Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:19 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - 19.04.2022

ro

19 Apr, 2022 11:05 550 Marime text
Nr. 110.381 din 19 aprilie 2022

 
BULETIN DE PRESĂ 19.04.2022
 
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
În ziua de 18 aprilie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 120 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
Au fost aplicate peste 240 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 40 de infracţiuni.
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
Au fost organizate 2 acţiuni şi s-a intervenit la 123 de evenimente, dintre care 112 au fost sesizate prin 112.
În urma activităţilor au fost sesizate 45 de infracţiuni.
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 245 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 143.280 de lei.
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene.
Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce 47 de permise de conducere şi au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.
 
 
 
REȚINUȚI DE POLIȚIȘTI PENTRU LOVIRE
La data de 18 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Iași au reținut pentru 24 de ore doi tineri, de 23, respectiv 28 de ani, bănuiți de comiterea infracțiunii de lovire sau alte violențe.
Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în seara de 9 aprilie a.c., în timp ce s-ar fi aflat la un bar, din comuna Dobrovăț, cei doi tineri l-ar fi agresat fizic pe un bărbat.
La data de 19 aprilie a.c., cei doi tineri reținuți vor fi prezentați, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.
Cercetările sunt continuate.
 
DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO, FIIND SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI
La data de 18 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 4 Poliție Iași au depistat un bărbat de 45 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe raza municipiului Iași, fiind sub influența alcoolului.
În urma testării șoferului cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar cercetările sunt continuate.
 
DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO, AVÂND SUSPENDAT DREPTUL DE A CONDUCE
În noaptea de 18 spre 19 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Iași au depistat un bărbat de 43 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe raza municipiului Iași, având suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar cercetările sunt continuate.
 
ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE LA BIROUL RUTIER IAȘI
La data de 18 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași au acționat, pe raza de competență, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice și prevenirea accidentelor rutiere.
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 73 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 26.825 de lei, dintre care 20 pentru neacordare prioritate de trecere pietonilor, iar restul pentru alte abateri.
De asemenea, au fost reținute 26 de permise de conducere și au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.
Spre exemplu, un tânăr de 25 de ani a fost sancționat contravențional, fiindu-i reținut permisul de conducere pentru 60 de zile, deoarece în timp ce conducea un autoturism, pe raza municipiului Iași, la o trecere pentru pietoni, nu a oprit și nu a acordat prioritate de trecere unor pietoni angajați regulamentar în traversarea străzii.
 
ACTIVITĂȚI PREVENTIVE ALE POLIȚIȘTILOR IEȘENI
La data de 18 aprilie a.c., în cadrul campaniei ”Safety cash”, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iași și Secției nr. 3 Poliție Iași au desfășurat o activitate informativ-preventivă, pe raza municipiului Iași.
Cetăţenii au primit recomandări utile referitoare la protecţia bunurilor personale în locuri aglomerate (pieţe, autobuze, tramvaie, staţiile mijloacelor de transport în comun) și recomandări pentru prevenirea tâlhăriilor și a înșelăciunilor, fiind prezentate cazuri concrete pentru informarea participanţilor cu privire la modul în care infractorii acţionează.
Totodată, polițiștii au distribuit 200 de pliante și 10 afișe cu recomandări preventive.
 
La data de 18 aprilie a.c., în cadrul campaniei ”Sărbători în siguranţă!”, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iaşi şi Secţiei nr. 3 Poliţie Iaşi au desfăşurat activităţi informativ-preventive, pe raza municipiului Iași.
În cadrul activităţilor, au fost transmise cetăţenilor recomandări preventive utile şi au fost distribuite pliante cu informaţii ce ar trebui cunoscute şi aplicate, în special în perioada Sărbătorilor Pascale, pentru a evita victimizarea.
Prin aceste activități, poliţiştii ieşeni doresc să reamintească cetăţenilor măsurile pe care trebuie să le cunoască şi să le adopte pentru a nu deveni victimele unor infracţiuni.
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii