Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:45 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - Acțiuni ale poliției ieşene pentru siguranța cetățenilor

ro

01 Jul, 2021 10:57 586 Marime text
Nr. 68.509 din 1 iulie 2021   
 
 
BULETIN DE PRESĂ 
 
ACȚIUNI ALE POLIȚIEI IEŞENE PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR
 
În data de 30 iunie a.c., polițiștii ieşeni au intervenit la peste 80 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
 
Au fost aplicate peste 170 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate au fost sesizate peste 30 de infracțiuni.
 
Ieri, poliţiştii au acționat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
 
Au fost organizate 5 acțiuni și s-a intervenit la 82 de evenimente, dintre care 77 au fost sesizate prin 112.
 
În urma activităților au fost sesizate 34 de infracţiuni.
 
Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 177 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 65.530 de lei.
 
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
 
Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 24 de permise de conducere şi au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.
 
 
 
REŢINUT DE POLIŢIŞTI PNETRU REFUZUL SAU SUSTRAGEREA DE LA PRELEVAREA DE MOSTRE BIOLOGICE
 
La data de 30 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi au reţinut pentru 24 de ore un tânăr de 28 de ani, cercetat pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
 
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în noaptea de 29 spre 30 iunie a.c., acesta ar fi condus un autoturism, pe raza municipiului Iaşi şi ar fi intrat în coliziune cu un stâlp.
 
Şoferul a refuzat testarea cu aparatul alcooltest şi prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
Cercetările continuă.
 
 
ACŢIUNE A BIROULUI RUTIER IAŞI PENTRU SIGURANŢA TRAFICULUI RUTIER

 
La data de 30 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi au acţionat, pe raza de competenţă, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră şi prevenirea accidentelor rutiere.
În urma neregulilor constatate au fost aplicate 16 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 8.265 de lei.
De asemenea, au fost reţinute 6 permise de conducere şi au fost retrase două certificate de înmatriculare.
 
ACTIVITATE PREVENTIVĂ A POLIŢIŞTILOR IEŞENI
 
La data de 30 iunie a.c., poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iaşi, împreună cu reprezentanţi ai A.N.Î.T.P. Iaşi au desfăşurat o activitate preventivă, în Parcul Expoziţiei din municipiul Iaşi.
Scopul activităţii a fost acela de a informa cetăţenii astfel încât să se prevină infracţiunile contra patrimoniului şi traficul de persoane.
Astfel au fost oferite recomandări preventive privind metodele de înşelăciune utilizate de infractori, modul în care aceştia acţionează şi mijloacele folosite pentru a fi mai credibili.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii