Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:26 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Sibiu Alcool la volan

ro

27 Nov, 2023 12:28 438 Marime text
 Nr. 321 din 27 noiembrie 2023
 
BULETIN DE PRESĂ   
 
Prinși în flagrant de polițiști, trei sibieni au fost reținuți și, ulterior, arestați preventiv
La data de 25 noiembrie a.c., în jurul orei 20.00, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Sibiu au depistat trei sibieni, în vârstă de 29, 36, respectiv 39 de ani, în timp ce încercau să sustragă cabluri electrice din incinta unei societăți de pe raza municipiul Sibiu. Asupra celor trei bărbați au fost găsite aproximativ 30 de kg de cabluri electrice.
Ca urmare a administrării probatoriului în cauză, polițiștii au luat măsura reținerii persoanelor bănuite, iar la data de 26 noiembrie a.c., judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sibiu a admis propunerea procurorului de caz privind aplicarea măsurii arestării preventive  pentru 30 de zile a celor trei sibieni.
Cercetările sunt continuate la nivelul Poliției Municipiului Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, în cadrul unui dosar penal care vizează săvârșirea tentativei la infracțiunea de furt calificat.
 
Neînțelegeri care au degenerat în comiterea de infracțiuni
La data de 26 noiembrie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Șelimbăr au reținut un bărbat în vârstă de 43 de ani, din Veștem, cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului, violare de domiciliu, distrugere, lovire sau alte violențe, respectiv tulburarea ordinii și liniștii publice.
În fapt, la data de 25 noiembrie a.c., în jurul orei 19.00, pe fondul consumului de alcool și al unor neînțelegeri spontane cu un vecin, bărbatul a condus un tractor pe strada Principală din Veștem, a lovit poarta imobilului unde domiciliază persoana cu care intrase în conflict, a pătruns în curte unde a avariat în mod repetat un autoturism parcat și s-a răsturnat.
Imediat după acest incident, bărbatul l-ar fi lovit cu pumnul pe proprietarul imobilului.
În urma verificărilor efectuate de către polițiștii care au intervenit la locul incidentului a rezultat că bărbatul nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, iar testarea sa alcoolscopică a indicat o valoare de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Având în vedere împrejurările în care s-a produs acest eveniment, în cauză s-a deschis un dosar de cercetare  penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului, violare de domiciliu, distrugere, lovire sau alte violențe, respectiv tulburarea ordinii și liniștii publice.
Față de bărbatul bănuit de săvârșirea faptelor polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat unității de parchet competente pentru a dispune aplicarea unei măsuri preventive în consecință.
Cercetările sunt continuate la nivelul Secției de Poliție Rurală Șelimbăr, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.
 
 
 
Alcool la volan
La data de 25 noiembrie a.c., în jurul orei 01.00, în localitatea Șura Mare, polițiștii Secției de Poliție Rurală Șelimbăr au oprit un autoturism condus pe DN 14 de către un localnic în vârstă de 34 de ani.
Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
Polițiștii rutieri din cadrul secției de poliție amintite au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.
***
La data de 25 noiembrie a.c., în jurul orei 04.00, în Șelimbăr, polițiștii Secției de Poliție Urbană Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Mihai Viteazu, la volanul căruia a fost identificat un hunedorean în vârstă de 24 de ani.
Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, tânărul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
În baza celor constatate, polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii