Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:37 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - 31.01.2022

ro

31 Jan, 2022 10:39 820 Marime text
Nr. 110.255 din 31 ianuarie 2022
 
 
BULETIN DE PRESĂ 31.01.2022
 
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
 
În ziua de 30 ianuarie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 95 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
 
Au fost aplicate peste 320 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate 20 de infracţiuni.
 
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
 
Au fost organizate 7 acţiuni şi s-a intervenit la 96 de evenimente, dintre care 81 au fost sesizate prin 112.
 
În urma activităţilor au fost sesizate 20 de infracţiuni.
 
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 327 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 149.935 de lei.
 
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
 
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 32 de permise de conducere şi a fost retras un certificat de înmatriculare.
 
 
REŢINUT DE POLIŢIŞTI PENTRU FURT CALIFICAT
 
Poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Iaşi au identificat un bărbat de 30 de ani, bănuit de comiterea infracţiunii de furt calificat.
 
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 27 ianuarie a.c., în timp ce s-ar fi aflat pe raza municipiului Iaşi, acesta ar fi sustras din rucsacul unei tinere, portofelul cu acte şi bani.
 
La data de 30 ianuarie a.c., bărbatul bănuit de comiterea faptei a fost condus la cercetări, iar în baza probatoriului administrat în cauză, acesta a fost reţinut de poliţişti, pentru 24 de ore.
 
La data de 31 ianuarie a.c., bărbatul reţinut va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.
 
Cercetările sunt continuate.
 
 
REŢINUTĂ DE POLIŢIŞTI PENTRU FURT CALIFICAT
 
Poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Iaşi au identificat o tânără, bănuită de comiterea infracţiunii de furt calificat.
 
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 27 ianuarie a.c., în timp ce s-ar fi aflat pe raza municipiului Iaşi, aceasta i-ar fi sustras telefonul mobil unei minore.
 
La data de 30 ianuarie a.c., tânăra bănuită de comiterea faptei a fost condusă la cercetări, iar în baza probatoriului administrat în cauză, aceasta a fost reţinută de poliţişti, pentru 24 de ore.
 
La data de 31 ianuarie a.c., tânăra reţinută va fi prezentată, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.
Cercetările sunt continuate.
 
 
DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO, FIIND SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI
 
La data de 30 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 8 Poliţie Rurală Leţcani au oprit pentru control, pe raza comunei Dumeşti, un autoturism condus de un bărbat de 38 de ani.
 
Întrucât emana halenă alcoolică, şoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, iar cercetările sunt continuate.
 
 
ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR, PENTRU VERIFICAREA PAZEI SOCIETĂŢILOR
 
La data de 30 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei nr. 4 Poliţie Iaşi au acționat pentru verificarea pazei la obiectivele şi societățile comerciale, de pe raza de competență.
 
În cadrul acțiunii au fost verificaţi 23 de agenţi de pază şi au fost controlate 17 unităţi.
 
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale, conform H.G. nr. 301/2012 şi Legii nr. 333/2003, în valoare totală de 14.200 de lei.
 
Exemple:
 
1. O societate de pază a fost sancţionată contravenţional, conform H.G. nr. 301/2012, deoarece nu a fost desemnată o persoană cu atribuţii de control care să verifice activitatea agenţilor de pază de la obiectiv, din municipiul Iaşi şi de asemenea, s-a constatat faptul că documentele necesare asigurării servicului de pază nu au fost completate corespunzător.
 
2. Un agent de pază a fost sancţionat contravenţional, deoarece a efectuat serviciul de pază, la un obiectiv din municipiul Iaşi, fără a avea asupra sa echipamantul pentru autoapărare.
 
 
ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR DE LA POPRICANI
 
La data de 30 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 3 Poliţie Rurală Popricani au acţionat, pe raza comunei Ţigănaşi, pentru creşterea gradului de siguranţă publică, combaterea faptelor antisociale şi prevenirea accidentelor rutiere.
 
În cadrul acţiunii au fost controlate 39 de autovehicule şi au fost legitimate 115 persoane.
 
De asemenea, în urma neregulilor constatate, au fost aplicate 69 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 21.305 lei.
 
Exemple:
 
1. Un tânăr de 27 de ani a fost sancţionat contravenţional, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece a condus un autoturism având inspecţia tehnică periodică expirată. Totodată, s-a dispus retargerea certificatului de înmatriculare.
 
2. Un bărbat de 48 de ani a fost sancţionat contravenţional, conform H.G. nr. 984/2005, deoarece a oferit spre vânzare o cabalină, fără a deţine documentele prevăzute de lege.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii