Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:51 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - 21.07.2021

ro

21 Jul, 2021 09:46 619 Marime text
Nr. 68.547  din 21 iulie 2021   
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
ACȚIUNI ALE POLIȚIEI IEŞENE PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR

 
În data de 20 iulie a.c., polițiștii ieşeni au intervenit la peste 90 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
 
Au fost aplicate peste 250 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate au fost sesizate peste 20 de infracțiuni.
 
Ieri, poliţiştii au acționat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
 
Au fost organizate 5 acțiuni și s-a intervenit la 97 de evenimente, dintre care 93 au fost sesizate prin 112.
 
În urma activităților au fost sesizate 22 de infracţiuni.
 
Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat  261 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 92.380 de lei.
 
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
 
Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 13 permise de conducere şi au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.
 
 
 
 
CERCETAT PENTRU CONDUCEREA UNUI AUTO SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI SAU A ALTOR SUBSTANŢE
 
La data de 20 iulie a.c., în jurul orei 19.00, poliţiştii Poliţiei Secţiei 1 Poliţie Iaşi au depistat pe raza municipiului Iaşi, un bărbat, care conducea un auto pe drumul public, având în urma testării alcoolscopice, valoarea de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta fusese implicat anterior într-o tamponare cu un alt auto.
 
Bărbatul  a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
Cercetările continuă.
 
 
CERCETAT PENTRU CONDUCEREA UNUI AUTO SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI SAU A ALTOR SUBSTANŢE
 
La data de  20 iulie a.c., în jurul orei 21.00, poliţiştii Poliţiei Oraşului Hîrlău au depistat pe raza comunei Deleni, un bărbat, de 34 ani care conducea un auto pe drumul public, având în urma testării alcoolscopice, valoarea de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
Cercetările continuă.
 
 
 
 
CERCETAT PENTRU CONDUCEREA UNUI AUTO FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE
 
La data de  20 iulie a.c., în jurul orei 22.30, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Iaşi au depistat un tânăr, de 24 ani, care conducea un auto pe raza mun. Iaşi, deşi nu ar deţine permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule.
 
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
 
ACTIVITATE PREVENTIVĂ A POLIŢIŞTILOR
 
La data de 20 iulie a.c., poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iaşi împreună cu cei din cadrul Postului de Poliţie Ţibana au desfăşurat o activitate informativ-preventivă pe raza comunei Ţibana.
 
Scopul urmărit a fost informarea populaţiei cu privire la măsurile ce trebuie respectate pentru prevenirea furturilor de animale din gospodării.
 
Cetăţenii au fost informaţi cu privire la comercializarea în siguranţă a animalelor, atenţia sporită la persoanele străine care se prezintă drept cumpărători de animale şi sub acest pretext le vizitează gospodăria, supravegherea animalelor pe imaşuri şi islazuri.
 
Au fost distribuite cetăţenilor materiale preventive ce conţin informaţii utile privind prevenirea furturilor de animale şi bunuri din gospodării.
 
Au fost distribuite cetăţenilor peste 100 de flayere.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii