Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - Acțiuni ale poliției ieşene pentru siguranța cetățenilor

ro

12 Jul, 2021 10:23 530 Marime text
Nr. 68.531 din 12 iulie 2021   
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
ACȚIUNI ALE POLIȚIEI IEŞENE PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR
 
În data de 11 iulie a.c., polițiștii ieşeni au intervenit la peste 125 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
 
Au fost aplicate peste 300 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate au fost sesizate peste 20 de infracțiuni.
 
Ieri, poliţiştii au acționat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
 
Au fost organizate 7 acțiuni și s-a intervenit la 128 de evenimente, dintre care 110 au fost sesizate prin 112.
 
În urma activităților au fost sesizate 22 de infracţiuni.
 
Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 306 sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 136.700 de lei.
 
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
 
Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 31 de permise de conducere şi au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.
 
 
 
CERCETAT PENTRU NERESPECTAREA ORDINULUI DE PROTECȚIE, DISTRUGERE ŞI TÂLHĂRIE
 
Polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Iaşi efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție, distrugere şi tâlhărie.
 
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 10 iulie a.c., un tânăr de 20 de ani ar fi pătruns în locuinţa mamei sale, încălcând astfel ordinul de protecţie emis împotriva sa. De asemenea, acesta ar fi distrus geamul de la o uşă, ar fi exercitat ameninţări şi acte de violenţă asupra mamei sale şi i-ar fi sustras telefonul mobil.
 
Tânărul a fost condus la audieri, iar în baza probatoriului administrat în cauză, acesta a fost reținut de polițiști, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iași.
 
La data de 11 iulie a.c., tânărul a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi Judecătoriei Iaşi, instanţă care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.
 
Cercetările continuă.
 
 
DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO, FIIND SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI
 
La data de 11 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 3 Poliţie Rurală Popricani au oprit pentru control, în localitatea Cârlig, un autoturism condus de un bărbat de 35 de ani.
 
Întrucât emana halenă alcoolică, şoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
Cercetările continuă.
 
 
ACŢIUNE RUTIERĂ A POLIŢIŞTILOR IEŞENI
 
În perioada 5 – 11 iulie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi au acţionat, pe drumurile publice din judeţul Iaşi, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 782 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 324 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, 9 pentru depăşiri neregulamentare, 14 pentru neacordare prioritate de trecere pietonilor, 11 pentru abateri ale pietonilor, 9 pentru abateri săvârşite de biciclişti şi 415 pentru alte abateri.
De asemenea, au fost retrase 18 certificate de înmatriculare şi au fost reţinute 125 de permise de conducere, dintre care 68 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, 9 pentru depăşiri neregulamentare, 14 pentru neacordare prioritate de trecere pietonilor şi 34 pentru alte abateri.
Exemple:
1. Un tânăr de 27 de ani a fost sancţionat contravenţional, fiindu-i reţinut permisul de conducere, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece a fost depistat conducând un autoturism pe DN 28, în localitatea Răducăneni, cu viteza de 111 km/h control radar, sectorul de drum fiind limitat la 50 km/h.
2. Un bărbat de 32 de ani a fost sancţionat contravenţional, fiindu-i reţinut permisul de conducere, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece a fost depistat conducând un autoturism pe DE 583 între localităţile Podu Iloaiei şi Leţcani, cu viteza de 145 km/h control radar, sectorul de drum fiind limitat la 70 km/h.
 
 
ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR LA ŢIGĂNAŞI PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
 
La data de 11 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 3 Poliţie Rurală Popricani au acţionat, pe raza comunei Ţigănaşi, pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică.
În cadrul acţiunii au fost controlate 17 unităţi economice şi au fost verificate 24 de autoturisme, fiind legitimate 53 de persoane.
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 43 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 17.550 de lei, dintre care 13 conform Legii nr. 55/2020, 11 conform Legii nr. 61/1991, 11 conform H.G. nr. 984/2005, 7 conform O.U.G. nr. 195/2002 şi una conform Legii nr. 132/2017.
De asemenea, au fost reţinute 5 permise de conducere şi s-a dispus retragerea unui certificat de înmatriculare şi a unui set de plăcuţe cu numere de înmatriculare.
Spre exemplu, un bărbat de 39 de ani a fost sancţionat contravenţional, fiindu-i reţinut permisul de conducere, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece a fost depistat conducând un autoturism, în comuna Ţigănaşi, fiind sub influenţa alcoolului, în urma testării sale rezultând o valoare de 0,39 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR LA PAŞCANI PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
 
În noaptea de 11 spre 12 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Paşcani şi Secţiei nr. 6 Poliţie Rurală Paşcani au acţionat, pe raza municipiului Paşcani şi a comunelor apropiate, pentru menţinerea unui climat corespunzător de siguranţă publică, în special în zona cluburilor, discotecilor, barurilor şi altor unităţi similare.
În cadrul acţiunii au fost controlate 7 unităţi economice şi au fost verificate 24 de autoturisme, fiind legitimate 39 de persoane.
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 18 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 7.185 de lei, dintre care 6 conform Legii nr. 61/1991 şi 12 conform O.U.G. nr. 195/2002.
Spre exemplu, un bărbat de 31 de ani a fost sancţionat contravenţional, conform Legii nr. 61/1991, deoarece a ascultat muzică la intensitate mare, tulburând astfel liniştea publică.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii