Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:57 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - 17.11.2021

ro

17 Nov, 2021 11:47 476 Marime text
Nr. 68.734 din 17 noiembrie 2021   
 
 
BULETIN DE PRESĂ 17.11.2021
 
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
 
În data de 16 noiembrie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 50 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
 
Au fost aplicate peste 200 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 10 de infracţiuni.
 
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
 
Au fost organizate 9 acţiuni şi s-a intervenit la 59 de evenimente, dintre care 55 au fost sesizate prin 112.
 
În urma activităţilor au fost sesizate 11 infracţiuni.
 
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 220 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 75.744 de lei.
 
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
 
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 20 permise de conducere şi au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.
 
 
 
MANDAT DE EXECUTARE A PEDEPSEI ÎNCHISORII PUS ÎN APLICARE DE POLIŢIŞTI
 
La data 16 noiembrie a.c., poliţiştii Secţiei nr. 4 Poliţie Urbană Iaşi au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis pe numele unui bărbat, de 60 de ani, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.
 
În baza mandatului de executare a pedepsei de 1 an şi 7 luni închisoare, bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Iaşi, fiind revocate formele de urmărire.
 
MANDAT DE EXECUTARE A PEDEPSEI ÎNCHISORII PUS ÎN APLICARE DE POLIŢIŞTI
 
La data 16 noiembrie a.c., poliţiştii Postului de Poliţie Lespezi au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis pe numele unui bărbat, de 32 de ani, pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată.
 
În baza mandatului de executare a pedepsei de 4 ani şi 8 luni închisoare, bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Iaşi, fiind revocate formele de urmărire.
 
 
CERCETAT PENTRU CONDUCEREA UNUI VEHICUL SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI
 
Poliţiştii efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui auto fără permis de conducere şi conducerea unui auto suB influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
Din primele verificări efectuate a rezultat faptul că, la data de 14 noiembrie a.c., un bărbat, de 29 ani, ar fi condus un auto pe drumul public, pe raza satului Curături, deşi nu ar deţine permis de conducere.
 
Întrucât emana halenă alcoolică, şoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 16 noiembrie a.c., acesta a fost reţinut pentru 24 de ore. Cercetările continuă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii