Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:37 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - Acțiuni ale poliției ieşene pentru siguranța cetățenilor

ro

09 Jul, 2021 10:10 502 Marime text
Nr. 68.525 din 9 iulie 2021   
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
ACȚIUNI ALE POLIȚIEI IEŞENE PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR
 
În data de 8 iulie a.c., polițiștii ieşeni au intervenit la peste 100 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
 
Au fost aplicate peste 210 sancţiuni contravenţionale, iar în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate au fost sesizate peste 40 de infracțiuni.
 
Ieri, poliţiştii au acționat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
 
Au fost organizate 5 acțiuni și s-a intervenit la 120 de evenimente, dintre care 113 au fost sesizate prin 112.
 
În urma activităților au fost sesizate 44 de infracţiuni.
 
Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 217 sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 72.090 de lei.
 
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
 
Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 24 de permise de conducere şi au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.
 
 
 
REŢINUŢI DE POLIŢIŞTI PENTRU FURT CALIFICAT
 
Ieri, 8 iulie 2021, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 1 Poliţie Iaşi şi Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi au efectuat o percheziţie domiciliară, în municipiul Iaşi, în cadrul unui dosar penal de furt calificat.
 
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 23 mai a.c., doi bărbaţi de 43 de ani, respectiv 20 de ani, ar fi sustras catalizatoarele a două autoturisme parcate pe raza municipiului Iaşi.
 
În urma percheziţiilor au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă şi un autoturism care ar fi fost folosit în activitatea infracţională.
 
De asemenea, cei doi bărbaţi bănuiţi de comiterea faptei au fost conduşi la audieri, iar în baza probatoriului administrat în cauză, aceştia au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore.
 
La data de 9 iulie a.c., aceştia vor fi prezentaţi, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.
 
La acţiune au participat şi luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale Iaşi şi jandarmi, iar activităţile au beneficiat de sprijinul Secţiei nr. 2 Poliţie Iaşi, Direcţiei de Operaţiuni Speciale şi Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor Iaşi.
 
Cercetările continuă.
 
 
DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO, AVÂND SUSPENDAT DREPTUL DE A CONDUCE
 
La data de 8 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 3 Poliţie Iaşi au depistat un bărbat de 44 de ani, în timp ce conducea un autoturism în municipiul Iaşi, având un copil în braţe.
 
În urma verificărilor efectuate de poliţişti, s-a constatat faptul că bărbatul avea suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar cercetările continuă.
 
ACTIVITĂŢI PREVENTIVE ALE POLIŢIŞTILOR IEŞENI
 
La data de 8 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iaşi şi Serviciului de Acţiuni Speciale Iaşi au desfăşurat două activităţi educativ-preventive, la Grădiniţa ”Prinţesa Anastasia”, din municipiul Iaşi.
 
În cadrul activităţilor, poliţiştii au transmis copiilor cu vârste cuprinse între 3-6 ani, informaţii legate de măsurile ce trebuie cunoscute şi aplicate pentru siguranţa personală, în familie, la şcoală sau pe stradă. Cei prezenţi au primit informaţii referitoare la educaţia rutieră, fiind prezentate principalele reguli de circulaţie ce trebuie respectate pentru a fi în siguranţă, pe stradă, în calitate de pieton sau de biciclist, și în mijloacele de transport, în calitate de pasager.
 
Totodată, poliţiştii din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale au prezentat copiilor o demonstraţie cu echipajul canin.
  
La data de 8 iulie a.c., poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iaşi şi Postului de Poliţie Grajduri, împreună cu reprezentanţi ai A.N.Î.T.P. Iaşi şi jandarmi, au desfăşurat o activitate informativ-preventivă în comuna Grajduri.
 
Astfel, au fost distribuite pliante cu informaţii despre măsurile legale ce pot fi accesate de victimă, aspecte ce ţin de implementarea ordinului provizoriu de protecţie şi a ordinului de protecţie emis de către judecător, instituţiile cărora se pot adresa victimele violenţei domestice, serviciile de care pot beneficia, consecinţele violenţei domestice asupra persoanelor agresate şi asupra copiilor care pot fi martori ai acestor fapte.
 
Totodată, au fost oferite pliante cu informaţii utile pentru prevenirea traficului de persoane.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii