Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:48 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - 26.04.2022

ro

26 Apr, 2022 16:26 573 Marime text
Nr. 110.389 din 26 aprilie 2022
 
 
 
 
BULETIN DE PRESĂ 26.04.2022
 
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
În perioada 22 - 25 aprilie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 480 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
Au fost aplicate peste 770 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 110 infracţiuni.
În perioada menționată, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
Au fost organizate 8 acţiuni şi s-a intervenit la 489 de evenimente, dintre care 453 au fost sesizate prin 112.
În urma activităţilor au fost sesizate 113 infracţiuni.
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 778 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 287.726 de lei.
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene.
Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce 54 de permise de conducere şi au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.
 
 
 
UPDATE - REȚINUT DE POLIȚIȘTI PENTRU LOVIRE, DISTRUGERE ȘI TULBURAREA ORDINII ȘI LINIȘTII PUBLICE
La data de 20 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Popricani au reținut pentru 24 de ore, un tânăr de 20 de ani, bănuit de comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice.
Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 16 aprilie a.c., în timp ce s-ar fi aflat la un bar din comuna Victoria, acesta ar fi lovit un bărbat de 57 de ani și i-ar fi distrus bicicleta, tulburând totodată ordinea și liniștea publică.
La data de 21 aprilie a.c., tânărul reținut a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași, instanță care a dispus față de acesta măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.
Cercetările sunt continuate.
 
ARESTAȚI PREVENTIV PENTRU FURT CALIFICAT
Polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Iași au identificat doi bărbați de 35, respectiv 28 de ani, bănuiți de comiterea infracțiunii de furt calificat.
Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 19 aprilie a.c., aceștia ar fi sustras patru colete, dintr-un autoturism parcat pe raza municipiului Iași.
La data de 21 aprilie a.c., cei doi bărbați bănuiți de comiterea faptei au fost depistați, pe raza orașului Târgu Frumos și au fost conduși la audieri, iar în baza probatoriului administrat în cauză, aceștia au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore.
La data de 22 aprilie a.c., cei doi bărbați reținuți au fost prezentați, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași, instanță care a dispus arestarea preventive a acestora pentru 30 de zile.
Cercetările sunt continuate.
 
 
ARESTAT PREVENTIV PENTRU DISTRUGERE PRIN INCENDIERE
La data de 21 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pașcani au reținut pentru 24 de ore un bărbat de 37 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de distrugere prin incendiere.
Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 18 aprilie a.c., acesta ar fi distrus prin incendiere o cameră a unei locuințe, din comuna Stolniceni Prăjescu.
La data de 22 aprilie a.c., bărbatul reținut a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Pașcani și Judecătoriei Pașcani, instanță care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.
Cercetările sunt continuate.
 
MANDAT DE EXECUTARE A PEDEPSEI CU ÎNCHISOAREA, PUS ÎN APLICARE DE POLIȚIȘTI
La data de 22 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 4 Poliție Iași au depistat, pe raza municipiului Iași, un bărbat de 49 de ani, pe numele căruia Judecătoria Iași a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea.
Bărbatul a fost depus în penitenciar, în vederea executării pedepsei.
 
CERCETAȚI PENTRU CONDUCERE SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI
Polițiștii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Iași efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 21 aprilie a.c., o femeie de 34 de ani ar fi condus un autoturism, pe raza municipiului Iași și ar fi intrat în coliziune cu gardul împrejmuitor al unui mormânt, dintr-un cimitir din municipiul Iași.
În urma testării conducătoarei auto cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, aceasta fiind condusă la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările sunt continuate.
  •  
Polițiștii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Rurală Ciurea efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 22 aprilie a.c., un bărbat de 51 de ani ar fi condus un atelaj agricol, pe raza comunei Mogoșești și ar fi intrat în coliziune cu un autoturism, în urma impactului rezultând doar pagube materiale.
În urma testării bărbatului de 51 de ani cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările sunt continuate.
  •  
Polițiștii din cadrul Secției nr. 4 Poliție Rurală Miroslava efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 24 aprilie a.c., un bărbat de 55 de ani ar fi condus un autoturism, pe DJ 246 în comuna Dagâța și s-ar fi răsturnat în afara părții carosabile, în urma accidentului rezultând doar pagube materiale.
În urma testării șoferului cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările sunt continuate.
CERCETAȚI PENTRU CONDUCERE FĂRĂ PERMIS
Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 21 aprilie a.c., un bărbat de 38 de ani ar fi condus un autoturism, pe raza municipiului Iași și ar fi intrat în coliziune cu un autoturism, iar ulterior ar fi fost proiectat într-un alt auto.
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că bărbatul de 38 de ani nu deține permis de conducere.
Cercetările sunt continuate.
  •  
Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pașcani efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 23 aprilie a.c., un bărbat de 29 de ani ar fi condus un moped, pe raza comunei Moțca și ar fi intrat în coliziune cu un autoturism, iar ulterior ar fi fost proiectat într-un alt auto.
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că bărbatul de 29 de ani nu deține permis de conducere.
Cercetările sunt continuate.
 
DEPISTAȚI CONDUCÂND AUTOTURISME, FIIND SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI
În noaptea de 21 spre 22 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Iași au oprit pentru control, pe raza municipiului Iași, un autoturism condus de un bărbat de 49 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Acesta a fost condus o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
Cercetările sunt continuate.
  •  
În noaptea de 22 spre 23 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pașcani au oprit pentru control, pe raza municipiului Pașcani, un autoturism condus de un bărbat de 29 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost condus la o unitate medical, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
Cercetările sunt continuate.
  •  
În noaptea de 24 spre 25 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Iași au oprit pentru control, pe raza municipiului Iași, un autoturism condus de un bărbat de 37 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar cercetările sunt continuate.
 
DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO, FĂRĂ A DEȚINE PERMIS DE CONDUCERE
La data de 23 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 4 Poliție Rurală Miroslava au oprit pentru control, pe DJ 280 în comuna Dagâța, un autoturism condus de un tânăr de 26 de ani.
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că tânărul nu deține permis de conducere.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar cercetările sunt continuate.
 
DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO, AVÂND SUSPENDAT DREPTUL DE A CONDUCE
În noaptea de 24 spre 25 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Iași au oprit pentru control, pe raza municipiului Iași, un autoturism condus de un bărbat de 32 de ani.
În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că bărbatul avea suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar cercetările sunt continuate.
 
CERCETAT DE POLIȚIȘTI PENTRU REFUZUL SAU SUSTRAGEREA DE LA PRELEVAREA DE MOSTRE BIOLOGICE
La data de 25 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 5 Poliție Rurală Răducăneni au oprit pentru control, pe raza comunei Ciortești, un autoturism condus de un bărbat de 48 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 1,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a refuzat să fie transportat la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, iar cercetările sunt continuate.
 
ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR DE LA BIROUL RUTIER IAȘI
La data de 21 și 22 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași au acționat, pe raza de competență, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice și prevenirea accidentelor rutiere.
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 147 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 50.170 de lei.
De asemenea, au fost reținute 13 permise de conducere și au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.
Exemple:
1. Un tânăr de 21 de ani a fost sancționat contravențional, fiindu-i reținut permisul de conducere pentru 60 de zile, deoarece a condus un autoturism, pe raza municipiului Iași, iar într-o intersecție nu a oprit și nu a acordat prioritate de trecere unui alt auto care circula pe drumul prioritar.
2. O femeie de 51 de ani a fost sancționată contravențional, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece a fost depistată în timp ce conducea un autoturism, pe raza municipiului Iași, cu viteza de 72 km/h, sectorul de drum fiind limitat la 50 km/h.
 
ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR LA PAȘCANI
La data de 21 aprilie a.c., în intervalul orar 10.00 – 12.00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pașcani și Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Iași au acționat, pe raza municipiului Pașcani, pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică și combaterea faptelor de comerț ilicit.
În cadrul acțiunii au fost controlate 9 unități economice și au fost legitimate 35 de persoane.
În urma neregelulilor constatate, au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 13.325 de lei, dintre care 7 conform Legii nr. 61/1991, 4 conform O.U.G. nr. 195/2002 și una conform O.U.G. nr. 28/1999.
Spre exemplu, o unitate economică a fost sancţionată contravenţional, conform O.U.G. nr. 28/1999, deoarece s-a constatat faptul că nu au fost emise bonuri fiscale pentru toate produsele vândute. De asemenea, s-a dispus confiscarea a 489 de lei, sumă ce nu a putut fi justificată.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii