Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:09 16 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă -29.06.2022

ro

29 Jun, 2022 09:34 333 Marime text
Nr. 110.485 din 29 iunie 2022
 
 
 
 
BULETIN DE PRESĂ 29.06.2022
 
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
În data de 28 iunie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 110 evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
Au fost aplicate peste 300 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 20 de infracţiuni.
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
Au fost organizate 4 acţiuni şi s-a intervenit la 117 evenimente, dintre care 110 au fost sesizate prin 112.
În urma activităţilor au fost sesizate 22 de infracţiuni.
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 318 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 112.315 lei.
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene.
Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 20 de permise de conducere și au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.
 
 
 
REȚINUT PENTRU ÎNCĂLCAREA MĂSURILOR DISPUSE PRIN ORDINUL DE PROTECȚIE
Polițiștii din cadrul Secţiei nr. 6 Poliţie Iași efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție.
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 28 iunie a.c., un bărbat s-ar fi deplasat la imbolilul unde locuiește concubina sa, încălcând astfel ordinul de protecţie emis împotriva sa.
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 28 iunie a.c., bărbatul bănuit de comiterea faptei a fost reținut de polițiști, pentru 24 de ore.
La data de 29 iunie a.c., bărbatul reținut va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.
Cercetările sunt continuate.
 
CERCETAT PENTRU REFUZUL SAU SUSTRAGEREA DE LA PRELEVAREA DE MOSTRE BIOLOGICE
În noaptea de 28 spre 29 iunie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași au efectuat semnal regulamentar de oprire a unui autoturism care circula pe raza municipiului Iași, al cărui conducător auto nu a oprit la semnalele poliţiştilor.
Astfel, s-a procedat la urmărirea și oprirea autoturismului, şoferul fiind identificat în persoana unui bărbat de 46 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Acesta a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustargerea de la prelevarea de mostre biologice, iar cercetările sunt continuate.
ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR RUTIERI
La data de 28 iunie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași au acționat, pe raza județului Iași, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice și prevenirea accidentelor rutiere.
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 148 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 47.185 de lei, dintre care 15 pentru abateri săvârșite de pietoni, iar restul pentru alte abateri.
De asemenea, au fost reținute 7 permise de conducere și au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.
Spre exemplu, un bărbat de 45 de ani a fost sancționat contravențional, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece a traversat bulevardul Dacia, din municipiul Iași, prin loc nepermis pietonilor.
 
ACTIVITĂȚI ALE POLIȚIȘTILOR DE LA SIGURANȚĂ ȘCOLARĂ, PENTRU PREVENIREA CONSUMULUI ȘI TRAFICULUI DE DROGURI
La data de 28 iunie a.c, polițiștii Biroului pentru Siguranță Școlară Iași au desfășurat activități preventive, la Liceul Tehnologic Hârlău, Liceul Tehnologic ”Petru Rareș” din Târgu Frumos și Liceul Tehnologic ”Haralamb Vasiliu” din Podu Iloaiei, pentru creșterea gradului de siguranță și informare a elevilor.
Astfel, au fost transmise elevilor recomandări cu privire la principalele măsuri ce trebuie cunoscute și aplicate pentru a evita victimizarea și au fost oferite informații utile pentru prevenirea traficului de persoane, a traficului și consumului de droguri.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii