Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:41 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - 21.06.2022

ro

21 Jun, 2022 12:35 538 Marime text
Nr. 110.473 din 21 iunie 2022
 
 
 
 
BULETIN DE PRESĂ 21.06.2022
 
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
În ziua de 20 iunie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 120 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
Au fost aplicate peste 300 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 30 de infracţiuni.
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
Au fost organizate 5 acţiuni şi s-a intervenit la 121 de evenimente, dintre care 114 au fost sesizate prin 112.
În urma activităţilor au fost sesizate 34 de infracţiuni.
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 315 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 95.185 de lei.
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene.
Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 14 permise de conducere și au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.
 
 
 
UPDATE – DEPISTATĂ CONDUCÂND UN AUTO, FIIND SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI
În noaptea de 18 spre 19 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Iași și Biroului pentru Centru Universitar Iași au oprit pentru control, pe raza municipiului Iași, un autoturism condus de o femeie de 42 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, șoferița a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Femeia a fost condusă la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 19 iunie a.c., femeia bănuită de comiterea faptei a fost reținută de polițiști pentru 24 de ore, fiind introdusă în Arestul I.P.J. Iași.
La data de 20 iunie a.c., femeia reținută de polițiști a fost prezentată, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, față de aceasta fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.
Cercetările sunt continuate.
 
REȚINUȚI DE POLIȚIȘTI PENTRU ÎNȘELĂCIUNE ȘI FURT
Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Iași și Secției nr. 3 Poliție Iași au identificat o tânără de 22 de ani, bănuită de înșelăciune și furt și un tânăr de 26 de ani, bănuit de furt, furt calificat și înșelăciune.
Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în perioada aprilie – iunie 2022, prin folosirea de calități mincinoase, aceștia ar fi pătruns în locuințele a trei persoane, din municipiul Iași și le-ar fi sustras acestora bani.
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 20 iunie a.c., tânăra și tânărul bănuiți de comiterea faptelor au fost reținuți de polițiști, pentru 24 de ore.
La data de 21 iunie a.c., cele două persoane reținute vor fi prezentate, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.
Cercetările sunt continuate.
Le recomandăm cetățenilor să nu primească în locuinţă persoane care, sub diverse pretexte și folosirea de diferite calități solicită acces în locuință, decât după ce au verificat actul de identitate și legitimația de serviciu, precum și după ce au convingerea rezonabilă că aceștia au calitatea invocată.
 
UPDATE - DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO, FIIND SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI
La data de 19 iunie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași au oprit pentru control, pe raza municipiului Iași, o autoutilitară condusă de un bărbat de 41 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 20 iunie a.c., bărbatul bănuit de comiterea faptei a fost reținut de polițiști, pentru 24 de ore.
La data de 21 iunie a.c., bărbatul va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.
Cercetările sunt continuate.
 
 
 
CERCETATĂ PENTRU CONDUCERE FĂRĂ PERMIS
Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că o femeie de 35 de ani ar fi condus un autoturism, pe raza municipiului Iași și ar fi fost implicată într-o tamponare cu un alt auto condus tot de o femeie, iar cele două conducătoare auto s-au prezentat la poliție pentru a declara evenimentul.
Din verificările efectuate de polițiști, s-a constatat faptul că femeia de 35 de ani nu are dreptul de a conduce vehicule, pe teritoriul României.
Cercetările sunt continuate.
 
ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE LA BIROUL RUTIER IAȘI, PENTRU SIGURANȚA TRAFICULUI RUTIER
La data de 20 iunie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași au acționat, pe raza de competență, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice și prevenirea accidentelor rutiere.
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 26 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 4.930 de lei.
De asemenea, au fost reținute 4 permise de conducere și au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.
Spre exemplu, un bărbat de 37 de ani a fost sancționată contravențional, fiindu-i reținut permisul de conducere pentru 60 de zile, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece în timp ce conducea un autoturism, pe raza municipiului Iași, într-o intersecție, nu a oprit și nu a acordat prioritate unui auto care circula pe drumul prioritar.
 
 
ACTIVITĂȚI PREVENTIVE ALE POLIȚIȘTILOR IEȘENI, PENTRU PREVENIREA CONSUMULUI ȘI TRAFICULUI DE DROGURI
La data de 20 iunie a.c, polițiștii Biroului pentru Siguranță Școlară Iași au desfășurat activități preventive, la Liceul Tehnologic de Transporturi și Construcții și Colegiul Tehnic ”Ioan C. Ștefănescu”, din municipiul Iași, pentru creșterea gradului de siguranță și informare a elevilor.
Astfel, au fost transmise elevilor recomandări cu privire la principalele măsuri ce trebuie cunoscute și aplicate pentru a evita victimizarea și au fost oferite informații utile pentru prevenirea traficului de persoane, a traficului și consumului de droguri.
Totodată, au fost distribuite pliante cu informații preventive, referitoare la tematica abordată.
 
ACTIVITĂȚI ALE POLIȚIȘTILOR DE LA PREVENIRE
La data de 20 iunie a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității Iași au desfășurat activități preventive, la un centru de servicii sociale, din municipiul Iași.
În cadrul activităților au fost prezentate riscurile și vulnerabilitățile la care pot fi expuși elevii în mediul online. De asemenea, au fost transmise informații preventive referitoare la măsurile ce trebuie cunoscute și aplicate pentru conștientizarea și promovarea principiilor unui internet mai sigur și au fost purtate discuții pe marginea unor situații concrete, fiind oferite recomandări utile pentru prevenirea victimizării.
De asemenea, poliţiştii au transmis copiilor informaţii legate de măsurile ce trebuie cunoscute şi aplicate pentru siguranţa personală, în familie, la şcoală sau pe stradă.
Totodată, au fost oferite informaţii privind educaţia rutieră, fiind prezentate principalele reguli de circulaţie ce trebuie respectate pentru a fi în siguranţă, pe stradă, în calitate de pieton sau de biciclist și în mijloacele de transport, în calitate de pasager.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii