Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:53 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă -28.04.2022

ro

28 Apr, 2022 10:41 651 Marime text
Nr. 110.392 din 28 aprilie 2022
 
 
BULETIN DE PRESĂ 28.04.2022
 
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
În ziua de 27 aprilie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 100 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
Au fost aplicate peste 200 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 30 de infracţiuni.
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
Au fost organizate acţiuni şi s-a intervenit la 106 evenimente, dintre care 101 au fost sesizate prin 112.
În urma activităţilor au fost sesizate 34 de infracţiuni.
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 201 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 111.235 de lei.
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene.
Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce 30 de permise de conducere şi au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.
 
 
 
UPDATE - DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO, FIIND SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI
În noaptea de 24 spre 25 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Iași au oprit pentru control, pe raza municipiului Iași, un autoturism condus de un bărbat de 37 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 26 aprilie a.c., bărbatul bănuit de comiterea faptei a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore.
La data de 27 aprilie a.c., bărbatul reținut a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași, instanță care a dispus față de acesta măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru 30 de zile.
Cercetările sunt continuate.
 
REȚINUT DE POLIȚIȘTI PENTRU FURT
Polițiștii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Rurală Ciurea au identificat un tânăr de 25 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de furt.
Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 18 aprilie a.c., acesta ar fi pătruns într-un bar, din comuna Ciurea și ar fi sustras 1.300 de lei.
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 27 aprilie a.c., tânărul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore.
La data de 28 aprilie a.c., acesta va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.
Cercetările sunt continuate.
 
MANDATE DE EXECUTARE A PEDEPSEI CU ÎNCHISOAREA, PUSE ÎN APLICARE DE POLIȚIȘTI
La data de 27 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 5 Poliție Iași au depistat un tânăr de 23 de ani, pe numele căruia Judecătoria Iași a emis un mandat de executare a pedepsei de 4 ani și 5 luni închisoare.
În baza mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea, tânărul a fost depus în penitenciar, în vederea executării pedepsei.
  •  
La data de 27 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Dolhești au depistat un bărbat de 53 de ani, pe numele căruia Judecătoria Răducăneni a emis un mandat de executare a pedepsei de 180 de zile închisoare, fiind condamnat pentru săvârșirea infracțiunii de furt de energie electrică.
În baza mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea, bărbatul a fost depus în penitenciar, în vederea executării pedepsei.
 
DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO, FĂRĂ A DEȚINE PERMIS VALABIL PE TERITORIUL ROMÂNIEI
La data de 27 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Târgu Frumos au oprit pentru control, pe DE 583 în localitatea Războieni, un autoturism condus de un bărbat de 31 de ani.
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că acesta nu deținea permis de conducere valabil pe teritoriul României.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar cercetările sunt continuate.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii