Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:36 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - 24.06.2022

ro

24 Jun, 2022 10:43 532 Marime text
Nr. 110.480 din 24 iunie 2022
 
 
 
 
BULETIN DE PRESĂ 24.06.2022
 
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
În ziua de 23 iunie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 85 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
Au fost aplicate peste 300 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 20 de infracţiuni.
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
Au fost organizate 3 acţiuni şi s-a intervenit la 89 de evenimente, dintre care 80 au fost sesizate prin 112.
În urma activităţilor au fost sesizate 26 de infracţiuni.
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 322 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 104.658 de lei.
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene.
Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 23 de permise de conducere și au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.
 
 
 
UPDATE - REȚINUT DE POLIȚIȘTI PENTRU FURT
La data de 22 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Iași au fost sesizați cu privire la faptul că un tânăr a sustras produse cosmetice, dintr-o farmacie din municipiul Iași, iar ulterior a părăsit farmacia, deplasându-se cu o trotinetă electrică.
La scurt timp, polițiștii l-au identificat, pe raza municipiului Iași, pe tânărul de 21 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de furt.
Prejudiciul a fost recuperat.
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 22 iunie a.c., tânărul a fost reținut de polițiști, pentru 24 de ore.
În continuarea cercetărilor, s-a constatat faptul că în perioada 10 – 22 iunie a.c., tânărul de 21 de ani ar fi sustras produse cosmetice, din două farmacii din municipiul Iași.
La data de 23 iunie a.c., tânărul bănuit de comiterea faptelor a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, față de acesta fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.
Cercetările sunt continuate.
 
REȚINUT DE POLIȚIȘTI PENTRU TÂLHĂRIE CALIFICATĂ
La data de 23 iunie a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Iași au reținut pentru 24 de ore, un tânăr de 25 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată.
Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în seara de 15 februarie 2021, în timp ce s-ar fi aflat pe raza municipiului Iași, acesta i-ar fi smuls borseta unui bărbat.
La data de 24 iunie a.c., tânărul reținut va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.
Cercetările sunt continuate.
MANDATE DE EXECUTARE A PEDEPSEI CU ÎNCHISOAREA, PUSE ÎN APLICARE DE POLIȚIȘTI
La data de 23 iunie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Iași și Poliției Municipiului Iași, cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Iași și al jandarmilor, au pus în aplicare 9 mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, emise de Tribunalul Iași.
Astfel, trei bărbați cu vârste cuprinse între 37 și 53 de ani și șase femei cu vârste cuprinse între 26 și 44 de ani au fost condamnați la pedepse cuprinse între 4 ani, respectiv 9 ani și 8 luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de minori.
În baza mandatelor de executare a pedepsei cu închisoarea, cele 9 persoane au fost depuse în penitenciar, în vederea executării pedepsei.
 
UPDATE - CERCETAT DE POLIȚIȘTI PENTRU REFUZUL SAU SUSTRAGEREA DE LA PRELEVAREA DE MOSTRE BIOLOGICE
Polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Popricani efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în noaptea de 22 iunie a.c., un bărbat de 48 de ani ar fi condus un autoturism, pe raza comunei Victoria și ar fi părăsit partea carosabilă, în urma evenimentului rutier rezultând doar pagube materiale.
Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Acesta a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 23 iunie a.c., bărbatul bănuit de comiterea faptei a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.
La data de 24 iunie a.c., bărbatul reținut va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.
Cercetările sunt continuate.
 
CERCETAT PENTRU INFRACȚIUNI LA REGIMUL RUTIER
În noaptea de 23 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pașcani au depistat un bărbat de 36 de ani, în timp ce conducea un tractor, pe raza municipiului Pașcani, fiind sub influența alcoolului, în urma testării acestuia cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 1,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
De asemenea, din verificările efectuate a rezultat că bărbatul nu deține permis de conducere.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
Cercetările sunt continuate.
 
DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO, AVÂND PERMISUL DE CONDUCERE REȚINUT
În noaptea de 23 spre 24 iunie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Iași au oprit pentru control, pe raza municipiului Iași, un autoturism condus de un tânăr de 23 de ani.
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că tânărul avea permisul de conducere reținut.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar cercetările sunt continuate.
ACTIVITĂȚI PREVENTIVE ALE POLIȚIȘTILOR IEȘENI, PENTRU PREVENIREA CONSUMULUI ȘI TRAFICULUI DE DROGURI
La data de 23 iunie a.c, polițiștii Biroului pentru Siguranță Școlară Iași au desfășurat activități preventive, la Colegiul Tehnic ”Gheorghe Asachi” și Colegiul Agricol și de Industrie Alimentară ”Vasile Adamachi”, ameble din municipiul Iași, pentru creșterea gradului de siguranță și informare a elevilor.
Astfel, au fost transmise elevilor recomandări cu privire la principalele măsuri ce trebuie cunoscute și aplicate pentru a evita victimizarea și au fost oferite informații utile pentru prevenirea traficului de persoane, a traficului și consumului de droguri.
Totodată, au fost distribuite 45 de pliante cu informații preventive, referitoare la tematica abordată.
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii