Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:48 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - 17.06.2022

ro

17 Jun, 2022 13:02 618 Marime text
Nr. 110.465 din 17 iunie 2022
 
 
BULETIN DE PRESĂ 17.06.2022
 
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
În ziua de 16 iunie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 130 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
Au fost aplicate peste 320 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 25 de infracţiuni.
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
Au fost organizate 5 acţiuni şi s-a intervenit la 132 de evenimente, dintre care 121 au fost sesizate prin 112.
În urma activităţilor au fost sesizate 28 de infracţiuni.
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 325 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 128.785 de lei.
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene.
Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 22 de permise de conducere și au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.
 
 
 
UPDATE - REȚINUT DE POLIȚIȘTI PENTRU FURT CALIFICAT
La data de 15 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Iași au reținut un tânăr de 18 ani, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat.
Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în noaptea de 14 spre 15 iunie a.c., acesta, împreună cu un alt tânăr ar fi pătruns într-o societate, din municipiul Iași, iar din interior, prin forțarea dispensoarelor de eliberare a fiselor, ar fi sustras aproximativ 6.500 de lei.
La data de 16 iunie a.c., tânărul reținut a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași, instanță care a dipsus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.
Cercetările sunt continuate.
 
ARESTAȚI PREVENTIV PENTRU FURT CALIFICAT
La data de 15 iunie a.c., polițiștii din cadrul 15 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Rurală Ciurea și Serviciului de Ordine Publică Iași, cu sprijinul Serviciului pentru acțiuni Speciale Iași au efectuat două percheziții domiciliare, pe raza comunei Ciurea, în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.
Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de în seara de 23 mai a.c., doi tineri, de 23, respectiv 30 de ani ar fi două cabaline, de pe raza comunei Scânteia.
Cele două cabaline au fost recuperate, fiind restituite persoanei vătămate.
În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă, iar cei doi tineri bănuiți de comiterea faptei au fost conduși la cercetări.
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 15 iunie a.c., cei doi tineri bănuiți de comiterea faptei au fost reținuți de polițiști, pentru 24 de ore.
La data de 16 iunie a.c., cei doi tineri reținuți au fost prezentați, cu propuneri legale, Parchetului de pe lână Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași, instanță care a dispus arestarea preventivă a acestora pentru 30 de zile.
Cercetările sunt continuate.
 
REȚINUȚI DE POLIȚIȘTI PENTRU LOVIRE ȘI TULBURAREA ORDINII ȘI LINIȘTII PUBLICE
La data de 16 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Iași au reținut pentru 24 de ore, șase tineri bănuiți de comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii liniștii publice.
Din cercetările efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în seara de 13 iunie a.c., în timp ce s-ar fi aflat pe raza comunei Golăiești, aceștia ar fi agresat fizic un bărbat, tulburând totodată ordinea publică.
La data de 17 iunie a.c., cei șase tineri reținuți vor fi prezentați, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.
Cercetările sunt continuate.
 
CERCETAT PENTRU CONDUCEREA UNUI VEHICUL NEÎNMATRICULAT
Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.
Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 16 iunie a.c., un bărbat de 35 de ani ar fi condus un autoturism, pe raza municipiului Iași și ar fi intrat în coliziune cu un alt auto, în urma impactului rezultând doar pagube materiale.
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că numărul provizoriu de înmatriculare, montat pe autoturismul condus de bărbatul de 35 de ani, era expirat.
Cercetările sunt continuate.
 
DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO, AVÂND NUMĂRUL DE ÎNMATRICULARE EXPIRAT
La data de 16 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Iași au oprit pentru control, pe raza municipiului Iași, un autoturism condus de un bărbat de 52 de ani.
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că numărul provizoriu de înmatriculare, montat pe autoturism, era expirat.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.
Cercetările sunt continuate.
 
ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE LA BIROUL RUTIER IAȘI, PENTRU SIGURANȚA TRAFICULUI RUTIER
La data de 16 iunie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași au acționat, pe raza de competență, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice și prevenirea accidentelor rutiere.
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 38 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 12.035 de lei.
De asemenea, au fost reținute 7 permise de conducere și au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.
Spre exemplu, un bărbat de 39 de ani a fost sancționat contravențional, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece a condus o bicicletă pe raza municipiului Iași, iar la o trecere pentru pietoni s-a angajat în traversare, fără a coborî de pe bicicletă.
 
ÎN SIGURANȚĂ LA VOLAN, STOP ACCIDENTELOR
La data de 16 iunie a.c., în cadrul programului “În siguranţă la volan, Stop accidentelor!”, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi Serviciului Rutier Iaşi, împreună cu Serviciul de Probaţiune au desfăşurat o activitate informativ-preventivă destinată unui grup de 15 persoane.
Programul de prevenţie a fost conceput pentru a veni în sprijinul reintegrării persoanelor care au comis infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.
În cadrul activităţii au fost prezentate principalele cauze generatoare de accidente rutiere, consecințele comportamentelor neadcvate în trafic și au fost prezentate studii de caz și material video, cu tematica abordată.
Totodată, au fost prezentate informaţii utile pentru dezvoltarea capacităţii de autocontrol.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii