Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:02 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - 18.11.2021

ro

18 Nov, 2021 10:48 604 Marime text
Nr. 68.735 din 18 noiembrie 2021   
 
 
BULETIN DE PRESĂ 17.11.2021
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
 
În data de 17 noiembrie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 75 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
 
Au fost aplicate peste 260 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 25 de infracţiuni.
 
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
 
Au fost organizate 7 acţiuni şi s-a intervenit la 76 de evenimente, dintre care 66 au fost sesizate prin 112.
 
În urma activităţilor au fost sesizate 27 de infracţiuni.
 
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 261 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 77.475 de lei.
 
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
 
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 14 permise de conducere şi au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.
 
 
REŢINUTĂ DE POLIŢIŞTI PENTRU FURT CALIFICAT
 
Poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Iaşi au identificat o tânără bănuită de comiterea infracţiunii de furt calificat.
 
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 30 octombrie a.c., în timp ce s-ar fi aflat pe raza municipiului Iaşi, aceasta i-ar fi sustras portofelul din geantă unei alte tinere, cauzându-i un prejudiciu de aproximativ 800 de lei.
 
La data de 17 noiembrie a.c., tânăra bănuită de comiterea faptei a fost condusă la audieri, iar în baza probatoriului administrat în cauză, aceasta a fost reţinută de poliţişti pentru 24 de ore.
 
La data de 18 noiembrie a.c., tânăra va fi prezentată, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.
 
Cercetările continuă.
 
 
CERCETAŢI DE POLIŢIŞTI PENTRU FURT
 
Poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Iaşi au identificat un bărbat şi o femeie, bănuiţi de comiterea infracţiunii de furt.
 
Din cercetările efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în dimineaţa zilei de 2 noiembrie a.c., în timp ce s-ar fi aflat pe raza municipiului Iaşi, aceştia i-ar fi sustras telefonul mobil şi portofelul din geantă unui bărbat de 70 de ani, cauzându-i un prejudiciu total de aproximativ 2.000 de lei.
 
La data de 17 noiembrie a.c., bărbatul bănuit de comiterea faptei a fost condus la audieri, iar în baza probatoriului administrat în cauză, acesta a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore.
 
La data de 18 noiembrie a.c., bărbatul reţinut va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.
 
Cercetările continuă.
 
 
ACTIVITĂŢI PREVENTIVE ALE POLIŢIŞTILOR IEŞENI
 
La data de 17 noiembrie a.c., în cadrul Proiectului ,,Impact – Stop bullying ”, poliţiştii Biroului pentru Siguranţă Şcolară Iași au desfăşurat patru activităţi informativ-preventive, la Şcoala Gimnazială „Ion Simionescu”, din municipiul Iaşi.
 
În cadrul activităţilor, poliţiştii au descris fenomenele de bullying, cauzele acestui fenomen, precum și formele de agresiune întânite în şcoli.
 
De asemenea, elevii au primit informații despre noțiunea de infracțiune, răspunderea penală a minorilor şi recomandări pentru a evita victimizarea.
 
Totodată, au fost prezentate influențele anturajului asupra comportamentului minorilor şi modalităţile de reacţie pentru situaţii concrete, menite a reduce riscul de victimizare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii