Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:06 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - 30.08.2022

ro

30 Aug, 2022 10:22 444 Marime text
 
 Nr. 110.573 din 30 august 2022
 
 
 
BULETIN DE PRESĂ 30.08.2022
 
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
În ziua de 29 august a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 140 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
Au fost aplicate peste 200 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 30 de infracţiuni.
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
Au fost organizate acţiuni şi s-a intervenit la 147 de evenimente, dintre care 136 au fost sesizate prin 112.
În urma activităţilor au fost sesizate 31 de infracţiuni.
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 215 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 88.185 de lei.
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene.
Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 40 de permise de conducere și au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.
 
 
UPDATE - REȚINUT PENTRU TÂLHĂRIE CALIFICATĂ ȘI PORTUL SAU FOLOSIREA FĂRĂ DREPT DE OBIECTE PERICULOASE
La data de 28 august a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Iași au reținut pentru 24 de ore, un bărbat de 33 de ani, bănuit de comiterea infracțiunilor de tâlhărie calificată și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.
Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în noaptea de 27 spre 28 august a.c., acesta ar fi pătruns într-o sală de jocuri, din municipiul Iași și i-ar fi smuls din mână unei angajate 3.500 de lei.
Bărbatul a fost depistat la scurt timp de către polițiști, iar în momentul efectuării controlului corporal, asupra acestuia a fost găsit un briceag.
La data de 29 august a.c., bărbatul reținut a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, față de acesta fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.
Cercetările sunt continuate.
 
REȚINUT PENTRU CONDUCERE SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI
La data de 29 august a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași au reținut pentru 24 de ore, un tânăr de 22 de ani, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în dimineața zilei de 19 august a.c., acesta ar fi condus un autoturism, pe DJ 248 și ar fi intrat în coliziune cu o autoutilitară parcată, care ulterior ar fi fost proiectată într-un alt autoturism parcat.
În urma testării șoferului cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările sunt continuate.
 
 
CERCETAT PENTRU INFRACȚIUNI LA REGIMUL RUTIER
Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Hârlău efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
Din investigațiile efectaute până în prezent, s-a constatat faptul că în seara de 29 august a.c., un bărbat de 39 de ani ar fi condus un autoturism, pe raza comunei Deleni și ar fi fost implicat într-un accident rutier în urma căruia un pasager din auto a fost rănit.
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că bărbatul de 39 de ani nu deține permis de conducere.
De asemenea, în urma testării acestuia cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 1,19 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările sunt continuate.
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIŞTILOR DE LA PROTECȚIA ANIMALELOR
La data de 29 august a.c., poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor Iaşi și Serviciului Criminalistic Iași au desfăşurat o acțiune cu scopul de a verifica modul de respectare a prevederilor legale în materie de protecţie a animalelor şi totodată, de a informa deţinătorii de animale cu privire la obligaţiile legale ce le revin.
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 2 sancţiuni contravenţionale și a fost constatată o infracțiune.
Astfel, în urma verificărilor efectuate în comuna Victoria, au fost identificate 11 exemplare canine, fiind constatate nereguli pentru care au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, conform O.U.G. nr. 155/2001 și conform Legii nr. 205/2004. Totodată, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de intervențiile chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codotomia, cuparea urechilor, secționarea corzilor vocale, ablația ghearelor, coltilotul ciocului și dinților.
ACTIVITĂȚI PREVENTIVE ALE POLIȚIȘTILOR IEȘENI
La data de 29 august a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității Iași au desfășurat mai multe activități preventive, la un centru comercial din municipiul Iași, destinate elevilor și părinților înainte de începerea anului școlar.
Astfel, în cadrul campaniei ”Vacanța s-a terminat! Sunteți pregătiți pentru un nou început?”, polițiștii au transmis recomandări cu privire la comportamentul preventiv acasă, pe stradă și în trafic, despre interacțiunea cu persoanele necunoscute, grupul de prieteni, bullying și consecințele acestuia, precum și despre accesarea în siguranță a rețelelor de socializare sau utilizarea internetului.
Reamintim faptul că siguranţa copiilor este răspunderea noastră, a tuturor, părinţi, bunici sau reprezentanți ai instituţiilor abilitate să prevină delicvenţa juvenilă şi să combată orice situaţie ce ar putea contribui la victimizarea minorilor.
 
 
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii