Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:11 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - Acțiuni ale poliției ieşene pentru siguranța cetățenilor

ro

07 Jul, 2021 11:06 438 Marime text
Nr. 68.520 din 7 iulie 2021   
 
 
BULETIN DE PRESĂ 
 
ACȚIUNI ALE POLIȚIEI IEŞENE PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR
 
În data de 6 iulie a.c., polițiștii ieşeni au intervenit la peste 75 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
 
Au fost aplicate peste 310 sancţiuni contravenţionale, iar în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate au fost sesizate 40 de infracțiuni.
 
Ieri, poliţiştii au acționat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
 
Au fost organizate 6 acțiuni și s-a intervenit la 78 de evenimente, dintre care 70 au fost sesizate prin 112.
 
În urma activităților au fost sesizate 40 de infracţiuni.
 
Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 311 sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 107.765 de lei.
 
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
 
Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 35 de permise de conducere şi au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.
 
 
 
REŢINUT DE POLIŢIŞTI PENTRU FURT
Poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Iaşi au identificat un bărbat de 37 de ani, bănuit de comiterea infracţiunii de furt.
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în dimineaţa zilei de 25 mai a.c., în timp ce s-ar fi deplasat pe raza municipiului Iaşi, acesta i-ar fi sustras portofelul cu acte şi bani unei tinere.
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 6 iulie a.c., bărbatul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iaşi.
Astăzi, 7 iulie a.c., acesta va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.
Cercetările continuă.
 
REŢINUT DE POLIŢIŞTI PENTRU FURT CALIFICAT
Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 1 Poliţie Rurală Iaşi au reţinut un tânăr, bănuit de comiterea infracţiunii de furt calificat.
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în noaptea de 3 spre 4 iulie a.c., acesta, împreună cu un alt tânăr, ar fi scos din funcţiune sistemul de supraveghere video montat la un magazin din comuna Ungheni şi ar fi pătruns în interiorul magazinului, de unde ar fi sustras bani, ţigarete şi suc.
Astăzi, 7 iulie a.c., tânărul va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.
Cercetările continuă.
 
URMĂRIT NAŢIONAL, DEPISTAT DE POLIŢIŞTI
În seara de 5 spre 6 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 4 Poliţie Iaşi au depistat un tânăr de 24 de ani, urmărit naţional.
Acesta a fost condamnat la executarea pedepsei de 4 luni închisoare, fiind condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe.
În baza mandatului de executare a pedepsei închisorii, tânărul a fost depus în penitenciar, în vederea executării pedepsei.
 
CERCETAT PENTRU INFRACŢIUNI LA REGIMUL RUTIER
La data de 6 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Paşcani au depistat un bărbat de 51 de ani, în timp ce conducea un moped, pe raza comunei Todireşti, fiind sub influenţa alcoolului, în urma testării sale cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
De asemenea, din verificările efectuate s-a constatat faptul că mopedul nu era înmatriculat sau înregistrat, iar bărbatul nu deţine permis de conducere.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.
Cercetările continuă.
 
ACTIVITATE PREVENTIVĂ A POLIŢIŞTILOR IEŞENI
La data de 6 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iaşi au desfăşurat o activitate informativ-preventivă, într-un centru comercial din municipiul Iaşi.
Scopul urmărit a fost acela de a informa cetăţenii cu privire la efectele nerespectării măsurilor de protecţie sanitară, în special în zonele aglomerate.
În acest sens, 80 de persoane au primit recomandări preventive de la poliţişti.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii