Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:07 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - Acțiuni ale poliției ieşene pentru siguranța cetățenilor

ro

02 Aug, 2021 11:46 807 Marime text
Nr. 68.563 din 2 august 2021   
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
ACȚIUNI ALE POLIȚIEI IEŞENE PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR
 
În data de 1 august a.c., polițiștii ieşeni au intervenit la peste 140 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
 
Au fost aplicate peste 250 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate au fost sesizate peste 30 de infracțiuni.
 
Ieri, poliţiştii au acționat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
 
Au fost organizate 11 acțiuni și s-a intervenit la 141 de evenimente, dintre care 122 au fost sesizate prin 112.
 
În urma activităților au fost sesizate 34 de infracţiuni.
 
Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 254 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 87.520 de lei.
 
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
 
Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 22 de permise de conducere şi a fost retras un certificat de înmatriculare.
 
 
 
UPDATE://DEPISTAT DE POLIŢIŞTI CIRCULÂND CU 120 KM/H , AVÂND PERMISUL SUSPENDAT ŞI FIIND SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI
 
La data de 31 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi au depistat un bărbat de 38 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe DJ 248 în localitatea Lunca Cetăţuii, cu viteza de 120 km/h control radar, sectorul de drum fiind limitat la 50 km/h.
Conducătorul auto nu a oprit la semnalele poliţiştilor, însă în urma unei scurte urmăriri, acesta a fost oprit de poliţişti.
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că acesta are suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice.
De asemenea, întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 1 august a.c., bărbatul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iaşi.
Cercetările continuă.
 
REŢINUT PENTRU INFRACŢIUNI LA REGIMUL RUTIER
 
În dimineaţa zilei de 1 august a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 5 Poliţie Iaşi au efectuat semnal regulamentar de oprire a unui autoturism.
Conducătorul auto nu a oprit la semnalele poliţiştilor, fapt pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia.
După o scurtă urmărire, şoferul a oprit şi a coborât din vehicul, încercând să se ascundă de poliţişti în gardul viu din faţa unui bloc.
Acesta a fost depistat şi identificat în persoana unui bărbat de 35 de ani.
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că bărbatul are permisul de conducere anulat.
De asemenea, întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 1 august a.c., bărbatul cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iaşi.
La data de 2 august a.c., acesta va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.
Cercetările continuă.
 
REŢINUT PENTRU CONDUCEREA UNUI VEHICUL SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI
 
La data de 1 august a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Podu Iloaiei au oprit pentru control, pe DE 583, un autoturism condus de un bărbat de 34 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, şoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
În baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iaşi.
La data de 2 august a.c., acesta va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.
Cercetările continuă.
 
CERCETAT PENTRU REFUZUL SAU SUSTRAGEREA DE LA PRLEEVAREA DE MOSTRE BIOLOGICE
 
În noaptea de 1 spre 2 august a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 5 Poliţie Rurală Răducăneni au efectuat semnal regulamentar de oprire a unui autoturism condus de un bărbat de 35 de ani.
Conducătorul auto nu a oprit la semnalele poliţiştilor, însă în urma unei scurte urmăriri, acesta a fost oprit de poliţişti.
Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Acesta a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
Cercetările continuă.
 
DEPISTAT CONDUCÂND UN MOPED, FĂRĂ A DEŢINE PERMIS DE CONDUCERE
 
La data de 1 august a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 9 Poliţie Rurală Hârlău au oprit pentru control, în comuna Focuri, un moped condus de un bărbat de 56 de ani.
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar cercetările continuă.
 
 
DEPISTAT CONDUCÂND UN MOPED NEÎNMATRICULAT
 
La data de 1 august a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 9 Poliţie Rurală Hârlău au oprit pentru control, în comuna Focuri, un moped condus de un tânăr de 21 de ani.
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că mopedul nu este înmatriculat sau înregistrat.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, iar cercetările continuă.
 
ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR PENTRU SIGURANŢA TRAFICULUI RUTIER
 
În perioada 30 iulie – 1 august a.c., peste 60 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi au acţionat, pe principalele drumuri din judeţul Iaşi, pentru prevenirea accidentelor rutiere, în special a celor produse pe fondul vitezei excesive, depăşirilor neregulamentare sau consumului de alcool.
Scopul acţiunilor a fost acela de a creşte gradul de siguranţă rutieră pe drumurile publice şi de a ajuta participanţii la traficul rutier să conştientizeze importanţa respectării legislaţiei rutiere şi riscurile la care se expun atunci când nu respectă prevederile legale.
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 283 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 237.950 de lei, dintre care 105 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, 10 pentru depăşiri neregulamentare şi 168 pentru alte abateri.
De asemenea, au fost reţinute 48 de permise de conducere, dintre care 19 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, 10 pentru depăşiri neregulamentare şi 19 pentru alte abateri.
Au fost retrase 7 certificate de înmatriculare şi au fost retrase două seturi de plăcuţe cu numere de înmatriculare.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii