Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:59 30 05 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - Acțiuni ale poliției ieşene pentru siguranța cetățenilor

ro

30 Jun, 2021 10:50 867 Marime text
Nr. 68.504 din 30 iunie 2021   
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
ACȚIUNI ALE POLIȚIEI IEŞENE PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR
 
În data de 29 iunie a.c., polițiștii ieşeni au intervenit la peste 110 evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
 
Au fost aplicate peste 170 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate au fost sesizate peste 30 de infracțiuni.
 
Ieri, poliţiştii au acționat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
 
Au fost organizate 6 acțiuni și s-a intervenit la 117 evenimente, dintre care 104 au fost sesizate prin 112.
 
În urma activităților au fost sesizate 31 de infracţiuni.
 
Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 179 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 74.875 de lei.
 
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.

 
Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 28 de permise de conducere şi au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.
 
 
 
ARESTAŢI PREVENTIV PENTRU TÂLHĂRIE CALIFICATĂ
 
La data de 24 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 8 Poliţie Rurală Leţcani, cu sprijinul Serviciului de Acţiuni Speciale Iaşi, au efectuat două percheziţii domiciliare, în comuna Dumeşti, în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată.
 
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în seara de 20 iunie a.c., doi bărbaţi de 39, respectiv 35 de ani ar fi agresat fizic un tânăr, iar ulterior i-ar fi sustras o boxă portabilă.
 
În baza probatoriului administrat în cauză, cei doi bărbaţi bănuiţi de comiterea faptei au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore.
 
Ulterior, faţă de cei doi, Judecătoria Iaşi a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.
 
Cercetările continuă.
 
 
ACTIVITĂŢI PREVENTIVE ALE POLIŢIŞTILOR IEŞENI
 
La data de 29 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Paşcani au desfăşurat o activitate preventivă la o tabară şcolară din comuna Mogoşeşti Siret.
 
În cadrul activităţii au fost prezentate informaţii utile pentru siguranţa personală pe timpul desfăşurării activităţilor în tabară.
 
De asemenea, poliţiştii au transmis informaţii privind importanţa adoptării unui comportament adecvat, consecinţele legale ale implicării într-un act care contravine legii, precum şi sfaturi pentru prevenirea victimizării.
 
În ceea ce priveşte educaţia şi siguranţa rutieră, poliţiştii au prezentat principalele reguli pe care trebuie să le cunoască şi să le respecte participanţii la traficul rutier.
 
Totodată, au fost prezentate riscurile şi vulnerabilităţile ce pot fi întâlnite în mediul online, fiind transmise măsuri ce trebuie cunoscute şi aplicate pentru conştientizarea si promovarea principiilor unui Internet mai sigur (pericolele si beneficiile mediului online).
 
  
La data de 29 iunie a.c., poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iaşi au desfăşurat o activitate informativ-preventivă, pe raza municipiului Iaşi.
 
Astfel, au fost distribuite 200 de pliante cu informaţii referitoare la modul de operare şi metodele folosite de infractori, precu, şi recomandări pentru siguranţa personală, a bunurilor şi evitarea victimizării.  
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii