Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:44 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - 26.01.2023

ro

26 Jan, 2023 12:38 521 Marime text
Nr. 139.031  din 26 ianuarie 2023
 
BULETIN DE PRESĂ 26.01.2023
 
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
 
La data de 25 ianuarie 2023, poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 70 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
Au fost aplicate peste 340 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 20 de infracţiuni.
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
Au fost organizate 2 acţiuni şi s-a intervenit la 80 de evenimente, dintre care 68 au fost sesizate prin 112.
În urma activităţilor au fost sesizate 23 de infracţiuni.
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 348 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 106.445 de lei.
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene.
Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 32 permise de conducere și au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.
 
 
CERCETAT PENTRU FURT DIN MAGAZIN
La data de 25 ianuarie a.c., polițiștii Secției nr. 1 Poliție Iași au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat din mun. Iași, ar fi consumat mai multe produse în incinta unui magazin, fără a le achita.
Astfel, acesta ar fi consumat două conserve de pește și două băuturi energizante.
Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,furt calificat”.
 
TÂNĂRĂ CERCETATĂ PENTRU FURT
La data de 25 ianuarie a.c., polițiștii Secției nr. 3 Poliție Iași au identificat o tânără de 22 de ani din Republica Moldova, care ar fi sustras dintr-un magazin de pe raza mun. Iași, o pereche de ghete, în valoare de 159 de lei.
Tânăra bănuită de comiterea faptei a fost condusă la sediul Poliției pentru cercetări.
Prejudiciul a fost recuperat în totalitate.
Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,furt”.
 
CERCETAT PENTRU CONDUCEREA UNUI AUTO SUB INFLUENȚA BĂUTURILOR ALCOOLICE
La data de 25 ianuarie 2023, polițiștii Biroului Rutier Iași au identificat un tânăr care ar fi condus un autoturism pe raza mun. Iași, și ar fi fost implicat într-o tamponare.
Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Tânărul de 27 de ani a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, iar cercetările continuă.
 
 
 
CERCETAT PENTRU CONDUCEREA UNUI AUTO SUB INFLUENȚA BĂUTURILOR ALCOOLICE
La data de 26 ianuarie 2023, în jurul orei 01:00, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Ciurea au oprit pentru control un bărbat din com. Mogoșești, care conducea un autoturism pe raza localității Lunca Cetățuii.
Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, iar cercetările continuă.
 
ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR RUTIERI IEȘENI PENTRU SIGURANȚA PARTICIPANȚILOR LA TRAFIC
La data de 25 ianuarie a.c., poliţiştii Biroului Rutier Iași au acționat pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, respectiv a celor produse pe fondul indisciplinei pietonilor.
Astfel, au fost aplicate 114 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 17.110 lei, din care 25 pentru abateri comise de pietoni, 6 pentru abateri comise de bicicliști, iar 83 pentru alte abateri.
De asemenea, au fost reținute 7 permise de conducere din care 3 pentru neacordare prioritate pietoni și 4 pentru alte abateri.
De exemplu, o femeie în vârstă de 49 de ani, a traversat strada neregulamentar, fiind sancţionată contravenţional conform OUG nr. 195/2002.
 
ACTIVITĂȚI PREVENTIVE ÎN RÂNDUL ELEVILOR
La data de 25 ianuarie a.c., polițiștii Biroului de Siguranță Școlară Iași au desfășurat 2 activități informativ - preventive la Școala Gimnazială ,,Carmen Sylva” din mun. Iași.
Astfel, în cadrul activităților, au fost purtate discuții cu elevii vizând:
  • importanța adoptării unui comportament corespunzător și non-violent, bazat pe toleranță și bună comunicare în mediul școlar;
  • prevenirea comiterii de abateri disciplinare, fapte antisociale;
  • modalități de reacție corectă în cazul apariției bullying-ului;
  • indicatori ai comportamentului unui elev agresat ce trebuie observați de colegi.
La activități au participat 41 de elevi și 2 cadre didactice.
 
ACTIVITĂȚI INFORMATIV – PREVENTIVE ÎN RÂNDUL ELEVILOR
La data de 25 ianuarie a.c., între orele 13:00-14:00, în cadrul proiectului „Aleg corect, aleg să fiu responsabil” polițiștii Secției nr. 3 Poliție Iași au organizat și au desfășurat două activități informativ-preventive la Școala Gimnazială ,,Otilia Cazimir”, din mun. Iași.
Astfel, în cadrul activităților, au fost abordate următoarele teme:
  • Formele de agresiune întâlnite pe stradă și în școli, de la îmbrânceli și jigniri, până la injurii, vulgarități, intimidările fizice și verbale – consecințe ale comportamentului inadecvat;
  • Anturajul și influențele acestuia;
  • Educație juridică – infracțiunea, răspunderea penală;
Au fost distribuite 48 de pliante cu informații utile elevilor.
La activități au participat 48 de elevi și 2 cadre didactice.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii