Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:19 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - 25.11.2021

ro

25 Nov, 2021 13:08 780 Marime text
Nr. 68.751 din 25 noiembrie 2021   
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
 
În data de 24 noiembrie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 90 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
 
Au fost aplicate peste 290 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 25 de infracţiuni.
 
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
 
Au fost organizate 9 acţiuni şi s-a intervenit la 93 de evenimente, dintre care 83 au fost sesizate prin 112.
 
În urma activităţilor au fost sesizate 27 de infracţiuni.
 
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 291 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 139.845 de lei.
 
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
 
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 19 permise de conducere şi au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.
 
 
REŢINUŢI DE POLIŢIŞTI PENTRU TÂLHĂRIE CALIFICATĂ
 
La data de 24 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Miroslava au reţinut pentru 24 de ore doi tineri, bănuiţi de comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată.
 
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în seara de 19 noiembrie a.c., în timp ce s-ar fi aflat pe raza comunei Horleşti, prin exercitarea de acte de violenţă, aceştia i-ar fi sustras 700 de lei unui bărbat.
 
La data de 25 noiembrie a.c., cei doi tineri bănuiţi de comiterea faptei vor fi prezentaţi, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.
 
Cercetările sunt continuate.
 
 
UPDATE://REŢINUT DE POLIŢIŞTI PENTRU TÂLHĂRIE
 
Poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Iaşi au identificat un tânăr, din comuna Horleşti, bănuit de comiterea infracţiunii de tâlhărie.
 
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 23 august a.c., acesta i-ar fi smuls din mână geanta unei femei de 68 de ani, care s-ar fi deplasat pe raza municipiului Iaşi.
 
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 3 noiembrie a.c., tânărul bănuit de comiterea faptei a fost reţinut pentru 24 de ore.
 
În urma continuării cercetărilor, s-a stabilit faptul că un alt tânăr de 20 de ani ar fi primit de la tânărul bănuit de comiterea faptei, bani şi un telefon mobil care ar fi provenit din săvârşirea infracţiunii de tâlhărie, deşi ar fi cunoscut provenienţa acestora.
 
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 24 noiembrie a.c., tânărul de 20 de ani a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire.
 
Cercetările sunt continuate.
 
 
UPDATE://REŢINUT PENTRU CONDUCERE SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI
 
La data de 23 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 4 Poliţie Iaşi au reţinut pentru 24 de ore un bărbat de 33 de ani, bănuit de comiterea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, în noaptea de 19 spre 20 noiembrie a.c., acesta ar fi condus un autoturism, pe raza municipiului Iaşi, în timp ce s-ar fi aflat sub influenţa alcoolului.
 
Bărbatul a refuzat testarea cu aparatul alcooltest, însă a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
La data de 24 noiembrie a.c., tânărul a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi Judecătoriei Iaşi, instanţă care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile, iar cercetările sunt continuate. 
 
 
CERCETAT PENTRU CONDUCEREA UNUI AUTO, FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE
 
Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în seara de 24 noiembrie a.c., un bărbat de 35 de ani ar fi condus un autoturism, pe raza municipiului Iaşi şi ar fi fost implicat într-un accident rutier soldat doar cu pagube materiale.
 
În urma verificărilor efectuate, a rezultat că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
 
Cercetările sunt continuate.
 
 
DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO, FĂRĂ A DEŢINE PERMIS DE CONDUCERE
 
La data de 24 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Paşcani au depistat un bărbat de 40 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe raza comunei Sireţel, fără a deţine permis de conducere.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar cercetările sunt continuate.
 
 
DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO, FIIND SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI
 
La data de 24 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Târgu Frumos au oprit pentru control, pe raza oraşului Târgu Frumos, un autoturism condus de un bărbat de 52 de ani.
 
Întrucât emana halenă alcoolică, şoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, iar cercetările sunt continuate. 
 
 
ACŢIUNE RUTIERĂ A POLIŢIŞTILOR IEŞENI
 
La data de 24 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi au acţionat, pe raza de competenţă, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice şi prevenirea accidentelor rutiere, în special a celor produse pe fondul nerespectării legislaţiei rutiere de către pietoni.
 
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 71 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 19.310 lei, dintre care 37 pentru abateri săvârşite de pietoni şi 34 pentru alte abateri.
 
De asemenea, au fost retrase 5 certificate de înmatriculare şi au fost reţinute 6 permise de conducere.
 
Spre exemplu, o femeie a fost sancţionată contravenţional, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece a traversat bulevardul Socola, din municipiul Iaşi, prin loc nepermis pietonilor.
 
Le reamintim pietonilor să circule pe trotuare, să traverseze strada numai prin locurile special amenajate trecerii pietonilor, după o temeinică asigurare, la culoarea verde a semaforului electric şi să nu staţioneze pe partea carosabilă.
 
Totodată, le recomandăm să evite deplasarea pe partea carosabilă, iar atunci când circulă pe timpul nopţii ori când vizibilitatea este redusă, să poarte elemente reflectorizante.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii