Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:49 03 12 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - 23.11.2022

ro

23 Nov, 2022 10:34 345 Marime text
 Nr. 111.697 din 23 noiembrie 2022
 
 
 
BULETIN DE PRESĂ 23.11.2022
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
 
La data de 21 noiembrie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 80 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
Au fost aplicate peste 260 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 20 de infracţiuni.
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
Au fost organizate 2 acţiuni şi s-a intervenit la 89 de evenimente, dintre care 81 au fost sesizate prin 112.
În urma activităţilor au fost sesizate 25 de infracţiuni.
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 264 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 83.959 de lei.
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene.
Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 32 permise de conducere și au fost retrase 11 certificate de înmatriculare.
 

 
ARTICOLE PIROTEHNICE RIDICATE DE POLIȚIȘTI
La data de 22 noiembrie a.c., în jurul orei 23.00, polițiștii Secției nr. 2 Poliție Iași au oprit pentru control, un bărbat, din mun. Iași care se deplasa cu un auto pe o stradă din mun. Iași.
În urma controlului interiorului autovehiculului au fost depistate articole pirotehnice.
Astfel, conducătorul auto a fost condus la sediul Poliției pentru continuarea verificărilor, cele 132 de articole pirotehnice din categoria F2, fiind ridicate.
În cauză a fost întocmit un dosar penal în cadrul căruia se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de orice operațiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept, în vederea stabilirii întregii situații de fapt și luării măsurilor legale.
 
ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR PENTRU SIGURANȚA PARTICIPANȚILOR LA TRAFIC
La data de 22 noiembrie a.c., poliţiştii Biroului Rutier Iași au acționat pe drumurile publice din mun. Iași pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea accidentelor de circulație.
Polițiștii au avut în atenție reducerea riscului rutier cauzat de neacordarea priorității de trecere vehiculelor.
În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 53 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 20.155 lei, dintre care 8 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor.
De asemenea, au fost reținute 11 permise de conducere, dintre care 8 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor.
Spre exemplu, un bărbat, din mun. Iași a fost depistat conducând un auto pe raza mun. Iași fără a acorda prioritate de trecere unui alt vehicul care se deplasa regulamentar pe partea carosabilă. Astfel, acesta a fost sancționat cu amendă și i-a fost suspendat dreptul de a conduce auto pentru 60 de zile.

 
CERCETAT PENTRU O INFRACȚIUNE LA REGIMUL RUTIER
Polițiștii Serviciului Rutier efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
Astfel, la data de 22 noiembrie a.c., polițiștii au identificat un bărbat, din com. Victoria conducând auto, pe raza comunei Victoria și având în urma testării alcoolscopice, valoarea de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Acesta a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost prelevate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările continuă.
 
ACŢIUNE ÎN ŞCOLI PE LINIA PREVENIRII ACTELOR DE BULLYING
Ieri, 22 noiembrie a.c., în cadrul Campaniei de prevenire a violenţei psihologice-bullying „ŞCOALĂ FĂRĂ BULLYING”, poliţişti din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară au organizat o activitate informativ- preventivă cu elevii Școlii Gimnaziale „Ghe. I. Brătianu” din mun. Iaşi, tematica abordată în cadrul activităţii fiind:
-  agresivitatea de tip bullying ca formă predominantă a violenţei la elevi;
-  impactul comportamentului de tip bullying;
- indicatori ai comportamentului unui elev agresat ce trebuie observaţi de către ceilalţi elevi;
- locurile din şcoală unde au loc cel mai des comportamentele de tip bullying.
Au fost purtate discuţii pe cazuri concrete, fiind făcute recomandări punctuale care trebuie cunoscute şi aplicate de orice minor pentru a evita victimizarea. Întâlnirea cu beneficiarii a avut un caracter interactiv. Informaţiile şi mesajele transmise de poliţişti au fost adecvate vârstei şi nivelului de înţelegere al persoanelor participante.
La activitate au participat 24 de elevi şi un cadru didactic.
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii