața dumneavoastră, pentru a putea opri în condiții de siguranță atunci când acesta frânează brusc.
 
Dați dovadă de responsabilitate în trafic, conduceți preventiv, fiți atenți și nu vă grăbiți.
 
Polițiștii vor acționa și în zilele următoare pentru prevenirea evenimentelor negative.
 
  •  
 
REȚINUT PENTRU FURT CALIFICAT
Polițiștii municipiului Lugoj au reținut pentru 24 de ore doi bărbați, în vârstă de 19 și 26 de ani, bănuiți de furtul unui autovehicul din Lugoj. Aceștia au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J Timiș.
În urma investigațiilor efectuate de către polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Lugoj, au fost identificați doi bărbați de 19 și 29 de ani, ambii din Băilești, județul Dolj, bănuiți de comiterea faptei.
În fapt, în noaptea de 7/8 iulie 2022, în intervalul orar 00:00-09:45, cei doi bărbați ar fi sustras un autoturism ce se afla parcat(cu cheile în contact) în fața unui imobil de pe strada A. Mocioni din Lugoj.
La data de 17 iulie a.c., polițiștii lugojeni au pus în executare două mandate de aducere cu privire la cei doi bănuți, aceștia fiind depistați pe Aeroportul Internațional din Craiova în timp ce se pregăteau să părăsească țara.
Autovehiculul a fost recuperat.
 
Cei doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J Timiș.
Polițiștii continuă cercetările în vedere documentării activității infracționale a acestora.
COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii