Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - 21.11.2022

ro

22 Nov, 2022 10:39 570 Marime text
Nr. 111.695 din 22 noiembrie 2022
 
 
 
 
BULETIN DE PRESĂ 22.11.2022
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
 
La data de 21 noiembrie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 90 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
Au fost aplicate peste 200 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 25 de infracţiuni.
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
Au fost organizate 2 acţiuni şi s-a intervenit la 95 de evenimente, dintre care 85 au fost sesizate prin 112.
În urma activităţilor au fost sesizate 28 de infracţiuni.
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 212 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 65.785 de lei.
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene.
Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce,19 permise de conducere și au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.
 
 
CERCETAT PENTRU TREI INFRACȚIUNI
Polițiștii Secției nr. 5 Poliție Răducăneni efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și furt în scop de folosință.
Astfel, la data de 21 noiembrie a.c., polițiștii au identificat un tânăr, din com. Costuleni care ar fi sustras un auto, ce fusese lăsat parcat cu cheile în contact.
Astfel, acesta a fost depistat conducând auto, pe raza comunei Răducăneni și având în urma testării alcoolscopice, valoarea de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.
De asemenea, din verificări a rezultat faptul că, tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Acesta a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost prelevate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările continuă în vederea luării măsurilor legale.
 
CERCETAT PENTRU O INFRACȚIUNE LA REGIMUL RUTIER
Polițiștii Biroului Rutier Pașcani efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
Astfel, polițiștii au identificat un bărbat, din mun. Pașcani care a condus un auto pe raza mun. Pașcani, deși nu ar deține permis de conducere.
Cercetările continuă în vederea luării măsurilor legale care se impun.
 
ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR PENTRU SIGURANȚA PARTICIPANȚILOR LA TRAFIC
La data de 21 noiembrie a.c., poliţiştii Biroului Rutier Iași au acționat pe drumurile publice din mun. Iași pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea accidentelor de circulație.
Polițiștii au avut în atenție reducerea riscului rutier cauzat de viteza neregulamentară.
În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 14 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 7.655 lei, dintre care 9 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.
De asemenea, au fost reținute 3 permise de conducere, dintre care unul pentru viteză, iar 2 pentru alte abateri.
Spre exemplu, un bărbat, din județul Vaslui a fost depistat conducând un auto cu viteza de 103 km/h pe un sector de drum unde limita legală de viteză este de 50 km/h. Astfel, acesta a fost sancționat cu amendă în cuantum de 1.305 lei și i-a fost suspendat dreptul de a conduce auto pentru 90 de zile.
 
ACȚIUNE PENTRU VERIFICAREA PAZEI LA SOCIETĂȚILE COMERCIALE
La data de 21 noiembrie a.c., polițiștii Secției nr. 1 Poliție Iași au organizat și desfășurat o acțiune pentru verificarea pazei la societățile comerciale de pe raza de competență.
Au fost controlate 14 de societăți comerciale, iar la unele dintre acestea a fost acționat butonul de panică, fiind respectat timpul regulamentar de intervenție.
A fost controlat un număr de 14 agenți de pază și de intervenție.
Polițiștii au aplicat 8 sancțiuni contravenționale.
Spre exemplu, a fost sancționat un bărbat mun. Iași, deoarece a fost depistat în timp ce efectua serviciul de pază fără a avea asupra sa mijloacele de apărare și protecție.
 
ACTIVITĂȚI PREVENTIVE ALE POLIȚIȘTILOR IEȘENI
La data de 21 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității Iași au defășurat mai multe activități preventive, la Asociațiile de proprietari din str. Vasile Lupu, str. Oancea, str. Ciurchi și Centrul de Cartier Tătărași, din municipiul Iași.
 
Astfel, polițiștii au transmis recomandări cu privire la măsurile de precauție ce trebuie cunoscute și aplicate pentru prevenirea furturilor din locuințe, fiind totodată distribuite pliante cu sfaturi preventive, referitoare la tematica abordată.
Recomandări pentru prevenirea furturilor din locuinţe:
- Verificați dacă toate uşile şi ferestrele sunt încuiate – chiar dacă ați ieşit din casă doar pentru câteva minute;
- Montați o alarmă vizibilă şi activați-o de fiecare dată când plecați de acasă;
- Asigurați-vă că obiectele de valoare precum sume de bani, laptopul sau telefonul mobil nu pot fi văzute de pe fereastră;
- Nu faceţi cunoscută public plecarea dumneavoastră de acasă (nu postați pe rețele de socializare că sunteți în călătorie);
- Atunci când plecați în vacanţă, discutați cu un vecin sau o cunoştinţă să treacă periodic să verifice starea locuinţei şi să colecteze corespondența;
- Montați pe uşa de acces două încuietori, având sisteme de chei diferite;
- Nu ţineți sume mari de bani în casă în acelaşi loc;
- Fiți atent la falşii vizitatori!! Pentru a intra în casă, hoții pot pretinde că sunt lucrători ai rețelelor de gaze, polițiști, agenți de vânzări sau chiar practicanți ai diverselor culte religioase. Verificați foarte atent identitatea și calitatea acestor persoane și permiteți-le accesul în locuință abia după ce v-ați format convingerea că sunt persoane de încredere.
Polițiștii au transmis recomandări preventive la peste 200 de persoane cu care s-au întâlni pe parcursul activității.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii