Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:10 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Sibiu Bărbat reținut de polițiștii de la investigații criminale pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de furt

ro

18 Aug, 2023 15:00 534 Marime text
Nr. 226 din 18 august 2023
 
BULETIN DE PRESĂ
  
 
Bărbat reținut de polițiștii de la investigații criminale pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de furt

Un bărbat de 32 de ani, domiciliat în Șura Mare, a fost reținut ieri pentru 24 de ore de către polițiștii de investigații criminale, fiind cercetat pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de furt calificat.
În fapt, în perioada 13 - 26 iulie a.c., la nivelul Poliției Municipiului Sibiu s-au înregistrat 5 plângeri penale în care erau sesizate infracțiuni de furt, respectiv furt de telefoane mobile (2) și furt din magazin (3). Sesizările au fost depuse de către angajații magazinelor, fie pentru furt de articole vestimentare, fie pentru furtul telefoanelor mobile.
În urma activităților specifice desfășurate și a probatoriului administrat de către Polițiștii Biroului Investigații Criminale Sibiu, a fost identificat și ulterior, reținut pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Sibiu, un bărbat, în vârstă de 32 de ani, domiciliat în Șura Mare.
Bărbatul este cercetat penal cu privire la săvârșirea infracțiunilor de furt calificat în formă continuată, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu cu propunere de punere în mișcare a acțiunii penale și luare a unei măsuri preventive.
Cercetările în acest dosar continuă.
 
***
 
Cercetat penal și reținut pentru tâlhărie
Polițiștii Biroului Investigații Criminale Mediaș au deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată, în urma unui apel 112, prin care o femeie sesiza faptul că bunica sa, ar fi fost victima acestei fapte.
Mai exact, la data de 16 august a.c., în jurul orei 09:30, femeia a sesizat faptul că în cursul nopții, în imobilul bunicii sale, domiciliată în Ighișu Nou, ar fi pătruns o persoană necunoscută de sex masculin care i-ar fi cerut bani, iar la refuzul acesteia ar fi fost lovită, după care i-ar fi furat televizorul marca Toshiba din bucătărie și ar fi plecat.
În urma cercetărilor și investigațiilor efectuate cu celeritate de către polițiștii de investigații criminale din Mediaș și a probatoriului administrat, a fost identificat și reținut un tânăr de 18 ani, domiciliat în Ighișu Nou, bănuit de săvârșirea acestei fapte.
          Față de acesta a fost luată măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Sibiu, urmând ca cursul acestei zile să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș cu propunere de luare a unei măsuri legale.
Cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului Investigații Criminale al Poliției Municipiului Mediaș sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată.
 
***
 
Reținut și cercetat penal pentru furt de material lemnos
La data de 14 august a.c., pe raza localității Hoghilag, echipajul de poliție aflat în patrulare a observat un atelaj hipo încărcat cu materiale lemnos (lemn de foc), atelaj în care se aflau 3 persoane de sex masculin.
Nici una din persoanele din atelaj, cu vârsta cuprinsă între 15 – 37 de ani, localnici, nu a putut prezenta documente justificative de transport și/sau proveniență a materialului lemnos.
În cursul zilei de ieri, în urma cercetărilor și investigațiilor efectuate de către polițiștii din cadrul Poliției Orașului Dumbrăveni și a probatoriului administrat, a fost reținut bărbatul de 37 de ani, fiind cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și furt de material lemnos.
          Față de acesta a fost luată măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Sibiu, urmând ca cursul acestei zile să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș cu propunere de luare a unei măsuri legale.
Cercetările sunt continuate de polițiștii din Dumbrăveni.
 
***
 
 
 
Ilegal, în trafic
În data de 17 august, în jurul orei 03:15, polițiștii Secției nr. 1 Poliție Urbană Sibiu au oprit pentru control în trafic, pe Calea Dumbrăvii, un autoturism la volanul căruia a fost identificat un bărbat de 30 de ani, din Șura Mare.
           
Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
În cauză, la nivelul Secției nr. 1 Poliție Urbană Sibiu, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.
Le reamintim șoferilor tentați de a consuma alcool sau substanțe psihoactive înainte de a se urca la volan, dar și celor care conduc fără a deține acest drept că vor fi condamnați la închisoare cu executare dacă sunt găsiți vinovați de producerea unui accident rutier soldat cu decesul unei persoane.
 
***
 
Recomandările polițiștilor rutieri:
Nu vă urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive ori dacă nu dețineți permis de conducere.
 
Consumul de alcool poate afecta condusul autovehiculului prin faptul ca acesta cauzează:
•        deficiențe de vedere;
•        încetinirea reflexelor;
•        reducerea concentrării și a vigilenței;
•        crearea unei stări de relaxare și somnolență, ceea ce te poate determina să adormi la volan;
 
Nu vă puneți viața în pericol urcându-vă în autovehicule conduse de persoane care nu dețin permis de conducere, aflate sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii