Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:19 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - Acțiuni ale poliției ieşene pentru siguranța cetățenilor

ro

14 Jun, 2021 10:28 519 Marime text
Nr. 68.464 din 14 iunie 2021   
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 ACȚIUNI ALE POLIȚIEI IEŞENE PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR
 
În data de 13 iunie a.c., polițiștii ieşeni au intervenit la peste 100 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
 
Au fost aplicate peste 300 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate au fost sesizate 20 infracțiuni.
 
Ieri, poliţiştii au acționat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
 
Au fost organizate 10 acțiuni și s-a intervenit la 103 evenimente, dintre care 92 au fost sesizate prin 112.
 
În urma activităților au fost sesizate 20 de infracţiuni.
 
Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 306 sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 141.052 de lei.
 
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
 
Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 23 permise de conducere şi au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.
 
 
 
CERCETAT PENTRU INFRACŢIUNI LA REGIMUL RUTIER
 

Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 14 iunie a.c., un bărbat de 30 de ani ar fi condus un autoturism, pe raza municipiului Iaşi şi ar fi intrat în coliziune cu un alt auto, condus de un bărbat de 35 de ani, în urma impactului rezultând rănirea unui bărbat, pasager în cel de-al doilea autoturism.
 
Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul alcooltest, în urma testării bărbatului de 30 de ani rezultând o valoare de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Cercetările continuă.
 
 
DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO, FĂRĂ DREPT DE CIRCULAŢIE ÎN ROMÂNIA
 
La data de 14 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Iaşi au oprit pentru control, pe DJ 248 B, un autoturism condus de un bărbat de 52 de ani.
 
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că plăcuţele cu numărul de înmatriculare montate pe autoturism nu sunt cu drept de ciculaţie pe teritoriul României.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.
 
Cercetările continuă.
 
 
 
 
 
ACŢIUNE RUTIERĂ A POLIŢIŞTILOR IEŞENI
 
În perioada 7 – 13 iunie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi au acţionat, pe raza judeţului Iaşi, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.
 
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 859 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 379 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, 20 pentru nerespectarea legislaţiei rutiere de către pietoni, 14 pentru depăşiri neregulamentare, 10 pentru neacordare prioritate de trecere pietonilor, 7 pentru neacordare prioritate de trecere vehicule şi 429 pentru alte abateri.
 
De asemenea, au fost retrase 25 de certificate de înmatriculare şi au fost reţinute 116 permise de conducere, dintre care 62 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, 14 pentru depăşiri neregulamentare, 10 pentru neacordare prioritate de trecere pietonilor, 7 pentru neacordare prioritate de trecere vehicule şi 23 pentru alte abateri.
 
Exemple:
 
1. Un bărbat de 36 de ani a fost sancţionat contravenţional, fiindu-i reţinut permisul de conducere, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece a fost depistat conducând un autoturism pe DN 24 în localitatea Poieni, cu viteza de 142 km/h control radar, sectorul de drum fiind limitat la 50 km/h.
 
2. Un bărbat de 52 de ani a fost sancţionat contravenţional, fiindu-i reţinut permisul de conducere, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece a fost depistat conducând un autoturism pe DJ 281 în localitatea Erbiceni, cu viteza de 104 km/h control radar.
 
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii