Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:36 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - 20.01.2022

ro

20 Jan, 2022 10:00 588 Marime text
Nr. 110.239 din 20 ianuarie 2022
 
 
BULETIN DE PRESĂ 20.01.2022
 
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
 
În ziua de 19 ianuarie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 75 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
 
Au fost aplicate peste 200 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 20 de infracţiuni.
 
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
 
Au fost organizate 3 acţiuni şi s-a intervenit la 76 de evenimente, dintre care 70 au fost sesizate prin 112.
 
În urma activităţilor au fost sesizate 23 de infracţiuni.
 
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 224 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 56.685 de lei.
 
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
 
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 14 permise de conducere şi au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.
 
 
UPDATE - REŢINUŢI DE POLIŢIŞTI PENTRU FURT CALIFICAT
 
Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 3 Poliţie Rurală Popricani au identificat doi tineri, de 22, respectiv 29 de ani, bănuiţi de furt calificat.
 
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în perioada noiembrie 2021 -  ianuarie 2022, aceştia ar fi pătruns în patru imobile, din comuna Vlădeni şi ar fi sustras mai multe bunuri.
 
Prejudiciul a fost recuperat parţial.
 
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 18 ianuarie a.c., cei doi tineri bănuiţi de comiterea faptelor au fost reţinuţi de poliţişti, pentru 24 de ore.
 
La data de 19 ianuarie a.c., faţă de tânărul de 22 de ani a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile, iar tânărul de 29 de ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.
 
Cercetările sunt continuate.
 
 
UPDATE - REŢINUT DE POLIŢIŞTI PENTRU TÂLHĂRIE CALIFICATĂ
 
Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Paşcani au identificat un tânăr bănuit de comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată.
 
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, în seara de 16 ianuarie a.c., în timp ce s-ar fi aflat pe raza municipiului Paşcani, prin exercitarea de acte de violenţă, acesta i-ar fi sustras portofelul unui bărbat.
 
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 18 ianuarie a.c., tânărul bănuit de comiterea faptei a fost reţinut de poliţişti, pentru 24 de ore.
 
La data de 19 ianuarie a.c., tânărul reţinut a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Paşcani şi Judecătoriei Paşcani, instanţă care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.
 
Cercetările sunt continuate.
 
 
CERCETAŢI DE POLIŢIŞTI PENTRU TÂLHĂRIE ŞI TĂINUIRE
 
Poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Iaşi au identificat un bărbat de 36 de ani, bănuit de comiterea infracţiunii de tâlhărie şi un bărbat de 34 de ani, bănuit de comiterea infracţiunii de tăinuire.
 
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 2 ianuarie a.c., în timp ce s-ar fi aflat pe raza municipiului Iaşi, bărbatul de 36 de ani i-ar fi smuls telefonul din mână unui tânăr, iar ulterior l-ar fi lovit pentru a putea păstra bunul.
 
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 19 ianuarie a.c., bărbatul bănuit de tâlhărie a fost reţinut de poliţişti, pentru 24 de ore.
 
La data de 20 ianuarie a.c., acesta va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.
 
De asemenea, din cercetări a reieşit faptul că bărbatul de 34 de ani ar fi primit telefonul mobil, deşi ar fi ştiut că provine din săvârşirea unei infracţiuni.
 
Cercetările sunt continuate.

 
REŢINUT DE POLIŢIŞTI PENTRU DISTRUGERE
 
La data de 19 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 3 Poliţie Iaşi au identificat şi reţinut, pentru 24 de ore, un bărbat de 32 de ani, bănuit de comiterea infracţiunii de distrugere.
 
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în dimineaţa zilei de 19 ianuarie a.c., bărbatul ar fi distrus geamul de la uşa unui tramvai.
 
La data de 20 ianuarie a.c., bărbatul bănuit de comiterea faptei va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.
 
Cercetările sunt continuate.
 
 
3.000 DE ŢIGARETE CONFISCATE DE POLIŢIŞTI
 
La data de 19 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Iaşi au depistat, pe raza municipiului Iaşi, o femeie de 34 de ani, în timp ce deţinea, ţigarete susceptibile a proveni din contrabandă.
 
În urma verificărilor, au fost identificate 1.000 de ţigarete, care au fost ridicate de poliţişti, în vederea continuării cercetărilor.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.
  •  
 
La data de 19 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Iaşi au depistat, pe raza municipiului Iaşi, o femeie de 44 de ani, în timp ce transporta cu un autoturism, ţigarete susceptibile a proveni din contrabandă.
 
În urma verificărilor, au fost identificate 2.000 de ţigarete, care au fost ridicate de poliţişti, în vederea continuării cercetărilor.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.
 
 
CERCETAT PENTRU REFUZUL SAU SUSTRAGEREA DE LA PRELEVAREA DE MOSTRE BIOLOGICE
 
Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustargerea de la prelevarea de mostre biologice.
 
Din cercetările efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 19 ianuarie a.c., un bărbat de 44 de ani ar fi condus un autoturism, pe raza municipiului Iaşi şi ar fi intrat în coliziune cu două autoturisme parcate, în urma impactului rezultând doar pagube materiale.
 
În urma testării conducătorului auto cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar ulterior acesta a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
Cercetările sunt continuate.
 
 
CERCETAT PENTRU CONDUCERE SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI
 
La data de 19 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Hârlău au efectuat semnal regulamentar de oprire a unui autoturism, al cărui conducător nu a oprit la semnalele poliţiştilor, fapt pentru care s-a procedat la urmărirea autoturismului.
 
Şoferul a fost identificat în persoana unui bărbat de 36 de ani, iar în urma testării acestuia cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, iar cercetările sunt continuate.
 
 
ACTIVITĂŢI PREVENTIVE ALE POLIŢIŞTILOR IEŞENI
 
La data de 19 ianuarie a.c., în cadrul proiectului „Deschide-ţi mintea, nu fi închis!”, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iaşi, în parteneriat cu Penitenciarul Iaşi, au desfăşurat o activitate preventivă online, beneficiari fiind elevii Liceului Teoretic “Bogdan Vodă”, din comuna Hălăuceşti.
 
În cadrul activităţilor, două persoane aflate în stare privativă de libertate, condamnate pentru săvârşirea de fapte penale, au participat online, de la sediul Penitenciarului Iaşi şi le-au prezentat elevilor cauzele şi efectele deciziilor care au dus la executarea unei sentinţe în penitenciar.
 
Accentul a fost pus pe importanţa majoră a relaţiei dintre copii, părinţi şi cadre didactice, elevii fiind încurajaţi să apeleze la sfatul părinţilor sau al cadrelor didactice atunci când se află în situaţii dificile.
 
Aceste activităţi au scopul de a informa elevii asupra aspectelor legale ce ţin de infracţionalitate şi de a-i ajuta pe aceştia să conştientizeze consecinţele pe care le implică nerespectarea legii, în sensul descurajării comportamentului infracţional.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii