Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:37 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - 29.11.2022

ro

29 Nov, 2022 08:59 540 Marime text
Nr. 111705 din  29 noiembrie 2022
 
 
BULETIN DE PRESĂ 29.11.2022
 
Bărbat reţinut pentru încălcarea ordinului de protecţie
În data de 28 noiembrie a.c., poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală au dispus reţinerea pentru 24 de ore şi introducerea în arestul IPJ Iaşi a unui bărbat de 48 de ani, din comuna Ion Neculce.
Acesta este cercetat pentru faptul că în zilele de 25 şi 26 noiembrie a.c. a încălcat dispoziţiile unui ordin de protecţie emis de Judecătoria Paşcani, respectiv nu a respectat distanţa minimă pe care trebuia să o păstreze de fosta lui soţie.
În cauză este întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de “nerespectarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecţie” şi “lovire sau alte violenţe”.
În cursul zilei de 29.11.2022 bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Paşcani cu propuneri legale.
 
Prins conducând o autoutilitară neînmatriculată
La data de 28 noiembrie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului Rutier au oprit în trafic,  pe D.E.583, în localitatea Podu Iloaiei, o autoutilitară condusă de un cetăţean din Republica Moldova, ce avea numere de înmatriculare străine.  În urma verificărilor efectuate s-a constatat că vehicului nu figurează ca înmatriculat, fiind radiat din circulaţie de către autorităţi din cursul lunii septembrie 2022.
În cauză a fost dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”.
 
S-a urcat la volan după ce a consumat băuturi alcoolice
În cursul zilei de 28.11.2022, ora 11:25, poliţiştii Serviciului Rutier au oprit pe raza comunei Popeşti un autoturism condus de un bărbat de 32 de ani, din localitate.
Întrucât șoferul prezenta halenă alcoolică a fost testat cu aparatul alcotest Drager, rezultând o concentraţie de 0,44 mg/l, alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate sanitară unde i s-au recoltat probe biologice. 
A fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
Acţiune a poliţiştilor rutieri pentru siguranţă în trafic
În cursul zilei de 28.11.2022, Biroul Rutier din cadrul Poliției Municipiului Iaşi, a organizat şi executat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării normelor rutiere referitoare la prioritatea de trecere a vehiculelor.
În cadrul acţiunii au fost aplicate 34 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de circa 9200 lei şi au fost reţinute 2 permise de conducere.
Astfel, un ieşean de 29 ani, a condus un autovehicul pe str. Sf. Lazăr, din mun. Iasi, iar la intersecţia cu str. Palat, nu a acordat prioritate unei maşini care circula regulamentar. A fost sancţionat contravenţional şi s-a dispus reţinerea permisului de conducere pe o perioada de 60 zile.
 
Activităţi pentru siguranţa mediului şcolar desfăşurate în Hârlău
În data de 28 noiembrie 2022, poliţiştii Biroului Siguranţă Şcolară împreună cu
politişti din cadrul Poliţiei Oraşului Hărlău şi Secţiei Poliţiei Rurale nr. 9 Hârlău, au
acţionat pe raza oraşului Hărlău şi a comunei Deleni, pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor din unităţile de învăţământ preuniversitar, precum şi în zona adiacentă.
Au fost legitimate 22 de persoane, 4 elevi depistaţi absentând de la orele de curs şi desfăşurate 6 activităţi informativ-preventive în şcoli, având ca beneficiari 210 elevi şi 10 profesori.
În timpul acţiunii s-a pus accentul pe prevenirea şi combaterea absenteismului şcolar,
menţinerea unui climat de siguranţă publică corespunzător în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ.
Activităţile preventive din unităţile de învăţământ s-au desfăşurat în cadrul campaniei ,,Şcoală fără bullying”, discuţiile axându-se pe formele de agresiune întâlnite în şcoli, anturajul şi influenţele acestuia, aspecte legislative.



 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii