Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:58 16 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă -28.06.2022

ro

28 Jun, 2022 13:09 335 Marime text
Nr. 110.484 din 28 iunie 2022
 
 
 
 
BULETIN DE PRESĂ 28.06.2022
 
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
În data de 27 iunie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 90 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
Au fost aplicate peste 240 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate 40 de infracţiuni.
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
Au fost organizate 2 acţiuni şi s-a intervenit la 93 de evenimente, dintre care 89 au fost sesizate prin 112.
În urma activităţilor au fost sesizate 40 de infracţiuni.
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 249 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 67.905 lei.
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene.
Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 9 permise de conducere și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.
 
 
 
UPDATE - REȚINUT PENTRU CONDUCERE SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI
Polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Iași au reținut pentru 24 de ore un bărbat de 52 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în seara de 26 iunie a.c., acesta ar fi condus un autoturism, pe raza municipiului Iași, fiind sub influența alcoolului, în urma testării sale cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat.
La data de 27 iunie a.c., bărbatul reținut a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, față de acesta fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.
Cercetările sunt continuate.
 
ACȚIUNE  A POLIȚIȘTILOR DE LA SECȚIA 1
La data de 26 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Iași au acționat pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică și prevenirea accidentelor rutiere.
În cadrul acțiunii au fost controlate 9 autoturisme și au fost verificate 4 societăți, fiind legitimate 29 de persoane.
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 37 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 5.120 de lei, dintre care 24 pentru abateri la regimul rutier.
 
ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE LA BIROUL RUTIER IAȘI, PENTRU SIGURANȚA TRAFICULUI RUTIER
La data de 27 iunie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași au acționat, pe raza de competență, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice și prevenirea accidentelor rutiere.
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 30 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 7.395 de lei, dintre care 7 pentru abateri săvârșite de biciclișt, 13 pentru abateri săvârșite de pietoni și 10 pentru alte abateri.
Spre exemplu, un bărbat de 54 de ani a fost sancționat contravențional, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece a traversat strada Vasile Lupu, din municipiul Iași, prin loc nepermis pietonilor.
 
ACTIVITĂȚI ALE POLIȚIȘTILOR DE LA SIGURANȚĂ ȘCOLARĂ, PENTRU PREVENIREA CONSUMULUI ȘI TRAFICULUI DE DROGURI
La data de 27 iunie a.c, polițiștii Biroului pentru Siguranță Școlară Iași au desfășurat activități preventive, la Școala Profesională de Industrie Alimentară Țibana, la Liceul Tehnologic ”Petre P. Carp”, din comuna Țibănești și la Liceul Tehnologic Agricol ”Mihail Kogălniceanu”, din comuna Miroslava, pentru creșterea gradului de siguranță și informare a elevilor.
Astfel, au fost transmise elevilor recomandări cu privire la principalele măsuri ce trebuie cunoscute și aplicate pentru a evita victimizarea și au fost oferite informații utile pentru prevenirea traficului de persoane, a traficului și consumului de droguri.
Totodată, au fost distribuite pliante cu informații preventive, referitoare la tematica abordată.
 
 
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii