Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:03 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - Acțiuni ale poliției ieşene pentru siguranța cetățenilor

ro

18 Jun, 2021 12:15 562 Marime text
Nr. 68.478 din 18 iunie 2021   
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
 
ACȚIUNI ALE POLIȚIEI IEŞENE PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR
 
În data de 17 iunie a.c., polițiștii ieşeni au intervenit la peste 100 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
 
Au fost aplicate peste 300 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate au fost sesizate 20 de infracțiuni.
 
Ieri, poliţiştii au acționat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
 
Au fost organizate 10 acțiuni și s-a intervenit la 103 evenimente, dintre care 92 au fost sesizate prin 112.
 
În urma activităților au fost sesizate 20 de infracţiuni.
 
Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 306 sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 141.052 de lei.
 
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
 
Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 23 de permise de conducere şi au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.
 
 
 
CERCETAT PENTRU NEEXECUTAREA SANCŢIUNILOR PENALE
 
Polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Iaşi efectuează cercetări într-un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neexecutarea sancţiunilor penale.
 
Din primele cercetări efectuate de polițiști, s-a constatat faptul că, la data de 5 iunie a.c., un bărbat de 33 de ani ar fi pătruns în locuinţa mamei sale, din municipiul Iaşi, iar la data de 10 iunie şi 15 iunie a.c. s-ar fi apropiat de locuinţa acesteia, încălcând astfel obligaţiile stabilite faţă de acesta, ca pedeapsă complementară, printr-o sentinţă penală emisă de Judecătoria Iaşi.
 
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 17 iunie a.c., bărbatul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iaşi.
 
La data de 18 iunie a.c., bărbatul va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.
 
Cercetările continuă.
 
 
UPDATE://REŢINUŢI PENTRU INFRACŢIUNI LA REGIMUL RUTIER
 
La data de 16 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Miroslava au reţinut pentru 24 de ore, un tânăr de 20 de ani, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în seara de 15 spre 16 iunie a.c., tânărul ar fi condus un autoturism, pe raza localităţii Voroveşti, fără a deţine permis de conducere şi fiind sub influenţa alcoolului, în urma testării sale cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
La data de 17 iunie a.c., tânărul a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi Judecătoria Iaşi, instanţă care a dispus faţă de acesta măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru 30 de zile.  
 
Cercetările continuă.
  
La data de 16 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Miroslava au reţinut pentru 24 de ore, un bărbat de 46 de ani, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 16 iunie a.c., bărbatul ar fi condus un autoturism, pe raza comunei Miroslava şi ar fi acroşat un alt auto, în urma impactului rezultând doar pagube materiale, după care ar fi plecat de la faţa locului, fiind depistat ulterior de poliţişti.
 
Din verificările efectuate s-a constatat că bărbatul are permisul de conducere reţinut.
 
De asemenea, în urma testării acestuia cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă acesta a refuzat prelevarea de mostre biologice de singe, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
La data de 17 iunie a.c., tânărul a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi Judecătoria Iaşi, instanţă care a dispus faţă de acesta măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru 30 de zile. 
 
Cercetările continuă.
 
 
 
 
 
 
UPDATE://CERCETAT PENTRU CONDUCEREA UNUI VEHICUL, FIIND SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI

 
Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 15 iunie a.c., un bărbat de 38 de ani în timp ce ar fi condus un autoturism, pe raza municipiului Iaşi, ar fi părăsit partea carosabilă şi ar fi intrat în coliziune cu o ţeavă de gaz, în urma impactului rezultând doar pagube materiale.
 
În urma testării conducătorului auto cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 1,29 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 16 iunie a.c., bărbatul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iaşi.
 
La data de 17 iunie a.c., acesta a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi Judecătoriei Iaşi, instanţă care a dispus faţă de acesta măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru 30 de zile.
 
Cercetările continuă.
 
 
CERCETAT PENTRU CONDUCEREA UNUI VEHICUL, FIIND SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI
 
Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 17 iunie a.c., un tânăr de 25 de ani ar fi condus un autoturism, pe raza municipiului Iaşi, fiind sub influenţa alcoolului şi ar fi acroşat două autoturisme, în urma impactului rezultând doar pagube materiale.
 
În urma testării conducătorului auto cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
Cercetările continuă.
 
 
ACTIVITĂŢI PREVENTIVE ALE POLIŢIŞTILOR IEŞENI
 
La data de 17 iunie a.c., poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iaşi şi Serviciului Rutier Iaşi au desfăşurat o activitate preventivă, destinată persoanelor care au comis infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.
 
În cadrul activităţii au fost prezentate materiale video referitoare la dezvoltarea capacităţii de autocontrol, strategii de evitare a situaţiilor de risc, dezvoltarea încrederii în gestionarea factorilor de risc astfel încât să prevină recidiva.
 
De asemenea, au fost transmise mărturii ale unor persoane referitoare la impactul asupra celor din jur cu privire la consecinţele suportate de cei implicaţi în accident.
 
Totodată, au fost purtate discuţii despre impactul emoţional şi psihologic dezvoltat de persoanele implicate în diferite evenimente rutiere.
 
  
La data de 17 iunie a.c., poliţiştii Biroului Siguranţă Şcolară şi Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iaşi au desfăşurat o activitate educativ-preventivă, beneficiari fiind elevii Colegiului Agricol şi de Industrie Alimentară “Vasile Adamachi”, din municipiul Iaşi.
 
Elevii au primit informații despre noțiunea de infracțiune și răspunderea penală a minorilor.
Totodată, au fost prezentate influențele anturajului asupra comportamentului minorilor şi modalităţile de reacţie pentru situaţii concrete, menite a reduce riscul de victimizare.
 
  
La data de 17 iunie a.c., poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iaşi au au desfăşurat o activitate educativ-preventivă, beneficiari fiind elevii Şcolii Gimnaziale Todireşti.
 
Poliţiştii au oferit informații privind discriminarea, formele de manifestare ale acesteia, instituţiile cu rol în constatarea formelor de discriminare. Totodată, au fost prezentate drepturile omului și actele normative care sancţionează faptele de discriminare.
 
Activitatea a avut un caracter interactiv şi a îmbinat recomandările preventive cu situaţii concrete, informaţiile şi mesajele transmise fiind adecvate vârstei elevilor.
Elevii au fost încurajaţi să aibă o relaţie deschisă cu părinţii şi să apeleze la sfatul lor sau al cadrelor didactice atunci când se află în situaţii dificile.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii