Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:50 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - 22.07.2021

ro

22 Jul, 2021 11:20 715 Marime text
Nr. 68.5  din 22 iulie 2021   
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
 
ACȚIUNI ALE POLIȚIEI IEŞENE PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR
 
În data de 21 iulie a.c., polițiștii ieşeni au intervenit la peste 100 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
 
Au fost aplicate peste 230 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate au fost sesizate peste 20 de infracțiuni.
 
Ieri, poliţiştii au acționat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
 
Au fost organizate 5 acțiuni și s-a intervenit la 104 de evenimente, dintre care 91 au fost sesizate prin 112.
 
În urma activităților au fost sesizate 25 de infracţiuni.
 
Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat  232 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 63.985 de lei.
 
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
 
Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 12 permise de conducere şi au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.
 
 
 
 
CERCETAT DE POLIŢIŞTI PENTRU FURT CALIFICAT, REŢINUT DE POLIŢIŞTI
 
La data de 21 iulie a.c., poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Iaşi au identificat trei persoane care ar fi sustras bunuri din curtea unui imobil, din mun. Iaşi.
 
Astfel, o femeie şi doi bărbaţi ar fi sustras produse metalice din curtea unui imobil, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 1.000 lei.
 
În baza probatoriului administrat în cauză, unul dintre bărbaţi a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore şi introdus în Arestul I.P.J. Iaşi.
 
Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat în vederea stabilirii întregii situaţii de fapt şi luării măsurilor legale care se impun.
 
 
MANDAT DE EXECUTARE PUS ÎN APLICARE DE POLIŢIŞTI
 
La data de 21 iulie a.c., poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Iaşi au depistat în zona gării din mun. Iaşi, un bărbat, de 53 ani, urmărit naţional întrucât pe numele său Judecătoria Iaşi a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii, pentru comiterea infracţiunii de furt.
 
Astfel, bărbatul, care are de executat o pedeapsă de 200 de zile de închisoare, a fost încarcerat în Penitenciarul Iaşi, fiind revocate formele de urmărire.
 
 
CERCETATĂ DE POLIŢIŞTI PENTRU FURT
 
La data de 21 iulie a.c., poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Iaşi au fost sesizaţi despre faptul că o femeie, de 34 ani ar fi sustras produse cosmetice în valoare de 420 lei, dintr-un supermarket.
 
Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.
 
Prejudiciul a fost recuperat integral.
 
În baza probatoriului administrat în cauză, femeia a fost reţinută de poliţişti pentru 24 de ore şi introdusă în Arestul I.P.J. Iaşi.
 
La aceeaşi dată, persoana a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, care a dispus plasarea sa sub control judiciar pentru 60 de zile.
 
 
 
ACTIVITATE PREVENTIVĂ A POLIŢIŞTILOR
 
La data de 21 iulie a.c., poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iaşi, au desfăşurat, în cadrul Programului de prevenire a violenţei domestice şi agresiunilor de natură sexuală, o activitate informativ-preventivă în Piaţa Voievozilor din mun. Iaşi.
 
Activitatea a constat în distribuirea de flayere cetăţenilor cu informaţii privind cauzele şi consecinţele violenţei domestice, măsuri de protecţie şi prevederile legale care pot proteja o victimă (ordinul de protecţie provizoriu dat de poliţie şi ordinul de protecţie dat de instanţă).
 
Totodată, au fost purtate discuţii cu persoanele întâlnite, privind modul de reacţie în cazul în care au cunoştinţă sau asistă la un caz de violenţă domestică.
 
În cadrul activităţii au fost distribuite 200 de flayere.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii