Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:56 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Timiș Buletin informativ - 16.12.2022

ro

16 Dec, 2022 13:37 903 Marime text
 
Nr. 148 din 16 Decembrie 2022
 
BULETIN INFORMATIV 16 DECEMBRIE 2022
 
ACȚIUNE CU EFECTIVE MĂRITE ÎN MUNICIPIUL TIMIȘOARA
 
În data de 15/16.12.2022, polițiștii Municipiului Timișoara, împreună cu jandarmi au organizat o acțiune cu efective mărite în zona de competență, care a avut drept scop asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, creșterea vizibilității și autorității polițienești, precum și prevenirea, identificarea și sancționarea faptelor de natură penală și contravențională.
 
Activitatea s-a desfășurat în două etape: - etapa I, în intervalul orar 18:00-22:00,  în mediul rural, și etapa a-II-a, în intervalul orar 22:00-02:00, în mediul urban.
 
Au fost verificate 123 de societăți comerciale, legitimate 1.037 de persoane, controlate 750 de autovehicule și au fost efectuate 80 de testări cu aparatul etilotest și 20 de testări cu aparatul Drugtest.
 
În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 170 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 56.505 lei.
 
Dintre acestea, 131 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea normelor rutiere conform O.U.G 195/2002R, 32 de sancțiuni au fost aplicate pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, conform Legii nr. 61/1991 și 2 sancțiuni conform Legii nr. 333/2012, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor.
 
 
Au fost constatate 5 infracțiuni (toate la regimul rutier), retrase 10 certificate de înmatriculare și reținute, în vederea suspendării, 11 permise de conducere, dintre care 8 pentru alcool și 3 pentru alte abateri.
 
 De asemenea, au fost acționate 2 butoane de panică, nefiind constatate nereguli.
 
  •  
 
REȚINUT PENTRU FURT CALIFICAT
 
La data de 15 decembrie a.c., polițiștii Secției 2 Urbane Timișoara au reținut un bărbat, în vârstă de 46 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat. Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.
 
În data de 15.12.2022, în jurul orei 20:00, polițiștii Secției 2 Urbane Timișoara au fost sesizați prin apel 112 de o femeie, în vârstă de 30 de ani, cu privire la faptul că  a observat pe o cameră de supraveghere un bărbat în timp ce ar fi sustras diferite materiale de construcții, pe care aceasta le avea depozitate lângă blocul unde domiciliază, situat pe strada Calea Martirilor, din municipiul Timișoara.
Ajunși la fața locului, polițiștii au surprins în flagrant delict un bărbat, în vârstă de 46 de ani, care căra diferite bare din fier beton, acesta fiind condus la sediul secției de poliție pentru audieri
 
De asemenea, în urmă verificărilor efectuate, în apropierea imobilului a fost găsit un autovehicul, care aparținea bărbatului, în care se aflau diferite materiale de construcții.
 
În urma probatoriului administrat în cauză, bănuitul a fost reținut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiuni de furt calificat,  acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J Timiș.
 
Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a bărbatului.
 
 
  •  
 
 
 
REȚINUT PENTRU INFRACȚIUNI RUTIERE
 
În data data de 15.12.2022, în jurul orei 17:50, polițiștii Serviciului Rutier Timiș au oprit pentru control, pe Centura Ocolitoare a municipiului Timișoara, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 25 de ani, care nu avea aplicate plăcuțele cu numărul de înmatriculare.
 
În urma verificărilor efectuare, s-a stabilit că autovehiculul nu era înmatriculat, iar conducătorul auto nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
 
Totodată, în urma testării cu aparatul drugtest, a rezultat o valoare pozitivă la amfetamină, tânărul fiind condus la spital în vederea recoltării de mostre biologice.
 
În urma probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reținut pentru o perioadă de 24 ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere, punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J Timiș.
 
  •  
 
CERCETAT PENTRU MAI MULTE INFRACȚIUNI
 
În data de 15.12.2022, polițiștii Secţiei 9 Rurală Jebel au fost sesizați prin apel SNUAU 112, cu privire la faptul că un bărbat ar fi sustras un autoturism din localitatea Cadar, județul Timiș și s-ar fi îndreaptat spre orașul Buziaș.
 
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au depistat autoturismul pe raza localității Otvești, din județul Timiș, abandonat în afara părții carosabile, prezentând urme de distrugere, iar în zona adiacentă vehicului a fost depistat un tânăr, în vârstă de 20 de ani, care ar fi condus autoturismul.
 
În urma testării bărbatului cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0.58 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind transportat la spital în vederea recoltării de probe biologice.
 
Totodată, în urma verificărilor efectuate, s-a constat că tânărul nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
 
În cauză, s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere, furt în scop de folosință și distrugere din culpă.
 
Polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii situației de fapt și luării măsurilor legale care se impun.
 
  •  
 
MANDAT PUS ÎN EXECUTARE DE POLIȚIȘTI
 
La data de 15 decembrie  a.c., poliţiştii Secţiei 9 Rurală Jebel au pus în executare un mandat emis de Judecătoria Deta cu privire la un bărbat, în vârstă de 23 de ani, condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare, pentru săvârșirea de infracțiuni contra libertății și integrității sexuale.
 
Acesta a fost depistat în localitatea Ghilad, din județul Timiș.
 
Persoana în cauză a fost escortată și introdusă în Penitenciarul Timișoara.
 
  •  
 
ACȚIUNI PRIVIND COMERCIALIZAREA ARTICOLELOR PIROTEHNICE
 
În data de 16.12.2022, politiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Timiș au efectuat controale la mai multe societăți comerciale autorizate în vederea comercializării articolelor pirotehnice din județul Timiș, în vederea verificării legalității deținerii și comercializării articolelor pirotehnice.
În urma verificărilor efectuate, la o societate comercială situată pe strada Calea Aradului din municipiul Timișoara, a fost identificată cantitatea de 85 de kilograme de articole pirotehnice din categoriile F2 si F3 care nu îndeplineau cerintele de conformitate prevazute de Legea nr. 126/1995R, respectiv nu aveau inscripții în limba română pe ambalaj.
 
A fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 10. 000 de lei și s-a dispus confiscarea articolelor pirotehnice.
 
COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii