Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:38 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - 23.11.2021

ro

23 Nov, 2021 09:36 633 Marime text
Nr. 68.746 din 23 noiembrie 2021   
 
 
BULETIN DE PRESĂ 23.11.2021
 
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
 
În data de 22 noiembrie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 60 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
 
Au fost aplicate peste 330 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 15 infracţiuni.
 
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
 
Au fost organizate 9 acţiuni şi s-a intervenit la 63 de evenimente, dintre care 58 au fost sesizate prin 112.
 
În urma activităţilor au fost sesizate 19 infracţiuni.
 
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 334 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 94.205 lei.
 
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
 
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 15 permise de conducere şi au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.
 
 
REŢINUT PENTRU ÎNCĂLCAREA MĂSURILOR DISPUSE PRIN ORDINUL DE PROTECȚIE, AMENINŢARE ŞI VIOLENŢĂ ÎN FAMILIE
 
Polițiștii din cadrul Secţiei nr. 1 Poliţie Iaşi efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție, ameninţare şi violenţă în familie.
 
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 22 noiembrie a.c., un bărbat de 32 de ani ar fi pătruns în locuinţa concubinei sale, din municipiul Iaşi, încălcând astfel ordinul de protecţie emis împotriva sa. De asemenea, bărbatul ar fi agresat-o fizic pe concubina sa şi i-ar fi adresat ameninţări.
 
Bărbatul a fost condus la audieri, iar în baza probatoriului administrat în cauză, la data de 22 noiembrie a.c., acesta a fost reținut de polițiști, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iași.
 
La data de 23 noiembrie a.c., acesta va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.
 
Cercetările continuă.
 
 
CERCETĂRI ÎNTR-UN DOSAR PENAL DE FURT CALIFICAT ŞI CONDUCERE FĂRĂ PERMIS
 
În seara de 22 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 8 Poliţie Rurală Leţcani au depistat în flagrant delict trei tineri, în timp ce ar fi sustras aproximativ 50 de metri de cablu, de pe raza comunei Rediu.
 
Din cercetările efectuate, s-a constatat faptul că aceştia s-ar fi deplasat de pe raza comunei Ciurea, cu un autoturism condus de unul dintre tineri, iar din verificări a rezultat că acesta nu deţine permis de conducere.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar cercetările continuă.
 
 
UPDATE://CERCETAT DE POLIŢIŞTI PENTRU INFRACŢIUNI LA REGIMUL RUTIER
 
În seara de 20 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Hârlău au fost sesizaţi despre un accident rutier soldat cu victime omeneşti, produs pe DJ 281, în comuna Belceşti.
 
Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, iar din cercetările efectuate s-a constatat faptul că în accident a fost implicată o autoutilitară care ar fi fost condusă de un tânăr de 19 ani, ce ar fi părăsit locul accidentului, fără încuviinţarea poliţiştilor.
 
În urma accidentului rutier, a rezultat decesul unui tânăr de 24 de ani şi rănirea unui alt tânăr de 29 de ani, ambii pasageri în autoutilitară.
 
La scurt timp, tânărul de 19 ani a fost depistat de poliţişti, iar în urma testării sale cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
De asemenea, din verificările efectuate de poliţişti a rezultat faptul că tânărul care ar fi condus autoutilitara nu deţine permis de conducere.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 22 noiembrie a.c., tânărul de 19 ani a fost reţinut de poliţişti, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iaşi.
 
La data de 23 noiembrie a.c., acesta va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău şi Judecătoriei Hârlău.
 
Cercetările continuă.
 
 
CERCETATĂ PENTRU CONDUCEREA UNUI VEHICUL SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI
 
În seara de 22 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Hârlău au fost sesizaţi de către un tânăr despre faptul că în timp ce conducea un autoturism, pe DJ 282 în comuna Deleni ar fi fost acroşat de un alt auto.
 
Ulterior, la sediul Poliţiei s-a prezentat o tânără de 24 de ani, care ar fi condus autoturismul ce ar fi fost implicat în tamponare.
 
Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul alcooltest. Astfel, în urma testării tânărului, rezultatul a fost negativ, iar în urma testării tinerei, a rezultat o valoare de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat. Aceasta a fost condusă la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, iar cercetările continuă.
 
 
ACŢIUNE RUTIERĂ A POLIŢIŞTILOR IEŞENI
 
La data de 22 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi au acţionat, pe raza de competenţă, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice şi prevenirea accidentelor rutiere, în special a celor produse pe fondul nerespectării legislaţiei rutiere de către pietoni.
 
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 98 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 25.070 lei, dintre care 48 pentru abateri săvârşite de pietoni şi 50 pentru alte abateri.
 
De asemenea, au fost retrase 4 certificate de înmatriculare şi au fost reţinute 4 permise de conducere.
 
Spre exemplu, un bărbat de 45 de ani a fost sancţionat contravenţional, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece a traversat bulevardul Dacia, din municipiul Iaşi, prin loc nepermis pietonilor.
 
Le reamintim pietonilor să circule pe trotuare, să traverseze strada numai prin locurile special amenajate trecerii pietonilor, după o temeinică asigurare, la culoarea verde a semaforului electric şi să nu staţioneze pe partea carosabilă.
 
Totodată, le recomandăm să evite deplasarea pe partea carosabilă, iar atunci când circulă pe timpul nopţii ori când vizibilitatea este redusă, să poarte elemente reflectorizante.
 
 
ACTIVITATE PREVENTIVĂ A POLIŢIŞTILOR IEŞENI
 
La data de 22 noiembrie a.c., poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iași, împreună cu reprezentanţi ai A.N.Î.T.P. Iaşi au desfăşurat o activitate informativ-preventivă online, beneficiari fiind elevii Liceului Tehnologic Special „Vasile Pavelcu”, din municipiul Iaşi.
 
În cadrul activităţilor au fost oferite informaţii cu caracter preventive, referitoare la siguranţa în mediul online. Astfel, poliţiştii au transmis principalele măsuri ce trebuie cunoscute şi aplicate pentru conştientizarea si promovarea principiilor unui Internet mai sigur (pericolele si beneficiile mediului online), s-a recomandat evitarea postării informaţiilor sau fotografiilor personale în mediul online şi a fost explicat fenomenul de cyberbullying.
 
De asemenea, au fost prezentate măsurile ce trebuie cunoscute şi aplicate pentru siguranţa personală şi prevenirea traficului de persoane.
 
Elevilor le-au fost oferite informaţii despre anturaj şi influenţele acestuia, formele de exploatare, modalităţi de recrutare şi recomandări preventive.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii