Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:30 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - 28.11.2022

ro

28 Nov, 2022 12:47 854 Marime text
Nr. 111703 din  28 noiembrie 2022
 
 
BULETIN DE PRESĂ 28.11.2022
 
Persoane reţinute pentru tâlhărie
În dimineaţă zilei de 27 noiembrie 2022, Secţia 9 Poliţie Rurală Hârlău a fost sesizată de un bărbat, de 52 de ani, din comuna Deleni, despre faptul că în seara precedentă, fiind la domiciliu, a consumat băuturi alcoolice împreună cu alţi doi bărbaţi din localitate, care, ulterior, l-au deposedat, prin violență, de suma de 750 de euro.
În cadrul cercetărilor efectuate, cei doi au fost identificaţi şi în baza probatoriului administrat au fost reţinuţi pentru 24 de ore, pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată, fiind introduşi în arestul IPJ Iaşi
Azi, 28 noiembrie 2022, vor fi prezentanţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău cu propuneri legale.
 
Dosar penal la regimul rutier
În după-amiaza zilei de 27.11.2022, o patrulă de siguranţă publică din cadrul Poliţiei oraşului Târgu Frumos a oprit regulamentar, pentru control, o autoutilitară.
Conducătorul auto, un bărbat de 51 de ani, din comuna Ruginoasa emana halenă alcoolică, a refuzat testarea cu aparatul alcooltest marca Drager, dar și prelevarea de mostre biologice la o unitate sanitară.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de “refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
 
Acţiuni de tip BLITZ pe linie rutieră, desfăşurate în mediul rural
În data de  27 noiembrie 2022, poliţiştii Serviciului Rutier, Secţiei 5 Poliţie Rurală Răducăneni şi Secţiei 8 Poliţie Rurală Leţcani au organizat şi executat acţiuni în sistem integrat, de tip „BLITZ”, pentru creşterea gradului de disciplină rutieră în mediul rural.
Cu ocazia activităţilor desfăşurate au fost aplicate 36 de sancţiuni contravenţionale, fiind reţinute 6 permise de conducere şi retrase 6 certificate de înmatriculare.
Spre exemplu, un şofer, de 32 ani, din jud. Neamţ, a condus un autoturism pe D.E. 583, fiind depistat circulând cu viteza de 103 km/h, viteza legală instituită pe acel tronson de drum fiind stabilită la 50 km/h. A fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2900 lei. Totodată, s-a dispus reţinerea permisului de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 90 zile.
 
Pietonii din municipiul Iaşi, în atenţia poliţiştilor rutieri
În cursul zilei de 27.11.2022, Biroul Rutier din cadrul Poliției Municipiului Iaşi, a organizat şi executat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării normelor rutiere referitoare la indisciplina pietonilor.
În cadrul acţiunii au fost aplicate 24 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de circa 6700 de lei, au fost reţinute 2 permise de conducere (neacordare prioritate pietoni) şi retras un certificat de înmatriculare.
 
Prins la volanul unei mașini, deși avea permisul de conducere reținut
În dimineaţa zilei de 27.11.2022, poliţiştii Biroului Rutier Paşcani au depistat un bărbat de 42 de ani, din com. Ruginoasa, Jud. Iaşi, în timp ce conducea un autoturism în localitate, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat faptul că acesta are exercitarea dreptului de a conduce suspendată.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.
 
Acţiune pe raza Secţiei 5 Poliţie Iaşi
În ziua de 27.11.2022 poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Iaşi, Serviciului Rutier, Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase, Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice în colaborare cu Poliţia Locală Iaşi au acţionat în pieţele/complexele comerciale de pe raza de competenţă pe linia prevenirii şi combaterii traficului ilegal cu ţigări şi a furturilor din buzunare, precum şi a menţinerii climatului de ordine publică.
Au fost controlaţi 24 agenţi economici, 32 de persoane legitimate şi 26 autoturisme verificate. Totodată, poliţiştii au aplicat 26 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 14.300 lei, fiind ridicată, în vederea confiscării, cantitatea de 591 de pachete cu ţigări fără timbru accizabil, diferite mărci (11820 de ţigarete).
Astfel, în cadrul acţiunii a fost sancţionată contravenţional conform Legii 227/2015, o femeie, cetăţean al  Republicii Moldova, care a fost depistată în timp ce încerca să părăsească Piaţa Nicolina având asupra sa un număr de 484 de pachete de ţigări de diferite mărci fără timbru accizabil.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii