Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:50 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - 27.10.2022

ro

27 Oct, 2022 10:26 816 Marime text
Nr. 111.659 din 27 octombrie 2022
 
 
 
BULETIN DE PRESĂ 27.10.2022
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
În data de 26 octombrie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 90 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
Au fost aplicate peste 280 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 25 de infracţiuni.
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
Au fost organizate 3 acţiuni şi s-a intervenit la 99 de evenimente, dintre care 86 au fost sesizate prin 112.
În urma activităţilor au fost sesizate 30 de infracţiuni.
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 294 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 93.478 de lei.
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene.
Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 27 de permise de conducere și au fost retrase 14 certificate de înmatriculare.
 
 
 
 
 
CERCETAT PENTRU INFRACȚIUNI LA REGIMUL RUTIER, REȚINUT DE POLIȚIȘTI
Polițiștii Poliției Orașului Hîrlău efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui auto sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
Astfel, la data de 24 octombrie a.c., polițiștii au depistat un tânăr din sat Pârcovaci, care a condus un autoturism, pe raza comunei Scobinți, acesta având, în urma testării cu aparatul alcooltest, valoarea de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Tânărul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Din verificările efectuate, a rezultat faptul că acesta nu deține permis de conducere.
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 26 octombrie a.c., tânărul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore și introdus în Arestul IPJ Iași.
Cercetările continuă.
 
UPDATE://FEMEIE BĂNUITĂ DE FURT, REȚINUTĂ DE POLIȚIȘTI
Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Iași au identificat o femeie de  38 de ani, bănuită de comiterea infracțiunii de furt.
Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 25 august a.c., aceasta ar fi sustras portofelul cu acte și bani din poșeta unei femei, în timp ce acestea s-ar fi aflat într-o stație de autobuz, de pe raza mun. Iași.
Femeia bănuită de comiterea faptei a fost depistată la punctul de trecere al frontierei Borș.
La data de 26 octombrie a.c., femeia a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, care a dispus plasarea sa sub control judiciar pentru 60 zile.
Cercetările sunt continuate.
 
DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO, DEȘI AR AVEA PERMISUL DE CONDUCERE SUSPENDAT
La data de 26 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Iași au efectuat semnal regulamentar de oprire șoferului unui autoturism, din mun. Iași care se deplasa pe raza mun. Iași.
Din verificările efectuate în bazele de date, a rezultat faptul că acesta are permisul de conducere suspendat.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO, DEȘI NU AR AVEA PERMIS DE CONDUCERE
La data de 26 octombrie a.c., un echipaj format din polițiști ai Poliției Orașului Tg. Frumos și jandarmi au depistat un bărbat, din orașul Tg. Frumos, care a condus un auto pe drumul public, deși nu ar deține permis de conducere.
De asemenea, întrucât emana halenă alcoolică, bărbatului i s-a solicitat să sufle în etilotest, însă a refuzat.
Acesta a refuzat și recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
 
ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR RUTIERI PENTRU SIGURANȚĂ ÎN TRAFIC
La data de 26 octombrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Pașcani au organizat o acțiune de tip Blitz pe drumurile publice din mun. Pașcani, pentru prevenirea principalelor cauze de producere a accidentelor rutiere.
Astfel, au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale, în valoare de 725 lei, toate pe linie rutieră.
Spre exemplu, un bărbat, din comuna Trifești  a condus un auto pe raza mun. Pașcani, fără a purta centura de siguranță și fără a respecta semnificația indicatorului “Obligatoriu la dreapta”. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 290 lei.
 
ACTIVITĂȚI PREVENTIVE ALE POLIȚIȘTILOR
La data de 26 octombrie a.c., polițiștii Biroului de  Siguranță Școlară Iași au desfășurat activități informativ-preventive la Centrul de Servicii Sociale Ion Holban, din mun. Iași.
În cadrul activităților au fost descrise formele de agresiune întâlnite în şcoli și cauzele apariției acestora.
De asemenea, elevii au primit informații despre noțiunea de infracțiune, răspunderea penală şi recomandări pentru a evita victimizarea.
Au fost prezentate influențele anturajului asupra comportamentului tinerilor şi modalităţile de reacţie pentru situaţii concrete, menite a reduce riscul de victimizare.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii