Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:24 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă -29.04.2022

ro

29 Apr, 2022 09:04 723 Marime text
Nr. 110.393 din 29 aprilie 2022
 
 
 
 
BULETIN DE PRESĂ 28.04.2022
 
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
În ziua de 28 aprilie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 70 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
Au fost aplicate peste 100 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 20 de infracţiuni.
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
Au fost organizate 5 acţiuni şi s-a intervenit la 79 evenimente, dintre care 68 au fost sesizate prin 112.
În urma activităţilor au fost sesizate 28 de infracţiuni.
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 121 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 37.625 de lei.
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene.
Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce 13 permise de conducere şi au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.
 
 
 
REȚINUTE PENTRU FURT CALIFICAT
Polițiștii Secției de Poliție Rurală Miroslava au identificat și condus la cercetări trei femei, bănuite de comiterea infracțiunii de furt dintr-o societate comercială.
Din verificările și cercetările efectuate a rezultat faptul că, la data de  cele trei ar fi sustras dintr-o societate comercială, piese de la un sistem de irigații, în valoare de 1.400 lei.
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 29 aprilie a.c., persoanele bănuite de comiterea faptei au fost reținute de polițiști, pentru 24 de ore.
Cercetările continuă.
 
REȚINUT PENTRU TÂLHĂRIE CALIFICATĂ
Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Iași au identificat un bărbat de 39 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată.
Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în dimineața zilei de 27 aprilie a.c., acesta i-ar fi smuls geanta unei femei, în timp ce aceasta se deplasa pe o stradă din mun. Iași.
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 28 aprilie a.c., bărbatul bănuit de comiterea faptei a fost reținut de polițiști, pentru 24 de ore.
Cercetările sunt continuate.
 
MANDAT DE EXECUTARE A PEDEPSEI CU ÎNCHISOAREA, PUS ÎN APLICARE DE POLIȚIȘTI
La data de 27 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Urmăriri Iași au depistat o femeie, de 34 de ani, pe numele căreia Tribunalul Iași a emis un mandat de executare a pedepsei de 3 ani și 8 luni închisoare pentru comiterea infracțiunii de trafic de minori.
În baza mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea, aceasta a fost depusă în penitenciar, în vederea executării pedepsei.
 
ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR DE LA BIROUL RUTIER IAȘI
În perioada 27-28 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași au acționat, pe raza de competență, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice și prevenirea accidentelor rutiere.
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 50 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 25.000 de lei.
De asemenea, au fost reținute 18 permise de conducere, dintre care 10 pentru neacordare prioritate pietoni și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.
Exemple:
La data de 27 aprilie a.c., un tânăr de 22 de ani a fost sancționat contravențional, fiindu-i reținut permisul de conducere pentru 60 de zile, deoarece a condus un autoturism, pe raza municipiului Iași, iar la trecerea pentru pietoni nu a oprit și nu a acordat prioritate de trecere unui pieton aflat în traversarea regulamentară a părții carosabile, pe marcajul pietonal.
 
ACTIVITĂȚI PREVENTIVE ALE POLIȚIȘTILOR IEȘENI
La data de 28 aprilie a.c., în cadrul campaniei ”În siguranță la volan, stop accidentelor rutiere!”, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iași, Serviciului Rutier și reprezentanți ai Serviciului de Probațiune au desfășurat o activitate informativ-preventivă, destinată persoanelor care au comis infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.
Persoanele au primit recomandări utile referitoare la conștientizarea etapelor luării unei decizii infracționale, identificarea factorilor de avertizare, a semnalelor interne/externe legate de factorii de risc (stările și acțiunile premergătoare comiterii infracțiunii), fiind prezentat și un studiu de caz privind producerea unui accident rutier grav.
La activitate au participat 18 beneficiari.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii